Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A nők

2007.12.26

A NŐK


Tanulmány

A NÖK minden földi jónak és egyben rossznak is okozói. Sokszor mondjuk mi férfiak "Ezek a nők!" de hát milyenek is tulajdonképpen? Szépek, kacérok, és nem utolsó sorban ravaszak nagyon ravaszak. Sokszor hisszük hogy szeretnek, sőt nagyon szeretnek, de egy nőnél ezt sohasem lehet tudni, hogy miért? Ezt ők sem tudják. Általános megállapítás hogy egy nő egy férfit általában addig csábít, még az beléhabarodik és "fut utána". Mikor ezt elérte fordul a kocka ill. a nő és egy másik férfinek csavarja el a fejét, még végül emberére talál, és az feleségül veszi. Ez persze a jobbik megoldás, mert ha a nő megunta a fejek elcsavarását, akkor egy férfit bebolondít, aki feleségül veszi, az ilyenből lesz aztán a "pappucshös". Lám-lám mi szegény férfiak nem is tudjuk, hogy mennyi veszedelem leselkedik ránk. Például hogy az elején kezdjem a nők ravaszsága. Mert ugye a nők ravaszsága és csalafintasága határtalan.

Például ha a nőnek egy új ruha kell:

A NŐ ÉS A PÉNZ

A férj este fáradtan egésznapi munka után hazaér .
-Szerbusz szívem.
-Serbusz (csók) . Hoztam neked két sört, kéred az egyiket ?
-Kösz most nem majd vacsora után . Egyébként mi a vacsora ?
-A kedvenced töltött káposzta .
Megvacsoráznak a férj a sörét, issza mikor neje, megszólal .
-Drágám ki tudnál segíteni néhányszáz forinttal ?
-Már elfogyott a kajapénzed ? De akkor mért ez a mai ünnepi vacsora ?

-Nem fogyott el drágám csak egy olyan cuki kosztümöt láttam ma a butikban .
-Tudod, hogy állunk anyagilag pont most akarsz ilyesmit venni ?
-Szóval már nem szeretsz ?
-Dehogynem kedvesem csak most nincs pénzem .
-Bezzeg a Kovácsnénak minden hónapban van egy új ruhája , pedig ö nem is dolgozik mint én , és a férje sem keres annyit !
-Ezt te kérded drágám ? Onnan hogy jobban kezeli a pénzt, mint te , mert ugye nekünk egy héten háromszor kell csirkét enni , Szombat-vasárnap hét-nyolcfogásos ebéd vacsora és ne is beszéljünk arról , hogy mennyit költesz fodrászra .
-Hogy én , hisz nem te mondtad mindig, hogy ne sajnáljam a pénzt, ha a gyomrunkról van szó !?
-Igen de azt nem mondtam, hogy hetenként kétszer-háromszor kell fodrászhoz menni , csináld te is úgy, mint a Kovácsné ! Aki saját maga csavarja és dauerolja a haját és evvel hetente egy csomó pénzt takarít meg .
-Úgy hát már nem szeretsz, hanem azt az undok Kovácsnét szereted , bezzeg neki vennél szép ruhákat, fizetnéd a fodrászt ugye , hogy mit kellett megérnem (sír). Mert te mindig mást nézel téged a feleséged már nem is érdekel !
-Hogy engem nem érdekel a feleségem , hogy én a Kovácsnét azt az undok nőt szeretem, hogy miket kell hallanom !
-Tudom, hogy nem szeretsz az étel, amit főzök az sem ízlik már úgy, mint régen alig eszel valamit, az ételt fitymálod , jóformán rám se nézel mindig az újságot, bújod , vagy a televíziót nézed !
-De.....
-Semmi de tudom, hogy nem szeretsz a Kovácsnét nézegeted mindig , a múltkor is, amikor találkoztunk vele a lépcsőházban majd ki esett a szemed, úgy nézted . A Privalcsikné is mindig mondja , hogy ejnye-ejnye fiatalasszony az a Kovácsné még egyszer elcsavarja a férje fejét !
-Mit hallgatsz te arra a vén Privalcsiknéra hisz, tudod hogy az egész ház pletykafészke ?
-Azt mondtad, hogy vén ? Hisz csak öt évvel idősebb nálam ! Különben is, ha szeretnél, nem beszélnél így
-Igen de te két évvel vagy idősebb, mint én , és hogy szeretlek annak bizonyítására, most megcsókollak.
Egy hét múlva a nő már az új ruhájával dicsekedett a barátnőinek, amit a férje vett neki békülési ajándéknak a dugipénzéből .

Ez a példa csak egy a sok közül , de még ezer és ezer változatban fordul elő . De lényegében milyenek is a nők ? Csinos és csalfa a férfiak megrontására mindig kész , úgy lehet mondani az ördög küldöttei . Mert ha egy nő férjhez akar menni az férjhez is, megy méghozzá, úgy hogy az a szegény áldozat még örül is neki, hogy ilyen csinos és rendes feleséget kapott . Legalábbis így van ez kezdetben , de lássuk csak a folytatást .

