Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Álomból valóság

2010.04.06

Kép

  

Az új energiában, ahogy a tudatosságunk változik és emelkedik, úgy változik körülöttünk a világ. Nem tudom, mennyire érzitek, élitek át ezt, de ahogy belül változol, és haladsz a fejlődésedben, máshogy kezded látni a világot és a dolgokat benne.

A napjaid során szembesülsz azzal, hogy bizony a tudatosságod, életed minden területére hatással van, a rezgésed emelkedése nem csak a hétvégékre korlátozódik. (SzerencséreJ)

 

Sokszor állok én is egy megváltozott, tudatos nézőponttal a munkám, a kapcsolataim előtt és vakarom a fejem, hogy mit és hogy tegyek. A régi mintát, ahogy addig tettem, már nem egészen érzem jónak, hozzám illőnek. Szeretném az életem azon területein is megélni az újabb változást, melyek a napjaim szerves részei, mint pl. a munkám, a kapcsolataim az emberekkel.

 

Amennyiben érzed, miről beszélek, tudod milyen az, mikor már tudod, már érzed egy kicsit, és már mást szeretnél, de nem tudod hogyan. Szembesülsz a régi helyzettel, miközben te magad belülről már változtál, már máshogy gondolod a dolgot.

Ott állsz, és a legtöbbször még magával visz az ár. Nem mindig tud az ember reagálni mindjárt és változtatni.

Hiszen ez nem könnyű, a benned lévő új eszme és hozzáállás még igen friss, nem egy stabil bebetonozott álláspont. Sokszor még inkább csak érzések formájában van jelen, és bajba kerülsz mikor el kell mondanod valakinek konkrétan mire gondolsz, mit érzel, mi nem tetszik, és min szeretnél változtatni.

 

Ekkor jön az okfejtés:

-          hm, hát tudod, valami olyat érzek, mint mikor, - ami akkor történt, szóval érted, nem?

Nem is tudom, de olyan jó lenne, nem?

 

Mi tagadás ez nem egy pontos megfogalmazás, és ha átéltél már hasonlót, akkor most te is tudsz egy jót nevetni magadon. Ezt fokozhatod, ha mellé képzeled azt az embert, akinek ezt megpróbálod ecsetelni. Szegény egy darabig türelmesen hallgat, hátha mondani is fogsz valamit, amit megért, de közben azon jár az agya, vajon mit szedtél be, vagy milyen betegség gyötör belül.

 

Ez pedig - meg kell, mondjam - nagyon rendben van így. Ez így tökéletes, mert ez a fejlődés velejárója, a tudatosság, az energia, amit behívtál, ami érzések formájában van először jelen benned. El kell telnie egy kis időnek és némi tapasztalásnak, mire képes leszel azt szavakba önteni. Ekkora már biztos tudássá válik benned, de ehhez kell egy kis idő.

Szóval nagyon is jól van ez így, és ezt a dolgot büszkén vállalhatod, és kitűzheted magadra, mert ez bizony tudatod kiterjedésének mellékhatása, (ami nem káros az egészségre).

 

Mit tegyünk, mit tehetünk a folyamat érdekében?

 

Nem kötelező semmi, minden megy a maga ütemében. De ha szeretnél, némi támogatást tudsz adni magadnak, ami meggyorsítja, vagy inkább segíti a dolgok könnyed áramlását.

 

Ha van valami, amiben változást szeretnél, akkor elérkezett az idő, hogy átlépd a régi sémákat, a hozzáállásodat, és változtass. Ennek érzed a szükségét, és egy briliáns mondás szerint:

„Akkor érkezett el az idő egy adott területen a változásra, mikor annak gondolata felmerül benned.” (Tobias)

 

Mert hajlamosak vagyunk várni, hogy biztos jól érzem. Hátha elmúlik, még várok egy kicsit.

