Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A zene maga a kulcs Isten szív-ajtajához

2011.06.18

 

A zenének megvan a kulcsa, sőt a zene maga a kulcs Isten szív-ajtajához.

A zene Isten belső vagy egyetemes nyelve. Nem beszélek franciául, németül vagy olaszul, de ha bármelyik ország zenéjét játsszák is, a zene szíve belép a szívembe, vagy az én szívem lép be a zene szívébe. Ilyenkor nincs szükség külső kommunikációra. A szív belső kommunikációja elég. Szívem beszélget a zene szívével, és ebben a bensőséges beszélgetésben elválaszthatatlanul eggyé válunk.

sziv--zene.jpg

 

A meditációt és a zenét nem lehet elválasztani egymástól. Ha szívünk legmélyebb zugában sírunk békéért, Fényért és üdvösségért, az a meditáció legjobb fajtája. A meditáció után a következő legjobb a zene, a lélek teli zene, az a zene, amely lelkesíti és felemeli törekvő tudatunkat. Nem tudunk napi huszonnégy órát meditálni, de két órát talán tudunk. A többi időben játszhatunk, vagy hallgathatunk lélek teli zenét. Amikor lélek teli zenét, a szív zenéjét játsszuk, vagy hallgatjuk, azonnal a tudat magasabb régiójába kerülünk. Ha lélek teljesen zenélünk, magasra, magasabbra, a legmagasabbra megyünk.

 

Valahányszor lélek teli zenét hallunk, inspirációt és örömet nyerünk. A zene egy szempillantás alatt képes megemelni tudatállapotunkat. De ha imádkozunk és meditálunk is, akkor kétségkívül megvilágosultabbak és beteljesültebbek leszünk, mint az a zeneszerető, aki nem él tudatosan spirituális életet. Minden spirituális zenész tudatosan terjeszti Isten Fényét a földön. Isten a kozmikus zenész, az örök zenész, és mi vagyunk a hangszerei. De fejlődésünk során eljön majd az idő, amikor azt érezzük, hogy teljesen eggyé váltunk Vele. Akkor nem csupán hangszerek leszünk, hanem magunk is zenészekké, isteni zenészekké válunk. A Supreme készíti a megfelelő hangszert, és az után Ő inspirálja a zenészt, hogy jól játsszon.

 

zene.jpg

 

Ne akarjuk a zenét értelmünkkel megérteni. Még csak a szívünkkel se próbáljuk meg érezni. Csak engedjük, hogy a zene madara egyszerűen és szabadon szárnyaljon szívünk egén. Szárnyalása közben feltétel nélkül feltárja előttünk mindazt, amivel rendelkezik és mindazt, amit megtestesít. Amivel rendelkezik, az a halhatatlanság üzenete. Amit megtestesít az,  az örökkévalóság folyosója.

 

 

Szebenyi Judit