Az esküvő óta eltelt néhány hónap a férj fél órával később ér haza a szokottnál :
-Hello drágám , mit főztél vacsorára ?
-szerbusz borsóleves , túrós tészta .
-Tudod, hogy a tésztát ki nem állhatom !
-Örülj, hogy kapsz vacsorát , de előbb mond, meg hol jártál eddig ezen a héten, már másodszor késel ?!
-Csak beugrottam egy kávéra itt a sarkon .
-Hogy-hogy beugrottam ! Biztos avval a kis Rozival voltál megint mi ?
-Ugyan a titkárnőmmel csak nem képzeled ? Különben is nyolc évvel fiatalabb nálam.
-Gondolhattam volna , persze most tagadsz , de majd visszasírod még te az én főztömet .
-Ugyan drágám hisz tudod, hogy imádlak és gondolni sem tudok más nőre csak rád .
-Hát akkor hol jártál eddig ?
-Ezért a félóráért ne veszekedj, hiszen megmondtam hol voltam !
-Szóval tagadsz (sírni kezd) látom már nem szeretsz , már nem törődsz vele, hogy a te kis feleségedet itthon megöli a félelem, hogy mi van veled , és még a főztjét is mindig kritizálod . Bezzeg régen még a menyasszonyod voltam akkor mondtad, hogy így szeretlek, meg úgy szeretlek és ó én szegény bolond el is hittem neked !
-Ígérem drágám többet nem fog előfordulni .
És elhatározta, hogy a régi haverokhoz többé nem ugrik be egy kis csevegésre .

Szóval ilyenek a nők és az a szegény férj még örülhet, hogyha ilyen simán végződik , mert a nők önmagukból indulnak ki, és úgy képzelik, hogy a férfi az csak az ö boldogságuk elrontója , de egyben az univerzális robotgép, aki mindent megtesz ,mos , főz , ruhát vasal , babát pelenká- zik , tüzelőt hord, és jaj annak a férjnek, amelyik ez ellen szót mer emelni, mert akkor az asszony rákezdi, és addig mondja még a férj már százszor, elátkozta magában azt a pillanatot, amikor neje szelíd kérésére nemet mert mondani .

Ez a két példa is elég érzékletesen szemlélteti, hogy a nők, ha egyszer el akarnak érni valamit azt el is érik sokszor úgy, hogy az a szegény férj nem is sejti hogy az ötlet, amit magáénak hisz voltaképpen a felesége ötlete volt .

No de lássunk példát egy lányról is . Ő még fiatal, de a női ravaszság máris benne van , na de lássuk a történetet :

A RANDEVÚ

Ma este , ma talán sikerül átölelni és megcsókolni . Szeret , tudom, hogy szeret , a múltkor is olyan vágyakozón mondta - ötkor ugye vársz - vagy talán mégse ? Úgy nézte azt a szőke srácot a múltkor is mikor táncoltunk majd kiesett a szeme , biztos arra használ csak, hogy a nálam szebbeket felszedje ! Már itt kellene lennie ! Megint késik ezt nem lehet elviselni . Ez már a harmadik randevúnk és még mindig késik . Persze ö is egy nő olyan, mint sok párja a férfit, míg lehet mind csak bolondítja . Még öt percet várok, és nem érdekel, ha nem jön elmegyek . Elvégre akad nekem más nő is pont őutána, fogok futni . A múltkor is az Éva azt mondta, hogy a Mari szúrja a búrám . A Mari nagydarab kövér csaj pont ö kell nekem !? De jön ! Mégis eljött , szeret most már biztos, hogy szeret.
-Szia !
-Szia . Már régen vársz ?
-Már idenőttem az aszfalthoz éppen arra készültem, hogy kirügyezzek !
-Észre sem veszed az új frizurámat ? Épp ezért késtem, mert a fodrásznál sokan voltak . Azt
hittem örülni fogsz nekem . Persze mit várhat egy szegény nő egy férfitől ! Mindig csak az a pontosság, vedd tudomásul, hogy nem is tetszel , csak a csalódástól akartalak megkímélni ! Persze az új ruhámat észre sem veszed , pedig direkt miattad vettem fel . Különben is minden újamra tíz olyat kaphatnék, mint te !
-De most mért vagy ilyen ?
-Milyen ? Örülj hogy rád szentelem a drága időmet !
-Gyere el táncolni egy olyan kitűnő helyet, néztem ki itt van a közelben .
-Na jó te kis csacsi elmegyek, de csak ha megígéred, hogy nem fogsz féltékenykedni, mint a múltkor, akkor is köszöntem egy régi havernak , és te rögtön azt hitted, hogy fel akarom szedni !
-De tudod, hogy szeretlek !
-Jól van, gyerünk , de csak ki-ki alapon.
Aznap este sokat táncoltak nagyon boldogok voltak . Másnap a lány mesélte a barátnőjének a történteket :
-Icukám el sem hiszed ez a hapsi úgy belém esett, hogy már annak is örül, ha láthat , te képzeld mikor szememre vetette, hogy megint késtem megjátszottam a sértődőst , de azért hagytam magam elhívni táncolni, persze csak ki-ki alapon . Ez a szegény pedig úgy bevette a maszlagot hogy azt hittem megszakadok a röhögéstől , és képzeld feleségül akar venni . Lehet, hogy engedek a csábításnak nem egy csúnya fiú, és főleg azt teszek vele, amit akarok olyan szerelmes, hogy csak engem lát , és azt hiszi, hogy amit mondok az kinyilatkoztatás .
-És ezt te beveszed ? Hát nem tudod, hogy minden férfi ilyen, ha udvarol , és tetszel neki ? így kezdődött akkor az a valami . Azóta eltelt egy pár év összeházasodtak és boldogok . Vagy csak azt hiszik ?

