Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jóslás angyalkártyából

2008.01.07

 

Kép

 

Sok ember keresi a választ élete éppen aktuális kérdéseire. Az angyalkártyák is olyan eszközök, melyek utat mutathatnak a kérdezőnek.

 

Az ember évezredek óta kíváncsi a jövőre. Az idők folyamán mindig voltak olyan eszközök, melyek segítségével meg lehetett vizsgálni a jövő lehetséges energiáit.

Gondoljunk csak arra, hogy a jósdák, a sámánok, a mágusok, a látók, az asztrológusok mindig is jelen voltak és segítséget nyújtottak a hozzájuk fordulókhoz.

 

A jós eszközöknek megannyi formája áll rendelkezésünkre ma is: az álmok, megérzések, kártyák, kockák, inga, pálca, tenyér, a színek, a rúnák, a Ji King vagy a Talen.

 

Nem akarok egyik módszer mellett sem állást foglalni. Aki hisz bennük, és tiszta szívvel használja őket, az eszközök mindenképp segíteni fogják a használóját.

 

Kizárólag saját tapasztalataimra hagyatkozva mondok véleményt, illetve írom le tapasztalataimat az angyalkártyák használatával kapcsolatban.

 

Én is használom Doreen Virtue angyalkártya csomagjait, de nekem csak általánosan mutatnak meg energiákat, eseményeket, de mindenképp jó alapnak tekintem őket a munkámban.

 

Létrehoztuk hát a párommal a saját, 63 lapos Angyalkártya csomagunkat, amely az én személyiségemhez lett formálva és lapjai, meghatározásai, pontos képet mutatnak egy adott területtel kapcsolatban.

 

Eltérő a vélemény arról, hogy a kártyák használatakor honnan, kitől is érkezik az információ. Hitem szerint két lehetséges magyarázatot is elfogadok:

Egyik, amikor a kérdező lapokat húz, tulajdonképp kihúzatják vele, hogy az azokon található szimbolika vagy fogalom, jelentéstartalom alapján megmutassanak egy utat. Hogy kik? Nevezhetjük a Felettes én-nek, Teremtőnek, Univerzumnak, Angyaloknak.

Másik lehetőség, hogy a lélek pontosan ismeri élete minden mozzanatát, leszületés előtt felvállalta sorsát, tehát pontosan tudja, mi is vár rá, ennek megfelelően érkeznek a lapok.

 

A kártyacsomagjaimat az első használat előtt felszenteltem, áldást kértem rá, és megkértem a kártyacsomag angyalát/hiszen mindenkinek és mindennek van angyala/, hogy munkám során segítsen az értelmezésben és az információk átadásában.

 

Kártyavetés előtt fizikálisan és mentálisan is megtisztítom a lapokat, majd megkérem a segítséget.

 

A jóslást nagyon sokan értelmezik pejoratívan. Én úgy vallom, hogy a kártyák segítségével elemzek, értelmezek egy lehetséges jövőképet. Az, hogy ez mennyire felelősségteljes és nehéz feladat, tanítványaim tudják megmondani. Gyakorláskor derül ki, mennyi energia, mennyi munka fekszik abban, hogy a kérdezőt megfelelően tájékoztassuk.

 

Mindig kihangsúlyozom, hogy a kártyák a mostban mutatják meg, hogy a ma energiái szerint mi várható. De van szabad emberi akarat, el lehet kerülni dolgokat, vagy elébe lehet menni, vagy vissza lehet térni a helyes útra, vagy meg lehet változtatni az események menetét vagy épp azt, hogy az útmutatás segítségével bizonyos energiákat milyen módon élünk meg vagy dolgozunk fel.

 

Fontos az is, hogy nem Én mondom meg, ki mit tegyen! Mindenki a maga sorsáért felelős! Én csak értelmezem azt, amit a lapok által a kérdezőnek üzennek!

 

Hatalmas felelősség az, amikor valaki élete nehéz pillanataiban eljön és segítséget vár, hogy mit és hogyan mondunk neki. Vallom, hogy mindig a kártyák által jelzett dolgokat szabad csak mondani, túlozni, hozzátenni, félemlíteni nem szabad! El kell beszélgetni a kérdezővel, rávezetni a problémák okára, a lehetséges utak meglátására. Ilyenkor kicsit pszichológus is az ember, meg kell látni és érteni a kérdező lelkét, érzelmeit, motiváló tényezőit, makacsságát vagy épp a változás vagy változtatás szándékát.

 

Legyen bárki a kérdező, mindig szeretettel fordulok felé és a kérdései felé is, illetve tiszteletben tartom a hitét, véleményét, az akaratát.

 

Vallom, hogy az angyalkártya jóslás is önismeret elsősorban. Megmutatja ,ki vagyok, miben vagyok, kell-e változnom vagy változtatnom.

A delphoi jósda falán is ez állt:” Ismerd meg önmagad!” Ha ismered önmagad, ismered a jövődet is.

 

Amikor egy beszélgetés végén összegezzük a kérdezővel az információkat, közösen eljutunk arra a felismerésre, hogy a kérdésekre a válasz már mindenkiben ott van, csak nem hiszünk eléggé magunknak! Vagy nem látjuk, vagy nem akarjuk látni a válaszokat, ezért várunk másoktól megerősítéseket vagy cáfolatokat.

 

Aki képes önismeretet tanulni és gyakorolni azt, egyre kevesebbszer fordul jóseszközökhöz, és tisztán felismeri, hogy minden eszköz, mellyel életét, sorsát irányíthatja, benne lakozik, csak élnie kell vele!

 

-Angyal-