Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karma asztrológia a kapcsolatokban-- 2. rész

2008.01.25

 

asztrologia.jpg

Milyen összefüggéseket találhatunk karmikus kapcsolódásokra, két személy horoszkópjának összevetésekor?

 

Folytatom vizsgálódásomat az asztrológia azon területén, amely megmutatja, milyen karmikusan hozott helyzetek, feladatok lépnek fel két ember életében. Ennek kiderítéséhez a két fél születési horoszkópját vetjük össze és keressük az összefüggéseket.

 

Az összes, horoszkópokat összekötő fényszögek közül azok a legvonzóbbak, a legkényszerítőbbek és a legkínzóbbak, amelyekben részt vesz az Uránusz. Olyan emberi kapcsolatok, ahol a szerelem első látásra megjelenik. Olyan kapcsolatok ezek, ahol hirtelen egymásba bolondulások, esetleg váratlan megszűnések lehetnek. Ahol két ember nem élhet egymás nélkül, de gyakran az együttélés is nehéz.

Az Uránusz fényszögek nem garantálnak tartósságot, de segítséget igen: Alkalmat adnak, hogy két ember feltárja saját egyéniségét egymás bátorításával.

 

Lássunk most példákat erre, hogy könnyebben értsük, mi és hogyan működik:

 

Uránusz-Vénusz fényszögek:

 

„Szerelem első látásra”

Az Uránusz alapjelentése miatt/többek között: hirtelen, váratlan változások/nagy valószínűséggel nem egy életre szóló kapcsolat.

Nincs remény tartós harmóniára, ha a Vénusz játékos nem adja meg az Uránusz számára nélkülözhetetlen szabadságot. Hiába erős az Uránusz vonzalma a Vénuszhoz, nem törekszik kizárólagos kapcsolatra. Őt a vadászat villanyozza fel, a biztonság lelombozza.

 

A Vénusz előcsalogatja az Uránuszból a flörtölő hajlamot. A szépség, amelyet a Vénuszban lát, serkentőleg hat rá. Mindketten fogékonyak a szexuális vonzódásra.

 

A Vénusz félhet, hogy az Uránusz elhagyja, de legalábbis tudat alatt érzi, hogy az előző életükben hűtlen volt hozzá.

 

Ha az Uránusz játékost megfojtják vagy le akarják kötni, unni kezdi a Vénusz bájait. A saját életét akarja élni. Minél jobban ragaszkodik a Vénusz, annál inkább ki akar szabadulni az Uránusz. Érzi, hogy a Vénusz vonzódása megfojtja. Ez a félelem előző életbeli hasonló tapasztalatból gyökerezik.

 

A Vénusz szenvedhet, hogy az Uránusz nem akar kötelezettséget vállalni. Hajlamos úgy viselkedni az Uránusz, mintha még mindig szabad ember lenne.

 

A Vénusz számára kihívás elfogadni azt, hogy az Uránusz szerethet úgy is, hogy időnként elcsúszik mellőle. A Vénusznak azzal kell bizonyítani szerelmét, hogy megengedi neki a szabadságot.

 

Vizsgáljuk meg most azt, ha egy ilyen kapcsolat szülő és gyermeke között áll fenn!

 

Uránusz szülő – Vénusz gyerek:

 

A gyerek valószínűleg nagyobb szabadságot élvez, mint mások. Kevésbé korlátozza a szülő /Az Uránusz szabadság vágyát megkapja a gyermek is./

Cserébe viszont a gyermeknek fel kell áldoznia a szoros és stabil szülői kapcsolat biztonságát.

 

Az Uránusz szülő gyakran távol van fizikálisan és szellemileg is. Az Uránusz nehezen fejezik ki érzéseit, képtelen reagálni a Vénusz szeretetére.

 

Vénusz szülő – Uránusz gyerek:

 

A szülőnek van tanulnivalója a gyermekétől a társas magatartások és a kulturális irányzatok vonatkozásában. A gyerek megváltoztathatja a szülő régimódi szemléletét, kitágítja horizontját és megengedi a szülőnek, hogy a szívében állandóan fiatal maradjon.

 

Remélem, ezek a példák is segítettek rávilágítani emberi kapcsolataink sokszínűségére.

Fontos, hogy a személy miként éli meg a kapcsolatok könnyebb vagy nehezebb aspektusait. Hogyan, miképpen dolgozik az elvállalt feladatain, és hogyan oldja meg az ezekből adódó felkínált élethelyzeteket!

 

Egy újabb cikk erejéig hozok még néhány érdekes példát hamarosan….. 

 

--Angyal--- Pauline Stone: Kapcsolatok, asztrológia, karma című könyve alapján