Na de lépjünk tovább. Vessünk egy pillantást a háziasszonyra, a nőre, aki nemcsak szeret főzni, hanem tud is, bár vigyáznia kéne magára.

A NŐ ÉS AZ EVÉS
Este van, a férj otthon van íróasztalánál, dolgozik.
-Gyuszi gyere végre vacsorázni!
-Jó szívecském rögtön jövök.
Tovább folytatja a megkezdett munkát szinte észre sem vette, hogy szóltak. Egy félórás könyörgés után oda ül az asztalhoz, bekap néhány falatot, és rögtön meg vissza a munkájához.
-Édesem félórája két falatot kaptál be te is, egyél végre valamit!
-Tudod, hogy nem terhelhetem meg a gyomrom, hisz nemrég volt fekélyem!
-Drágám tudod, hogy én sem ehetek, amióta az orvos megmondta, hogy gyenge az epém az óta, diétáznom kell, és most te elvárod, hogy ezt a sok gulyást mind én egyem meg!
-Tudhatnád, hogy nem szeretem a gulyást, mért főzöl annyit, hiszen a másnapos ételt te sem szereted!?
-De hát én azt hittem, hogy neked ízleni fog, hét tudtam én, hogy nem szereted?
-Szívecském ötéves házasok vagyunk ennyi idő alatt igazán, tudhatnád mit szeretek?!
-Tudom én, leszek megint az áldozat nekem, kell megenni az egészet, pedig zsírosra és fűszeresre főztem, mert úgy neked is ízlik egy kicsit.
Másnap
-Szerbusz drágám mit főztél?
-Ne haragudj édes (csókolóznak) egésznap vacakolt az epém, örültem, hogy nem vitt el a mentő!
-Megmondtam, hogy miért főzöl olyant, amit én nem szeretek, te pedig nem ehetsz!
-Igen, mert tőlem már egy jó vacsorát is sajnálsz! (sírva fakad) Mert már nem is szeretsz, pedig a te kedvedért fogyókúrázok! (szipog) és te még azt az egy-két falatot is sajnálod tőlem! Pedig még a nyolcvanöt kilót sem érem el! Különben is ezután főzz magadnak, ha ilyen válogatós vagy!
Duzzogva visszavonul.
Öt év múlva találkoztam fent említett barátommal boldogan éltek most már hatvan kilós feleségével és meghívtak vacsorára, amit, mint később megtudtam rendszeresen Gyuszi, készít el.

Hát igen a nőknél soha nem lehet tudni voltaképpen mit is, akarnak talán sokszor ők sem tudják. Persze vannak más nők is ők sem boldogok, talán azt mondhatnám boldogtalanok. Ebben persze nemcsak ők a hibásak, hanem mi férfiak is. Az persze más kérdés hogy melyik nemnek lehet töb- bet a szemére vetni. De ítéljék meg önök, hallgassák meg egy ilyen lány történetét.

A LÁNY

Ez a történet egy kis faluban játszódik a hegyek lábánál, ahol sok ember találta meg már a boldogságot, csak két ember nem vajon miért?

