Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az angyalok munkát keresnek

2008.01.04

Kép Amikor angyali erő vesz körül minket, az olyan, mint egy bársonyos, puha ölelés. Mint a tökéletes biztonság. Vajon miért hívjuk őket mégis olyan ritkán?

 

Az emberek többsége nem hisz az angyalok létezésében. A templomba járók közül nagyon sokan úgy vélekednek, hogy az angyalok távoli, misztikus lények, tőlük nem lehet csip-csup ügyekben segítséget kérni. És különben is-hallottam sokaktól-, majd pont én leszek az, akit meglátogatnak! Nem vagyok én senki!

 

Na, pont ez a leggyakoribb és egyben legnagyobb tévedés, amit gondolhat az ember. Mármint, hogy érdemtelen az angyalok figyelmére! Ha tudnánk, hány angyal várja szívrepesve, hogy mikor engedik be őket az életükbe, máris oldódna az érdemtelenség érzése miatti görcs. Hát még ha emlékeznénk rá, hogy régen természetes módon beszélgettünk és dolgoztunk az angyalokkal! Márpedig számtalan tanfolyammal a hátam mögött, amit az ezotéria témájában elvégeztem, határozott biztonsággal állíthatom, mindenki képes arra, hogy felvegye a kapcsolatot az őrangyalával!

 

Szerintem van ebben egyfajta divat is……Én viszont nem meglovagolom, hanem megélem az angyalokkal való együttműködés örömeit. Sokan nem veszik még észre, hogy újra eljött az az idő, amikor ismét találkozhatunk az angyalokkal egy nagy fényes ölelésben. Közben azt is látom, hogy az ezotéria/ami szó szerint „belső kör”-t jelent, és korábban csak az arra érdemes beavatottak férhettek az igazi tudáshoz/, ma már mindenki előtt nyitva áll. Azzal is tisztában vagyok, hogy időnként plázaszerű a kínálat: sikerkönyvek, divatos tárgyak, mutatós kristályok, megvilágosodást hirdető, néhány napos tanfolyamok. Tényleg vannak csapdák, ezért én a magam részéről az „ezo-plázával” óvatos vagyok. A legfontosabbnak azt tartom, hogy az elsajátított tudást rendszeresen gyakorolni, megélni kell, különben mit sem ér az újabb és még újabb módszerek elsajátítása. A közelmúltban láttunk egy filmet a gyerekeimmel, Angyal a pályán címmel. Rendkívül megható, ugyanakkor bohókás történet volt. A film után megkérdezték tőlem: „Mondd, anya, az angyalok sosem fáradnak el?” Nekik is azt feleltem, amit mindenki másnak: soha! Nincs fizikai testük, és velünk ellentétben az örök jelentben léteznek. Mintha örökké nappal lenne. Viszont nekik is jólesik időnként megpihenni és bolondozni. Hihetetlen, hogy micsoda humoruk van.

 

Hogyan segítik az embereket?

Mindenben és mindenhogyan, de a szabad akaratunkat tiszteletben tartják. Csak akkor segíthetnek, ha kérjük őket. S csak olyasmiben segíthetnek, ami a választott sorsunkkal összhangban van. Ráadásul az is fontos kérdés, hogy a vágyaink valóban a javunkat szolgálják-e. Akkor sem mindig tudnak segíteni, ha sok más ember sorsával is összefügg a kérésünk, és nem mindenki szeretné azt, amit mi. Erre egy vicces példa: az a kívánságunk, hogy a városban minden ház legyen sárga. Ők annak rendje és módja szerint éjjel, álmunkban minden egyes lakost megkérdeznek, beleegyezne-e, ha a városban minden ház sárga lenne. Ha nem mindenki szeretné, nem tudnak segíteni.

 

Éjjel, álmunkban önkéntelenül együttműködünk velük. Vagyis nem is tudunk róla, és mégis van folyamatos kapcsolatunk sz angyalokkal?

 

Az angyali programok éjjel futnak. Ilyen például az élet-átalakítás vagy a gyógyítás. Hogy miért nem tudunk erről reggel, mikor felébredünk? Ami fontos, arra emlékszünk. Legfeljebb nem kötjük az angyalokhoz. Azt gondoljuk, álmodtunk egy jót.

 

Senki sem mondta azt, hogy az önismeret könnyű iskola lenne. Senki sem állítja, hogy szembenézni gyengeségeinkkel, elengedni a gyűlöletet, haragot, szégyent, kishitűséget, az uralomvágyat minden esetben könnyű.

 

Viszont ezeknek a lelki salakoknak a kitisztogatásában nagyon sokat segíthetnek, ha úgy tetszik, könnyíthetnek rajtunk az angyalok.

 

A lelki terhek elengedésével megemelkedik a rezgésszintünk, s lassan közelít az övékéhez. Ez pedig azt jelenti, hogy egyre könnyebb beszélgetni velük. Miközben új megvilágításba helyeződnek életszakaszok, kapcsolatok, örömök és bánatok, új távlatok és lehetőségek nyílnak ki bennünk. Az egyszer biztos: fantasztikus kalanddá változhat így az egész életünk!

 

-Hamikus Zsuzsanna-