 

És ezzel sincs semmi baj, mert a változás mindig mozgással jár, a régi dolgok felborulnak, és be kell vezetni az újat. Ez olyan, mint a lakásfelújítás, amit már régóta érzel, hogy ráférne, de ha csak belegondolsz, mivel jár ez - hát -, akkor veszi csak észre az ember, nem is olyan vészes még, majd jövőre.

 

Talán ezektől a dolgoktól vagyunk olyan emberiek, valljuk be.

 

De azért előbb utóbb eljön az idő és a végeredmény mindig ad egy új tapasztalást, aminek remélhetőleg a legtöbbször örülni tudunk.

 

Szóval mit tehetünk azért, hogy egy kicsit megolajozzuk a gépezet a változásban?

Azokat a dolgokat melyek először érzések formájában vannak bennünk jelen, egy kicsit magunk elé vesszük és foglalkozunk vele.

Korábban írtam, hogy kiváló eszköz az írás erre, segít, hogy összeálljon benned egy kép, és megértsd, mi történik, így már könnyebben tudod realizálni. Nem vicceltem akkor, én sokat használom.

 

A másik lehetséges módja ennek a beszéd.

Persze pont azt mondtam, és tudom is, hogy az elején ez inkább a hm, hát, tudod megfogalmazásban merül ki. Most arról van szó, hogy hallgass meg egy olyan embert, aki már meg tudja fogalmazni, már leföldelte ezt a tudást, amire te most még csak vágysz.

Ekkor érzed azt, hogy bizony pontosan ez van benned is, csak nem akart a nyelved hegyéről kijjebb jönni.

Igen, igen, én is ezt érzem, de valamiért nem tudtam ezt megfogalmazni.

Hát nem csodálatos, ez így működik.

 

Ez a mód, amint már te is tapasztaltad, közelebb visz téged a megértéshez és a valóságban a megéléshez. Kezded megérteni és kezd neked is megeredni a nyelved, hirtelen lesznek kérdéseid, és ha már emberiek vagyunk, akkor ezek aggályok elsősorban.

Ám legyen, a lényeg, hogy beindul valami. Tudod, hogy ez nem tanácsadásról szól, nem valami egészen új szuper technikának a megtanulásáról, hiszen egy olyan téma van ott terítéken, amit te magad is érzel, benned is pontosan ez van.

Inkább ez egy megerősítést ad neked és talán egy-két konkrét ötlettel térsz haza. Na nem végleges tervvel, inkább csak ötletekkel, melyeket kipróbálhatsz, és ha szükséges mások elé tárhatsz. Ez, pedig határozott előrelépést jelenthet a: tudod, hogy gondolom, na … állapot után.

 

Elolvasunk valamit, beszélünk valakivel, vagy egy előadáson tanulunk. Az is lehet, hogy a kanapédon heverészel és nagyon nyitott vagy, ez is egy nagyon hatékony tanulási forma, én ezt gyakorlom a legtöbbször. Mindegy az eszköz, de ma nagyon könnyen bekerülhet a tudatosságunkba, a látóterünkbe egy új potenciál, egy új lehetőség. Ez a korszak erről szól, és ez rendben van így, ezért vagyunk itt.

Van, amelyik tetszik, amelyikkel harmonizálsz, és van, amin továbblépsz, hiszen információból van bőven. Ahhoz, hogy a számodra kedvezőek valóságos változást hozzanak, egy folyamat veszi kezdetét, ami lehet gyors vagy lassú, ez egyéntől függ.

Meg fogod haladni korábbi önmagad, és a végén másként fogod látni és élni a világod.

Valójában ez történik, és ezt szeretnénk, hiszen mi tudjuk, a változás bennünk történik, mi indítjuk el és bennünk megy végbe, majd ennek hatására változtatunk a fizikai megélésen.

 

Az álmod valahol már valóság

 

 

Kép

 

 

Sok esetben a változás egy finom szintnél nem jut tovább. Érzed ott van, de nem tudod realizálni, távolinak tűnik és olyan mint egy illúzió, egy álom. Amint a realitással szembesülsz, hirtelen nem találod, nem tudod megfogalmazni, lehozni ide.