A lány szőkevolt, csinos és még nem ismerte a férfit. Udvaroltak neki, de nem adta magát nekik. Szerette ugyan őket, kit jobban, kit kevésbé, de különösebb nagy szerelme egyik sem volt. A lány fiatal volt, fiatal és bohó. Élete legszebb korát élte a napfényes ragyogó fiatalságot! Tudta hogy tetszik a férfiaknak, sőt hogy a komoly férfiak is megfordulnak utána. Szépségével testének bájával soha nem élt vissza.
A lány szép volt.
Szép, mint a kelő nap, mint a nyíló rózsa, gyönyörű két szeme mintha beszélt volna. Élete virágát el nem vesztegette, annak lett betege, hogy nem volt ki igazán őszintén szerette. Várta a valakit, aki majd kér tőle, de úgy kér, hogy Ö azt szívesen teljesítse.
És ez az Idö is elérkezett.
Egy csodálatos falusi bálon találkozott Gézával kit első látásra megszeretett. Tudta itt van a nagy Ö. Csodálatos este volt. A táncmulatság után sétáltak csókolóztak és a lány olyan boldog volt, mint még soha.
Géza meghívta a lakására, szinte röpült a boldogságtól el sem akarta hinni, hogy ilyen nagy boldogság létezhet?
A lakásban Géza feltett a lemezjátszóra egy érzelmes bár kissé régi táncdalt és most már csak ketten összebújva, csókolózva tovább táncoltak. A fiú lassan elkezdte kigombolni a lány ruháját, majd levette a melltartót is. A lány nem szólt semmit. Mikorra felfogta mi történt már megtörtént a dolog, de már nem sajnálta!
-Neked már volt dolgod lányokkal? Kérdezte
-Te vagy az első -felelte- holnapután feljöhetnél!
-De nem lehet ebből valami baj? -kérdezi aggódva-
-Ne félj drágaságom semmi baj sem lesz!
így ment ez egy darabig, amíg a lány rá nem jött, hogy a fiú csak a szeretője nem szereti igazán. Kétségbe esett, de már nem volt visszaút, szakítani akart, nem tudott, még mindig szerette a fiút!
A találkozókra nem ment el, azonban mikor megtudta hogy a fiú megnősült kétségbeesett. Próbált vele találkozni azonban az csak átnézett rajta!
így jött a második, majd a harmadik eset. Pletykák kezdték járni róla. Rosszhíre lett mostmár ha akar, akkor sem talál magának férjet. Vágyait azonban nem tudta elfojtani. Mostmár hidegen számítóan Ö csábította el a férfiakat, akiket igyekezett kihasználni, ahogy azok használták ki Öt kezdetben. Lassan megszokott dolog lett a faluban hogy mindennap mással látják. így ment ez mindaddig, míg bele nem szeretet egy fiatalember. Csodálkozva vette észre, hogy nem a régi hideg számító, hanem Ö is ismét szerelmes! Titkolni próbálta múltját, régi kellemetlen emlékeit. Egy darabig sikerült is neki. De a fiút fevilágosították hogy kit is szeret, nem hitte el, bebizonyították neki. Ekkor egy szó, egy búcsúmondat nélkül elutazott abból a faluból, ahol rá ezután csak bánat és szomorúság várt volna.
A lány kétségbe esett, majd beleörült élete második de talán az elsőnél is nagyobb csalódásába. Ezután úgy járkált, mint egy élő halott. Az élet és a halál küzdött benne egymással. Meg akart halni!
Felvágta ereit, de megmentették. Hosszú kórházi ápolás után találkozott első szerelmével Gézával. A szakításuk óta eltelt néhány év. Géza elmesélte megromlott házasságát hogy milyen nőt vett feleségül ki lépten-nyomon megcsalja, és hogy mennyire megbánta hogy akkor úgy viselkedett.
-Mikor nem állhattam tovább, beadtam a válópert, azóta már ki is mondták a válást, egy hónapja ismét egyedül élek. -mondta szomorúan-, de te is mesélj! Igaz az a pletyka, amit rólad mesélnek?
-Sajnos igen. -vallja be szomorúan a lány- De jó lenne, elölről kezdeni mindent összeházasodhat- tunk volna, és most boldogok lennénk.
-Ha úgy gondolod, akkor találkozzunk holnap ugyanakkor, ugyanott!
A lány sokat gondolkozott hogy elmenjen-e a randevúra, de úgy döntött elmegy.
Fél évig jártak együtt mikor elhatározták, hogy összeházasodnak. Házasságuk eleinte boldognak volt mondható, de Gézából a végtelenségig féltékeny férj lett. A lány eleinte nem adta okát féltékenységnek, de mikor látta hogy hűsége nem segít, sőt Géza még féltékenyebb lett.
Ö is egyre kikapósabb lett. Mindennaposak lettek a veszekedések, férje el is verte néhányszor, de ez csak olaj volt a tűzre.
A lány mostmár nem is akarta leküzdeni vágyait, látta hogy neki az életnek csak a keserű fele jut.
Most már a bosszú fűtötte csakazértis okot adott a féltékenységre. Géza többször megfenyegette, hogy megfogja ölni, ha nem hagy fel kalandjaival! A lány csak nevetett rajta és nyíltan a szemébe mondta, hogy Ö juttatta ide, ha megfőzte a kását hát igya meg a levét is!
Egyik este a lány éppen az utcán sétált egy fiúval mikor véletlenül találkozott Gézával. Géza mikor látta hogy szeme előtt csalják meg veszekedést provokált, majd fenyegetőzve elrohant.
Másnap nem látták sem a lányt, sem Gézát egésznap és este sem.
Harmadnap olvassák az újságban, hogy Géza megölte a lányt majd öngyilkosságot követett el.
-Az Isten mégiscsak megbüntette őket -mondják az idős falusiak-.
Az eset után eltelt egy pár nap, s az élet a szokott mederben folyik tovább a csendes kis faluban a hegyek lábánál. A felnőttek dolgoznak, a fiatalok szerelmesek.
Csak a két fiatal szülei költöztek el, hogy ne is lássák azt a falut mely nem érti tragédiájukat.
(67.2.13.-15.)

