Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Hölgyek és a fogyókúra

2011.06.03

 

idealis-testsuly.jpg

 

Nos, Tisztelt Hölgyek és Urak, akik szeretnétek elérni egy „általatok elképzelt optimális súlyt”, nektek szól ez a kis összegzés a testünkről, és a belénk kódolt genetikáról.....
 
Hadd kezdjem az elején, a mindenkori „alap” súlyunk, a génjeinkbe van kódolva!
Ebből következik, hogy ahogy a korunk előre halad, ez a határ egyre feljebb emelkedik!
Természetesen, mint mindig, kivételek lehetnek, náluk a súlyhatár lefelé mozog!
 
Nos most azokhoz szólok, akiknél ez a határ felfelé mozdult el, már csak azért is, nehogy tönkre tegyék saját testüket a fogyókúrákkal!
 
Kedves Hölgyeim! Van egy bizonyos súly, ameddig egyszerűen le tudnak fogyni, ez alá a súly alá, viszont roppant nehéz!
Majd sok hetes fogyókúra után, egy egyszerű húsleves megevése után, azt a „kritikus” súlyt rögtön el is éri.
 
Ez amiatt van, hogy a szervezet a belé kódolt súlyt bármi áron, de tartja!!
 
Bármilyen trükköt bevethetnek, de a génjeikbe nem tudnak bele nyúlni.
 
Az egyetlen, amit elérhetnek, hogy a fogyókúra miatt veszítenek csáberejükből!
 
A fogyókúra másik hátránya: A testünk saját maga ítéli meg, hol felesleges a zsír.
Ebből következik, hogy ami nekünk kívánatos, az, neki kell. Vagyis a testünknek az első felesleg az arc, a cicik, és a popsi!
 
Akkor is, ha mi ezt nem így szeretnénk!
 
A másik és nem az egyetlen észrevétel, az egészség attól is függ, mennyi zsír van a vérünkben, és mennyi rakódik ebből az őrfalakra!
 
Itt is van megoldás: Heti egy – két napos nem, vagy alig evés!
Megmagyarázom miért: Ha a testnek energiára van szüksége, akkor először onnan veszi el, ahol a legközelebb van, vagyis a VÉR - ből, tehát ezt zsírtalanítja, a következő legközelebbi „mármint a szervezetnek” az érfalon lerakódott zsír /koleszterin/ tartalom!
 
Ebből következik, hogy hetente egyszer egy majdnem teljes koplaló napot, ha tartok, akkor a szervezetem egyensúlyát segítem.
 
Magamról annyit: 61 éves vagyok, több mint 30 év nem voltam orvosnál, az egészségemmel /2 – 3/ évenként egy kis náthát kivéve nincs baj, viszont 35 éve főzök /egyesek szerint nem rosszul/ zsírral /saját sütés/ főzök, és sok húst eszem, persze azért leveseket és főzelékeket is.
Babgulyás; Gulyásleves; Csili /Magyar módra/; Paprikás zöldbab főzelék; stb......
 
 
Tisztelettel:
Ramon