Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi az Asztrológia?

2010.08.16

MI AZ ASZTROLÓGIA?


Az asztrológia: eszköz

Eszköz, amelyet nap mint nap használhatunk arra, hogy boldogabbá, elégedettebbé tegyük mindennapi életünket, és nemcsak a sajátunkat, hanem másokét is! Segítségével elkerüljük a rossz döntéseket, és helyettük a lehető legjobb utat választhatjuk.

Eszköz alatt nem a szokásos sajtóhoroszkópokra kell gondolnunk, hiszen azok egy-egy Nap-jegyre íródnak. Ez azt jelenti, hogy ezek a horoszkópok nem veszik - nem is tudják - figyelembe venni egy-egy ember teljes horoszkópját, csupán azt, hogy az illető Nap-jegye (téves, de ismert kifejezéssel: csillagjegye) Bika vagy éppen Oroszlán. Ez azt jelenti, hogy az egyén születésekor a Nap a Bikában vagy éppen az Oroszlánban állt.

Félreértés ne essék, ezeknek a horoszkópoknak is van némi valóságalapjuk, de az asztrológia ennél sokkal, de sokkal többet tud! Az asztrológia több, mint horoszkóp!

Az asztrológia: szimbólumnyelv
Az asztrológusok akár úgy is tudnak egymással beszélgetni, hogy azt mások nem értik. Mert minden, de minden leírható az asztrológia nyelvével. Nézzünk erre egy hétköznapi példát, asztrológia-magyar, magyar-asztrológia fordításban:

Anna: Na, hogy sikerült a múlt péntek? Volt 5. ház a vacsi után?

(Magyarul: Szexeltetek?)

Bea: Hááát volt, de VII. ház nem lesz belőle.

(Magyarul: Igen, de nem lesz belőle komolyabb párkapcsolat.)

Anna: Miért? Gáz volt a Marsa?

(Magyarul: Nem volt jó az ágyban?)

Bea: Azzal nem volt gond, de később kiderült, hogy merkúrilag nem illünk össze.

(Magyarul: Nem értünk egyet dolgokban, elbeszélünk egymás mellett.)

Anna: Sajnálom, hogy Neptunusz lett a vége...

(Magyarul: Sajnálom, hogy csalódtál.)

Bea: Próbálom Ikrek Holddal átvészelni...

(Magyarul: Próbálok gyorsan túllenni rajta, és továbblépni.)

Anna: Megtalál még a Jupiter, ne aggódj!

(Magyarul: Rád talál a nagy szerencse, bízz benne!)

Az asztrológiában minden szimbólum egyben egy-egy analógialánc is.
Ha megkérdezünk valakit, hogy mi a közös a következő szavakban: külföld, vallás, tanfolyam, a társ testvére, és a jog, akkor nem fog tudni válaszolni. Ha ugyanezt megkérdezzük egy asztrológustól, akkor egyből rávágja, hogy a 9. ház. Mert ezek a szavak egy és ugyanazon analógiához tartoznak.

Az asztrológia: gondolkodásmód
Nem véletlen, hogy az asztrológia bolygója a Merkúr. De a Merkúr nemcsak azért az asztrológia természetes ura, mert egy szimbólumnyelvről van szó, hanem azért is, mert aki elindul az asztrológia útján, annak megváltozik a gondolkodásmódja.

Az asztrológus egyrészt analógiákban gondolkodik, másrészt másképpen tekint a múltra, a jelenre és a jövőre.

Tudja, hogy örök és szabad lélek, de azzal is tisztában van, hogy jelen életünk mindannyiunk számára korlátokat, határokat tartalmaz. Nem hadakozik feleslegesen ezekkel a korlátokkal, hanem azon van, hogy a lehetőségeit minél jobban kihasználja, és megvalósítsa életcélját - még ebben az életben.

Másként tekint a világ történeseire is, ám ami talán a legfontosabb: az igazi asztrológus tudatossá válik!

Hogy mit jelent ez? A legjobb választ Aquinói Szent Tamásnál találhatjuk:

"A bölcs uralkodik csillagzatán, a balga engedelmeskedik annak."

Az asztrológia: üzenet
Az asztrológia és a horoszkópok olyan üzenetet hordoznak (a Merkúr az üzenet és a kommunikáció bolygója is), amelyet fentről kapunk azzal a céllal, hogy segítsen bennünket.

Az asztrológus az üzenet közvetítője azok számára, akik hozzá fordulnak. Azok számára, akik készek arra és vágyják azt, hogy üzenetet kapjanak odafentről, akár a leginkább földhözragadtnak tűnő dolgokkal kapcsolatban is.

Végül álljon itt egy mindannyiunk által ismert, de ez esetben kissé átfogalmazott idézet, amely e cikk írója szerint az asztrológia szlogenje is lehetne egyben:

"Kérdezzetek és megadatik!" 
 

Tamási Krisztina

Forrás: www.asztroverzum.hu