Hogy itt ki is volt a hibás? Ezt az olvasó döntésére bízom, bár az élet még ennél is furcsább dolgokat produkál. Lássunk egy ilyen történetet is napjainkból ellesve.

SZERELMI SOKSZÖG.

Bár a történet megtörtént eseményeken alapul
bármilyen ismerőseivel való hasonlóság csak
a véletlen műve lehet.

Régen kezdődött, amit itt leírok talán valahol igaz is volt.
Történetünk egyik szereplője egy fiatal leány nem hétköznapi képességekkel nevezzük öt Jessienek.
Voltaképpen ki is ö? Egy gyönyörű asszony ki már fiatal korától kezdve szerette álmai lovagját, kit ugyan személyesen nem ismert, de csodálatos képességeivel más leány, asszony tudatá- ba bújva megpróbálta vágyai teljesülését elérni. Ez többször majdnem sikerült is neki, de a helyzetbe váratlanul betoppanó harmadik ezt mindig megakadályozta (lehet hogy nem véletlenül?)
Egyszer amint kedvesével ebédhez készülődnek betoppan álmai szerelme feleségével, hisz társának régi barátja. Elpirult, keze lába remegni kezdett alig tudta, palástolni érzelmeit. Bol- dogan látni más oldalán a Férfit, akit mindenkinél jobban szeret.
Mivel tudta hogy nincs joga senkitől elvenni a boldogságot, megpróbálta, hogy mint barátja élettársa, és felesége barátnője közelében maradhasson. Megelégedett a közös találkozások során kapott egy-egy puszival neki már ez is földöntúli boldogságot okozott, bár látta hogy kit szeret más, Növel boldog, mégsem gondolt soha, arra hogy elcsábítsa, s ezzel egy másik Nőnek okozzon mérhetetlen fájdalmat, hisz látta hogy boldogok.

De hát ki is volt ez a férfi? Öt nevezzük Joenak. Mint később megtudta első felesége meghalt, akit nagyon szeretett, jelenlegi feleségével viszonyuk nem felhőtlen ennek okait megtudta érteni hiszen azonos jegyben született a feleségével, bár Ö idősebb volt. Mint később megtudta a szeretett férfinak is hasonló képességei, vannak mint neki.

