Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy álom megvalósulása avagy egy laptop története- Első rész

2010.11.23

 

Minden egy utazás alatt kezdődött, amikor éppen Kaposvárra tartottam egy szerszámpróbára. Ilyenkor rendszerint rádiót hallgatok, mivel nagyon szeretem a zenét és igénylem is azt. Persze a reggeli beszélgetős műsoroknak is megvan a maguk előnye, leginkább az, hogy mások hülyeségeiből tanuljon az ember és rácsodálkozzon arra, hogy milyen nagy is a Jóisten állatkertje. Éppen sehol nem volt egyetlen jó zene sem, így kapcsolgattam ide-oda.

Megmondom őszintén, hogy nem szeretem sem Boros Lajost, sem Bochkor Gábort, de mégis ezen az adón hagytam mivel éppen beharangoztak egy történetet egy beteg kisfiúról aki élete utazásán vett részt. Mindig is megindítottak az ilyen történetek és most is nagyon kíváncsi lettem. Természetesen kellett az a tíz perc reklám, nehogy az ember elbóbiskoljon a volán mögött, hiszen egyik reklámban egy nő, a másikban egy férfi ordít. A harmadik eset, amikor azt kiabálják, hogy mennyire jó lesz az embernek, ha vesz fel még hitelt, és még jobban eladósítja magát....a bankoknak biztosan ez a jó, de én úgy vagyok vele, hogy nem létszükséglet, hogy legyen egy plazma Tv otthon, főleg nem hitelből.

Végre elkezdődött!! Folyamatosan, minden szóra figyeltem a kamionok és személyautók előzgetése közben. Ha őszinte akarok lenni, akkor be kell vallanom, hogy szinte mindig igen dinamikusan vezetek , így rendszerint én vagyok az aki előz. Semmi gond, a figyelmet sikerült megosztani.

A történet Józsikáról, egy 13 éves zalakarosi kisfiúról szólt, akinek nagy vágya volt találkozni Bear Grylls-szel a Discovery Channel-en futó Ultimate Survivor ( A túlélés törvényei ) c. sorozat sztárjával. A találkozás megvalósult, a rádiósok pedig felhívták Józsikát egy kis élmény beszámolóra. Életvidám kisgyerek volt, aki a betegségében nem tört össze, hanem úgy beszélt a sugárterápiáról, mint Julika néni a sarki közértről. Nagy lelki erővel bír ez a gyerkőc konstatáltam, majd hallgattam tovább. Amikor megkérték Józsikát, hogy mondja el, hogyan sikerült ez a találkozó, Ő egy Csodalámpa nevű alapítványt említett. Soha nem hallottam róla, de már akkor minden tiszteletem az Övék volt! Aki el tud intézni egy ilyen nagy volumenű találkozást, azt csak tisztelni lehet.

Másnap felmentem az oldalukra és elkezdtem böngészni. Akkor két befogadásra váró kérés volt. Az egyik gyermek egy LCD Tv-t, a másik egy laptopot szertett volna. Nem tudom megmagyarázni miért a kislányt választottam, de belül éreztem, Neki kell segítenem. Mintha megszólalt volna az a bizonyos belső hang: szükség van a segítségedre!

Megvolt az elhatározás, és egyetlen pillanat alatt elköteleztem magam ezen ügy mellett. Ez nálam azt jelenti, hogy nincs lehetetlen, ha törik, ha szakad a kitűzött cél meg fog valósulni. Itt a cél természetesen a kislány kérésének teljesítése volt. Innentől kezdve naponta többször eszembe jutott, hogy milyen jó lesz átadni az ajándékot. Tudatosan teremtettem és nagyon élveztem!

Idő közben elutaztam Németországba egy hétre munka ügyben, de hazatérve nem is tétlenkedtem tovább, gyorsan jeleztem e-mailben az alapítvány vezetőjének szándékomat. Egy igazán jólelkű, mély érzésű és hálás hölgyet ismertem meg személyében, akin érződött, hogy a kollegáival együtt nagyon örül annak, hogy egy újabb kívánság megvalósulása van készülőben. Rövid egyeztetés e-mailben majd a kolleganővel telefonon is és máris jöttek az információk a kislányról.

Nevezzük a kislányt Petrának, leukémiás és Pesten a Tűzoltó utcai gyermekklinikán kezelik. Szerencsére olyan stádiumban van a betegsége, hogy nem kell folyamatosan a kórházban lennie, hanem a kezelések után hazamehet.

Mire ezt az információt megkaptam, már elkezdtem kiválasztani a laptopot, hiszen tétlenkedésre nem volt idő, ugyanis a kislányt Karácsonyra szeretném meglepni. A gép kiválasztása gyorsan megtörtént egy gyermekkori barátom segítségével. A laptop ára viszont magasabb lett mint ahogy előre gondoltam, de semmi gond, ez nem tántoríthat el, a kitűzött cél meg fog valósulni. Hozzá teszem, hogy egyáltalán nem követem figyelemmel a számítástechnikai piac árfolyam váltakozásait. Gyorsan ki kellett találnom valamit, ekkor jött egy sugallat. Éreztem, hogy Hajdúszoboszló felé kell "néznem", hiszen ott lakik két olyan ember, akikre spirituális témákban, jócselekedetekben bárhol, bármikor számíthatok!

Itt kapcsolódtak be a történetbe kedves barátaim, Ildikó és Zsolt. Tudtam, hogy ha jó ügyért kell tenni, akkor bármit elkövetnek, hogy segíteni tudjanak. Megkerestem hát Őket, hogy lenne-e kedvük segíteni nekem és egy gyűjtést szervezni azért, hogy a kislány vágya megvalósuljon. A laptop árának a felét én beleadtam, de tudtam, hogy Ildikóék nélkül nagyon nehezen menne a dolog, így kíváncsian vártam a válaszukat. Természetesen a válasz egy hatalmas IGEN volt és még egy szálon elindult a cselekmény, a szervezkedés. Írtam egy levelet Ildikóéknak és kértem, hogy küldjék tovább azoknak az embereknek, akikről úgy gondolják, hogy e nemes ügy mellé állnának.

A gyűjtés jól sikerült, így a laptop ára összejött! :-)

Tudattam az alapítvánnyal a jó hírt, így elindulhatott a laptop vásárlás tényleges folyamata.

 

Folyt.köv.

 

Baross Gábor [ Kindax ]