Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Június 21. napforduló

2017.06.21

Június 21-e, azaz a Napforduló napja, a legerősebb teremtő napja az évünknek. Hatása a 10 milliószoros napokénál eredetszerűleg, természetéből fakadóan erősebb. Míg a 10 milliószoros nap emberi hozzárendelésen és évezredek óta megerősített vonzástörvényen alapul, addig a Napforduló a kozmosz törvényei alapján “természetesen” adódnak.

Érdemes tehát kihasználnod! A mai napot használd mindannak a megerősítésére, amit az életedben valóságként meg szeretnél tapasztalni…és mindannak az elengedésére, ami hátráltat, visszahúz és nemkívánatos az életedben.

Június 21-e a csillagászati napforduló, az év leghosszabb napja, s egyben legrövidebb éjszakája. Innentől a nappalok rövidülni kezdnek, az éjjelek pedig egyre hosszabbodni. Ez a nap mindig is különleges volt a természeti népek, az őserejükhöz még közel álló népek életében. Ezen az éjjel a tűzrakás mellett, öröm-táncokat és mulatságokat tartottak, tudva azt, hogy az ÖRÖM energiájában lehet igazán TEREMTENI.

A Tűz elemmel végzett szertartások lényege pedig az elengedések, megtisztulások utáni új életre ébredés, csak úgy mint a Főnix madár életében:) A Szent Iván éji szertartások és örömtüzek is ehhez kapcsolódtak, de a keresztény naptárreform kapcsán három nappal későbbre, június 24-re tevődött.

A nap számmisztikai útmutatása:

2010.06.21.     3      + 6     +3    =>12 —- 1+2 => 3

A napszám a 3-as, ami a megvalósulás, a teremtéseink megnyilvánulásának a száma, de az Uralkodónő, a legmagasabb földi teremtő női erő száma is. A nap sorsútszáma (12) jelzi, hogy ezen a napon minden vizsgáljuk felül az eddigi életünket, a döntéseink, gondolataink és egész lényünk, teremtésünk eredményét.

Ez a nap különösen alkalmas arra, hogy áttekintsük mit szeretnénk és mit nem szeretnénk a továbbiakban az életünkben. Aminek menni kell, ami menni kíván és amiből már elegünk van annak mind érdemes távoznia..legalább a gondolatink teremtő erejének segítségével! Amit viszont szeretnénk megtapasztalni, amiből többet-mást kívánunk, azt erősítsük meg gondolatainkkal, meditációval, vizualizációval!