Mint láthatjuk mindenki élte a maga jobb-rosszabb életét, és ha egy gonosz elme nem irigyli Joe és felesége (nevezzük Ilonának) látszólagos jólétét és boldogságát nem is történt volna semmi. De nem így történt. Ilona férjével átjárt barátnőjéhez M.- hez. Ott ismerkedtek meg Annival egy feketehajú látszólag gyönyör és boldog asszonnyal, és élettársával valamint élettársa bátyjával aki akkor nős volt és kitűnő táncos. Több partin találkoztak, ahol látta, hogy Ilona bár nem érdemelné meg, de mégis férje részéről micsoda határtalan kedvességgel és szeretettel van kö- rülvéve, valamint azt is, hogy élettársa bátyja (ö legyen Géza) és Ilona között mivel Ilona imádott táncolni, de férjével nem tudott (vagy nem akart) egy testi vonzalom van kialakulóban. És akkor támadt fejében a gonosz gondolat, hogy elrontja ennek a két embernek a boldogságát, amit Ö sohasem érezhetett.
Fokozatosan Joe féltékenységének finom szításával (bár Ö egy szót se szólt), és némi boszor- kánypraktikával elérte hogy a társaságban a férj nemkívánatos elem legyen. Ezzel nemcsak a maga hiúságának, hanem szerelmének is örömet akart szerezni, hogy megszerzi Bátyjának azt a nőt, akit egyre erősebben kívánt. Csakhogy nem számolt, azzal hogy Joe is boszorkány, bár nem a gonoszok közül. Hallatlan nehéz munkával megszervezte hogy M. és Férje, valamint Ilona és Géza, anélkül hogy Ilona férje tudna róla együtt, menjenek szórakozni, de Ilona elszólta magát, és Joe bezárta. Bár bánatosan és ittasan de M.-el és férjével, valamint Gézával és feleségével nyugodt körülmények közt megbeszélte hogy nem tűri, hogy nejét ilyen aljas módon elcsábítsák.
Bár Ilona és Joe összevesztek, de egy Idö után ki is békültek, és minden ment volna a maga útján Ha... De Anni nem bírta elviselni, hogy nehezen létrehozott terve így kudarcba fulladt, ezért új tervet kovácsolt.
Ilonától tudta hogy milyenek a körülményeik, kikkel barátkoznak, és észrevett egy pislákoló lángot Jessie és Joe között, amiből semmi baj nem is származott volna HA... Rögtön látta hogy ebből a parázsból egy kedve szerint mindent elpusztító tüzet lehet csinálni.
És belefogott.
Bízott benne hogy Jessie bár nála jóval nagyobb képességei vannak, de a boldogság ízét megérezve megfeledkezik az óvatosságról, ami egyébként lételeme. Ehhez ugyan azt kellett elérnie, hogy legalább egyszer néhány órát eltöltsön Ilona és Joe hálószobájában, ahol otthagyhatja a széthúzás, a féltékenység (Ilona addig nem volt féltékeny), a minden szeretetet szétzúzó gonosz akaratát. A gonoszt nem kötötte tárgyhoz, mivel így véletlenül elajándékozható, kidobható lett volna. És a gonosz tette a dolgát Ilona és Joe kapcsolata egyre romlott, Ilona már csak a rosszra tudott emlékezni, a jót és szeretetet úgy érzékelte, hogy ezzel csak megalázzák.
És elérkezett az Idö!!!
Ilona névnapi partiján történt, ahol Jessie is részt vett. Joe a belefáradva a mostmár látszólag boldogtalan házasságba Jessievel táncolva megérezte az igazi boldogságot, amit minden porcikájával érezte Jessie is érez. Jessie aznap este határtalanul boldogvolt, hiszen beteljese- dett amit legmerészebb álmaiban sem gondolt, az tartotta karjában és azzal táncolt, akit mindennél és mindenkinél jobban szertett. A boldogság elvette eszét, nem figyelt fel a szá- mára egyébként nyilvánvaló gonosz jelenlétére, hiszen csak erre vágyott, csak ezt várta. Akkor még nem tudták, hogy micsodaszenvedés vár rájuk. Az est véget ért, Jessie elbúcsúzott és tudta hogy ö ebbe a házba többé nem léphet be, mert átlépett egy láthatatlan határt. De ezzel még nem volt vége a gonosz ármánynak, bár innen már nem lehet csak azt okolni.
Ilona, ahelyett hogy megbeszéli Joeval a helyzetet megsértődött és bosszút forralt.
Ennek ellenére még mindig szerette férjét, hiszen a hűtlenség annak okoz igazi szenvedést, aki szerelmes, mivel akit nem szeretünk annak viselkedése, ha érdekeinket, hiúságunkat nem sérti akkor közömbös.
De szenvedett Joe is, hiszen hibái ellenére szerette feleségét.
És akkor a gonosz befolyásának hatására Ilona elküldte Joet Jessie lakására egy levéllel melyben meghívja egy újabb partira, hiszen már tudta hogy Jessie szakított élettársával még az estélyt megelőzően.
És Joe boldog volt a sok utóbbi évben kapott keserűség, bánat után alig várta hogy odaérjen.
A találkozás és kölcsönös bemutatkozás, majd rövid beszélgetés után Jessie és Joe elindultak a gyönyörű szeptemberi estében sétálni. Már lefele a liftben egymás karjába omlottak és hosszú boldog csókban forrtak össze mindketten határtalanul boldogok voltak. Az este további történetét itt nem írom le legyen elég annyi, hogy az estét egy gyönyörű szerelmes hét követte, sok-sok csókkal, de testük izzó vágyának ennek ellenére ellenálltak.
Ilona meg szenvedett látva Joe boldogságát és bosszút érlelt.
Jessie megismertette Joeval a mentális hatalmat, és bár egymástól távol de sok-sok éjszakát töltöttek egymás mellet másnap megbeszélve ki hogy aludt, hogy fordult és mikor.
