Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mire jó az asztrológia?

2011.09.13

 

Kép

 

Mire jó az asztrológia? - Tévhitek ellen

  

Írta: Péterfy Gabriella   

  

Az asztrológia ősi tudás, nem a "jóslás" a lényege, nem arra való, ahogy mostanában elég sokan gondolják, hanem az önismeretről szól.

 

Aquinoi Szent Tamás mondta: "A bölcs uralkodik a csillagok fölött, ahogy önmaga fölött uralkodik". Önmagunk fölött úgy tudunk uralkodni, ha megismerjük önmagunkat, ehhez nyújt segítséget az asztrológia.

 

Pl. azért nem is lehet, és nem szabad jóslásra használni, mert minden bolygónak több analógiája is van, és a tudatszintünkön múlik, hogyan tudjuk megélni azt az adott bolygóállást. Lehet, hogy valakinél ugyanaz a bolygóállás súlyos depressziót fog kiváltani, míg egy másik ember képes összeszedett lenni, befelé fordulni, meditálni, visszavonulni, és ha ezt önként megteszi, nem lesz depressziós. A spirituális fejlettségünk, szellemi szintünk nincs benne a horoszkópban. Aki elindul spirituális fejlődés, az önismeret útján, egyre jobban képes lesz arra, hogy a maga kezébe vegye az életét, és ne legyen „kiszolgáltatva” a bolygóknak.

 

Létezik szabad akarat, és eleve elrendelés, a sorsunkat meg kell élnünk, mese nincs, de hogy hogyan, milyen szinten, az a szabad akaratunkon múlik. Például egy betegséget nem feltétlenül kell betegség formájában, fizikai síkon megélnünk, ha azzal az adott analógiával, amit akkor, ott meg kell tapasztalnunk, más módon is képesek vagyunk találkozni, másképp is megélhetjük, és elvileg képesek vagyunk erre, akkor nem szükséges, hogy betegség formájában tapasztaljuk meg a megtanulnivalónkat. Az asztrológia segít abban, hogy megtudjuk, az adott időszakban mit kell megtanulnunk.

 

A bolygók nem hatnak ránk, és nem kényszerítenek minket semmire, szimbólumok, mint például egy közlekedési tábla az út szélén, és rajtunk múlik, hogy figyelembe vesszük-e azt a jelzést, például egy stop táblát, vagy megállás nélkül tovább hajtunk, és vállaljuk az esetleges következményeket, például egy baleset, vagy a rendőri büntetés formájában.

 

Egy pontos születési időpontra kiszámított horoszkóp megbízható képet tud adni az illető jelleméről, tulajdonságairól, életsorsáról, az életeseményeinek várható bekövetkezésének időpontjáról. Pontos születési időpont hiányában is lehetőség van a horoszkóp elkészítésére, ha az illető legalább egy körülbelüli időpontot tud, ebben az esetben a fontosabb életeseményei alapján kiszámítható, pontosítható a születési időpont.