Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit tud az asztrológia?

2010.08.23

 

Az asztrológiának több ágazata is van, íme, egy rövid áttekintés:

NATÁLIS ASZTROLÓGIA

Az egyik fő ágazata a natális (jelentése: születési) asztrológia, amely az emberrel magával foglalkozik. Az egyén születési képletéből (más néven radixából) von le következtetéseket. Ez az a horoszkóp, amelyet az illető születési helyére és pontos születési idejére állítunk fel.

Hogy mit tudunk a radixból megállapítani?

A születési horoszkóp egy kész személyiségrajzot tár elénk, amely sokat segít, hiszen furcsán hangozhat, de általában nem ismerjük önmagunkat. Pedig ha megismerjük magunkat, akkor meg is értjük magunkat, és sokkal sikeresebbek lehetünk az életben azáltal, hogy tudjuk, miben vagyunk jók, és azt is, hogy hol kell belátnunk azt, hogy még fejlődnünk kell. Őszinték leszünk önmagunkkal szemben, és ez nagy dolog.

Ugye, ismerős a szituáció, amikor a szülő minden eszközével azon van, hogy az általa akart hivatás felé terelje a gyerekét? Pedig ha megnézné vagy megnézetné gyermeke horoszkópját, tisztába jöhetne azzal, hogy a gyermekében adott esetben egészen más energiák munkálkodnak, és egészen más célok várnak rá. Az asztrológia toleranciára, a másik elfogadására és tiszteletére is tanít.

Ha már itt tartunk, említsük meg a szinasztria technikáját. A szinasztria két (vagy több) radix egybevetése, amelyből kiderül, hogy az adott személyek hogyan jönnek ki egymással, miben segítik és miben gátolják egymást. Általában párkapcsolati aspektusból kérik az asztrológustól, pedig nagyon hasznos lehet szülő-gyermek, testvér-testvér, főnök-beosztott, stb., azaz mindenféle, emberek közti viszony elemzésére.

A személyiségrajzon kívül a születési horoszkóp elemzése az életterületek (a szülött anyagi helyzete, családi gyökerei, egészsége, társkapcsolata, hivatása, stb.) vizsgálatára is kiterjed, akárcsak a sorselemzésre.

A radix, illetve a belőle származtatható segédhoroszkópok prognosztizálásra is alkalmasak, azaz nagy biztonsággal jósolják meg a jövőt. A jóslás biztonsága függ a választott prognosztizáló technikától és persze az asztrológus felkészültségétől.

A natális asztrológián belül is számos fajta alakult ki az idők folyamán. A klasszikus, az ősi tudást leginkább megközelítő asztrológia a középkori asztrológia. Az elmúlt 100 évben újabb megközelítések láttak napvilágot, mint például a lélekközpontú, illetve pszichológiai asztrológia. Attól függően, hogy mire koncentrálunk a radix elemzése során, létezik még többek között gyermekasztrológia, karmikus asztrológia vagy éppen üzleti asztrológia.

KÉRDŐASZTROLÓGIA
Az asztrológia egy másik ága a kérdőasztrológia (más néven horárasztrológia vagy horary), amely a középkori asztrológia része, és mint ilyen, a régiek tudását összegzi.

A kérdőasztrológia rendkívül pontos előrejelzésre képes anélkül, hogy tudnánk az illető születési adatait.

Ráadásul olyan kérdésekre is választ ad, amelyekre a születési képletből nem tudunk következtetni. Például: "Melyik jelentkezőt vegyem fel az állásra?" vagy "El akarom adni a házamat. A következő három ár közül melyikkel találok vevőt?".

A kérdőasztrológia óriási segítséget nyújt a mindennapi életben ahhoz, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzuk.

ELEKCIÓ
Egy következő ágazata az asztrológiának az elekciók, más néven választási vagy kezdeményező asztrológia. Lényege, hogy egy jövőbeni esemény számára keressük a lehető legjobb időpontot. Manapság általában házasságkötésekre vagy üzletkötésekre használják, de arra is kiváló, hogy például jó időpontban vásároljunk műszaki cikkeket vagy intézzünk el hivatalos dolgokat.

MUNDÁNASZTROLÓGIA
A mundánasztrológia vagy más néven világi asztrológia főként városok és államok felemelkedésével és hanyatlásával, illetve az ezeket érintő vonatkozásokkal (gazdaság, politika, belső és külső konfliktusok, háborúk, népszaporulat, oktatás, vallás, egészségügy, munkanélküliség, államkincstár, államhitelek, stb.) foglalkozik.

TERMÉSZETI ASZTROLÓGIA
A természeti asztrológia a meteorológiával, a földrengésekkel, az áradásokkal és egyéb természeti jelenségekkel foglalkozik.

A fenti felsorolás nem teljes, de arra elég, hogy lássuk, hogy az asztrológia rengeteg területen képes segíteni nekünk, akár a mindennapokban is!

 

 

Forrás: www.asztroverzum.hu