Egy csodálatos világ nyílt meg előttük, bár testi vágyaiknak még ilyen formában sem engedtek. Jessiet az első csapás röviddel a boldog hét után érte mivel munkahelyéről hazamenve szeretett édesapját (aki szintén egy mentális tehetség volt) holtan találta aznap mikor Joeval moziba mentek volna. Az volt a meggyőződése hogy azért kapta e súlyos büntetést mivel engedett -ha nem is teljesen- a vágyainak.
Hatalmas bánatában Joehoz fordult hogy segítsen és kísérje el az ilyenkor szokásos ügyek elintézése során.
Ezután Joeval csak kizárólag távoli baráti kapcsolatot volt hajlandó tartani félve a további még súlyosabb következményektől. Pedig mivel Ö is mentális tehetség volt tudnia kellett volna, hogy súlyosan beteg édesapja azért hagyta el, mert tudta hogy leányára ezután biztos és minden rosszindulatra végzetes kezek vigyáznak (bár akkor még e kezek tulajdonosa nem is ismerte igazi hatalmát). Mivel szerelmével állandó és közvetlen mentális kapcsolatban volt érezte azt a mérhetetlen fájdalmat, szenvedést amit a szeretett férfinek kellett elszenvednie -szerinte azért mert Ö elcsábította- úgy érezte, hogy Ö tette tönkre annak az embernek a boldogságát, akit mindennél és mindenkinél jobban szeretett. Vigasza csak annyi volt hogy mikor szerelme nagyon fáradtan mélyen aludt tehetsége folytán melléfeküdt és megpróbálta enyhíteni szeretetével a szenvedést, de mivel önmaga is szerelmes volt ezzel saját magát ítélte szenvedésre.
És mérhetetlen sokat szenvedett. Megpróbált Isten egyházában Isten szeretetével és jótékony- sággal vezekelni, de feloldozást nem nyert. Igaz szerelmével időnként találkoztak és beszél- gettek, de Ö a távolságot mindig megtartotta kettőjük közt. Igaz ez bizonyos fokig kölcsönös volt. És néhány év után bekövetkezett hogy a Gonosz befejezze művét.
Ehhez felhasználta az időközben Ilona és Joe közt elmélyült ellentéteket. Ilonában egyre jobban a gonosz által felszított vágy és bosszúszomj által létrejött ellentétet, hisz Ilona úgy érezte végleg magára maradt szinte mentőkötélnek érezte a levelet melyben M. meghívta egy hétvégére hozzájuk megírva, hogy Géza édesanyjáék is ott lesznek.
Ilona leutazott megromlott kapcsolatukra tekintettel egyedül. És akkor ott Géza elérkezettnek látta az időt -mivel közben elvált- hogy megszerezze azt az asszonyt akit mindennél jobban kívánt. Tudta ha egyszer felkérte táncolni nyert ügye van. Akkor kezdődött az igazi pokol Joe számára hiszen Ilona azt hitte Joe csak egy akadály boldogsága útjában, nem vette észre hogy csak eszköz egy gonosz hatalom kezében mely irigyli jó-sorát, és vissza akarja taszítani a posványba ahonnan Joe szeretete kiemelte, s melyet soha nem említett neki.
M. rábeszélésére otthagyva Joet leköltözött M.-ékhez, ahol végre Géza vágyai beteljesültek. Joe mivel elérkezett házasságuk 10. évfordulója hatalmas szeretetével, feldíszített szobával várta vissza asszonyát, hogy végre rendeződjenek közös dolgaik, és térjen vissza hozzá. Ilona helyett annak telefonját kapta hogy csak két nap múlva jön -később kiderült hogy Géza eleve lehetetlenné tette hogy aznap haza tudjon menni mivel csak este 9. után ért le fáradtan kocsival, és aznap már nem indult vissza, az éjszaka után meg Ilona nem akart elindulni- ekkor Joe szemére vetette Ilonának hogy nagyon várta és ennyit minimum elvárt. Ilona gúnyos válasza, és a telefon letétele után Joe egy pillanatra teljesen szabadjára engedte összes felhalmozódott keserűségét, és haragját. Később tudta meg hogy Ilona a telefon után olyan rosszul lett –amit Ö a telefonnak tulajdonított- hogy környezete attól félt meghal.
Másnap bár véletlenül Jessie és Joe találkoztak és Joe elpanaszolta bánatát, fájdalmát, egyben közölve Jessievel hogy mint barátra továbbra is számít rá. Jessinek a találkozás öröme után mérhetetlen, fájdalmat okozott a szeretett férfi szenvedését és fájdalmát látni azzal a tudattal, hogy Ö okozta annak az embernek a mérhetetlen szenvedést és fájdalmat, akit mindennél, és minden kinél jobban szeret, és elhatározta, hogy megpróbálja helyrehozni a házasságukat. Tudatával érzékelte hogy a szerelem még nem múlt el, és mentális hatalmával megtette, hogy ezt a két egymást még mindig szerető embert az asszony álmába beemelve férjét élőse- gítette szerelmük beteljesülését.
Mivel Ö volt a közvetítő átélte a kibontakozott szerelem teljes gyönyörűségét, ami neki csak szenvedést, és fájdalmat okozott.
Joe a megnevezett napon szíve összes szeretetével várta közös lakásukba boldogságuk jeleivel feldíszített szobába díszebédre szeretett asszonyát nem titkolt békülési szándékkal.
Ilona meg is érkezett Géza oldalán kit felhívott hajdani boldogságuk emlékei közé és vendégül látta Joe által csak neki készített Ünnepi ebéden és megkínálta a neki készült nászpárt és em- lékfeliratot is tartalmazó tortából.
