Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeretni születtem én

2009.07.14

 

"Szeretni születtem én... -

 

-ezt írta Szophoklész is...

 

e gondolatnak ott kellene égnie minden ember szívében...lelkében! Mert valamennyiünknek van bűnös és büntetlen cselekedete...

 

Kérdezem én, melyik könnyebb gyűlölni vagy szeretni?

 

A gyűlölet mérgez. Megmérgezi a lelket, megkeményíti a szívet, nem tudunk másokra tekintettel lenni, megbocsátani, másokat elfogadni... S ez a jelenség nagyon gyakori manapság.

 

Ezek a gondolatok egy blog kapcsán jutottak eszembe... Elégedetlenség, ami vezérel sok embert a gyűlölködésben...

 

Nézzük a szeretetet. A szeretet tisztítja a lelket, meglágyítja a szívet, mások érdekeit is figyelembe tudjuk venni. Képesek vagyunk megbocsátani...

 

Hát akkor mi a jobb gyűlölni vagy szeretni?

 

A gyűlölet vakká tesz. Nem engedi másban meglátni a jót. A gyűlölet elhomályosítja a tekintetünket, a másikban csak azt látjuk, hogy különbözik tőlünk. Nem látjuk az igazságot!

 

A szeretet fellebbenti szemünkről a fátyolt, meglátjuk a jót s felfedezzük a másság szépségét. Látjuk az igazságot. Nagyhatalom a szeretet. Jó, ha bennünk lakozik.

 

Csak az ember tud szeretni, csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... Minden ember ezt keresi, még az is, ki magának sem vallja be... A szeretet teszi az embert emberré."

 

 Angel-Wite