Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FENG-SHUI , mint életünk tökéletes harmóniájának megteremtője

2014.11.26

 feng-sui.jpg

 

A Feng-Shui csodálatos ősi kínai térrendezési tudomány. Jelentése: Szél és Víz;  természeti erők, a változások tökéletes egyensúlyában. Napjaink társadalmaiban ez a rend, rend-szer teljesen felborult, mind a családi életünkben, mind külső-belső környezetünkben. Nagyon fontos lenne, hogy megtaláljuk lelki békénket, egyensúlyunkat, mert: „Ahogyan bent, úgy kint…”- hangzik a bölcsesség.

„Rend a lelke mindennek!” – mondták régi öregeink is. Ha rend van bennünk egészen biztos, hogy körülményeink is rendezettek. Ehhez ad óriási segítséget a Feng-Shui tudománya.

Mint az előző soraimból is kiderült a legfontosabb tehát az, hogy otthonunkban és belső világunkban is rendet rakjunk.

A Feng-Shui szám szerint 9 életterületre osztja otthonunkat:

  • Karrier
  • Házasság, Szerelem
  • Család, Egészség
  • Gazdagság
  • Központ
  • Segítőkész emberek, Utazás
  • Kreativitás, Gyermek
  • Bölcsesség, Tudás
  • Hírnév.

Életünk legfőbb alappillérei ezek a területek. Minden területet egy-egy égtájhoz köt a Feng-Shui, melyet iránytű segítségével pontosan megállapíthatunk. Ha életünk bármely részén problémáink adódnak, akkor egészen biztos, hogy otthonunkban ezen a területen valami nincs rendben, nincs összhang, nincs egyensúly. Ekkor kell alaposan szemügyre vennünk környezetünket, mit tehetünk ennek orvoslásaként. Itt említenék egy példát:

            - amikor új munkára vágyunk, vagy a meglévőben szeretnénk előre lépni, akkor az Északi területen – ehhez az irányhoz tartozik a Karrier – kell rendet tennünk, és különböző szimbólumokkal, anyagokkal, színekkel, formákkal energetizálnunk. Így jobb chit (energiát) vonzunk ide, amelyek új lehetőségeket teremtenek életünkben, hogy aztán sikeresek és eredményesek lehessünk.

De ez csak egy példa a számtalanból, amely felmerülhet életünkben. A Feng-Shuiazonban mindenre megadja a megoldást, ha figyelmet szentelünk neki. Az élet minden területén stabilitást, boldogságot, egyensúlyt teremthetünk, és képessé válunk életünk tökéletes irányítására. Ezt kívánom mindenkinek; mert fontos, hogy nyitottá váljunk minden olyan lehetőségre, módszerre, tudományra – bárhogyan is nevezzük – amely életünket kiteljesíti, és ahogyan szép magyar nyelvünk is mondja: EGÉSZ-ségessé tesz minden téren.

 

Remélem felkeltettem a Kedves Érdeklődő figyelmét, hiszen oda kell figyelnünk belső-külső környezetünk tisztaságára, szépségeire és harmóniájára, mert amiben naponta gyönyörködünk és élünk, olyanná válunk mi magunk is.

Ezzel a szép gondolattal zárom soraimat:

 

Pál Lászlóné Böbe

Feng-shui tanácsadónő

Tel: 06 70 422 9811

Forrás: www.misztikadeb.eoldal.hu