A díszebéd utáni mosogatás ideje alatt Joe mintegy figyelmeztetendő Gézát hogy itt hatalmas erőkkel, játszik tudomására hozta, hogy velük együtt bármikor képes átélni együttlétüket, és tudja, hogy a jelenlegi helyzet Ilona és Géza számára csak pótcselekvés, hiszen mindketten egy másik személyt éreznek és hisznek és nem azt akinek a teste ott van. Ilona Géza búcsúzásakor meghívta mindkettőjüket, hogy este menjenek el és ünnepeljék meg az előzőnapi születésnapját.
Géza hogy a problémákat elkerülje a bulira magával hozta húgát, aki egy sajnálatos félreértés miatt évek óta szóba sem állt Joeval -bár nem sűrűn találkoztak-.
A buli jól sikerült bár Joe félve magától el sem akart menni, de a végén meggondolta magát. Géza húga és Joe egész este együtt táncolt a szórakozóhely közönsége legnagyobb tetszése, és szimpátiája mellett. Joe érezte hogy Ö az est királya. Az este végeztével miután Géza édesanyjától, és húgától elbúcsúztak Ilona a kocsiban, kijelentette, hogy Ö Gézával marad Joet viszont hazaviszik, és másnap jön!!
Joe a megaláztatás és a szégyen miatt bosszút esküdött és elhatározta hogy hatalmánál fogva rettenetes bosszút áll.
Éppen hozzáfogott a szertartáshoz mikor egy "angyal" az utolsó pillanatban szeretetével megállította a sújtó kezét.
Ezért csak a főbűnösöket átkozta el azokat is úgy, hogy érezte, hogy ÖREG BARÁTAI egyetértenek vele.
Ezután beszélt fiával kinek tudása és hatalma nagyobb az övénél. Fia hívta fel a figyelmét a jelenlévő gonosz erőre, melyet megpróbáltak megkeresni. Joenak eszébe jutott hogy egyszer Anni fent járt a lakásukban, és tudta hogy boszorkány. Ekkor állt helyre a kép már tudta, hogy szenvedéseinek ki volt okozója, de mostmár nem a harag és gyűlölet vezette kezét midőn e gonosz némbert saját bűnei és önzése börtönébe zárta elvéve tőle hatalmát!
Ez után megbeszélve ÖREG BARÁTAIVAL a továbbiakat tudván, hogy szenvedése véget ért, első feleségével szemben elkövetett Bűne -bár akkor inkább a szükség vezette- megbocsátást nyert. Éjfél után pár perccel ébredt fel és rögtön tudta BEVÉGEZTETETT.
Elővette édesanyjától első szent áldozásra kapott imakönyvét annak segítségével legjobb tudása szerint elmondott egy temetési szertartást kérve az URAT, hogy bocsássa meg bűneiket, hisz annakidején Ö is követett el bűnöket.
Majd meditálva múlton, jelenen összeállt e kép mit itt leírva láttok és rájött, hogy kit teljes szívével szeret pusztán csak játékszer volt egy gonosz hatalom kezében. Ha Jessie akkor nem enged vágyainak, akkor megtette volna más, a gonosz előbb-utóbb megtalálta volna eszközét, hogy célját mindenáron elérje.
Reggel felébredve Joe tudta hogy Ilonát többé hiába várja.
Borzasztó volt érezni hogy vége, de az ÚR ezúttal is megkönyörült rajta ebédre visszavezette hozzá Ilonát. Tudta hogy most -bármily nehéz is- büntetnie kell!
És büntetett igaz csak szavakkal, de az este után másnap mikor Joe dolgozott már egy megalázott, összetört szívű asszony ment vissza Gézához, akinek még az sem adatott meg, hogy testével vegyen elégtételt az elszenvedett megaláztatásért.
Ezután a nap után egy csodálatos éjszaka következett, amiben történetünknek mindhárom szereplője részt vett, bár egymástól távol, de mint látni fogjuk mégis együtt.
Reggel Jessie találkozott Joeval aki elmondta neki az örömhírt, hogy VÉGE! Jessi elhatározta, hogy tesz még egy kísérletet helyre hozni a két ember boldogságát, még ha saját szenvedése árán is. Úgy érezte, hogy örökre elvesztve a boldogságnak még a lehetőségét is talán megbocsátást nyer és szíve bár mostmár örök szenvedésre ítélve, de megnyugodhat. És belefogott éjfél után egy hatalmas szeretkezésre újra összehozta immár harmadszor a két szerelmest. Teljes testével érezte a beteljesedő boldogságukat mely neki még csak nagyobb szenvedést okozott, mivel Joe most sem aludt és tudta kinek köszönheti a boldogságot ezért gondolatban meg is köszönte Jessienek amit tett. Joe egész éjjel maga mellett érezte Ilona testét, érezte illatát és boldog volt. Később Jessie is megjelent szinte észrevétlenül odabujt Joehoz, aki gondolatban átölelte és két puszival igyekezett megvigasztalni Jessiet aki talán e nélkül ezt az utolsó legkeményebb büntetést amit önként választott e nélkül elviselni sem tudott volna. Joe tudta hogy ezzel bűneik feloldozást nyertek, és megfogadta, hogy amennyiben az ÚR visszavezeti hozzá asszonyát, megbocsát neki és visszafogadja, hiszen Ö sem akarhat bölcsebb lenni az ÚR-nál, valamint imádkozott az ÚR-hoz, hogy e két még mindig lobogó lángra terjessze ki mérhetetlen kegyelmét nehogy értelmét vesztve pusztító tűzvészt okozzon. Joe az ÚR-ban bízva várja vissza asszonyát, és megfogadta, hogy az ÚR döntését bármi legyen is az elfogadja, de tudja, hogy az ÚR kegyelméből még egyszer megkapta a lehetőséget a Boldogságra.

Hát ilyenek a NÖK de hát mi férfiak is megérjük a pénzünket, hisz hány női szívet törtünk már össze, hány nő boldogsága maradt ott azon az ágyon, melyen akkor még azt hitte élete nagy szerelmével fekszik, s lássuk be férfitársaim hány NÖK által átsírt bánattal terhes éjszakát okoztunk jómagunk is.

De hát erről talán majd legközelebb........

Ramon