Sokszor ezért elengedjük vagy a külső nyomás hatására soha nem lesz belőle más, mint egy összetört vágy.

 

Hm.

De ennek nem kell így lennie a továbbiakban. Mert te ma már tudod, hogy ez így működik, ez egy folyamat, és amit „csak” érzel az nem egy kósza álom, ami holnapra elmúlik, hanem egy valóság, egyelőre távolabb tőled, de te teremtetted, és létezik.

A te vágyad hozta életre és bizony, ha közelebb engeded, akkor meg fog változni a világod. Álomból valóság lesz, mert érzed, aztán beszélsz róla, vagy leírod, másoktól meghallgatod, akiknek ez már valóság.

Aztán lesz egy- két megvalósítás ötleted, amit kipróbálhatsz és talán nem fog sikerülni elsőre. Lehet, hogy nem az, az ötlet lesz a nyerő, de lesz másik. Lesz egy terved, gondolataid lesznek, és csak rajtad múlik mi lesz a végeredmény.

 

Az álmodból valóság

 

Minden álmod valóság, amit csak te tudsz földi valósággá tenni. Igen, teremtő vagy, akkor is, ha nem teremtesz, ha minden vágyadat hagyod összetörni. Az is egy teremtés, kissé rumlis a sok összetört dolog között lavírozni, de a tiéd.

 

Arra gondoltam, vegyünk elő pár ilyen területet, csak egy-kettőt a legfőbb dolgokat az életünkben és nézzük meg őket.

Haladjunk végig a folyamaton, mert tudom, ha össze is tört a vágyad, a takarítás után mindig lesz új. Ez is olyan emberi, ránk jellemző dolog. Van, hogy összetörik valami, de hamar tudunk egy újjal előállni, nem igaz?

 

Nézzünk meg pár fontos dolgot, ahová egy kis tudatosságot csepegtethetünk, egy kis világosságot gyújthatunk, mert tudom hogy ez fontos. Ezután biztosan másképpen fogsz egy vágyadhoz hozzáállni, azért mert már tudod milyen is valójában a természete, mivel beszéltünk róla egy keveset.

Gyújtsunk némi fényt, azokon a területeken, ahol van mit változni. Amit ehhez én tudok nyújtani az, néhány beszélgetés veletek.

A legjobb ezt személyesen megtenni, hiszen a nyaralásról sem olvasni jó, hanem elmenni. Tudunk kapcsolódni, tudok reagálni, így lesz igazán élő a beszélgetés, ami egy jó alapot adhat az ötletekhez, a továbblépéshez.

 

Az első téma a cselekvés, ha úgy tetszik a munka, de nem szeretem ezt a szót. Amint kimondtam ezt a szót, érezheted, milyen a te realitásod ma ezen a téren.

Vehetsz egy-két mély lélegzetet, és érzések jelennek meg benned. A munka.

 

Talán nem annyira kellemes, talán egy sóhaj szakad fel belőled, vagy öröm van benned és mosolyogsz.

Ennek tükrében el tudod dönteni, ráfér-e egy frissítés erre a területre az életedben.

 

Egy kis új tudatosság

 

Ha igen, akkor beszéljünk arról a folyamatról, ami ezen a területen van ma, és arról, amivé alakulhat. Nézzük meg, milyen tudatosság van rá hatással.

Tudjuk, hogy a régi tudatosságban a cselekvés sok esetben nem egy fantasztikus, könnyű, felemelő dolog. Legalábbis az a cselekvés nem, amivel a kenyeredet keresed.

Pedig az lehetne.

Ma mégis azt mondják szerencsés, kiváltságos ember az, aki szereti, és élvezettel végzi a munkáját.

 

Ez igaz volt régen, de a mai tudatosságunkkal már pontosan tudjuk, érezzük, ez nem csak kevesek kiváltsága. Nem, nem, ez egy régi felfogás, egy nagyon régi paradigma, aminek itt az ideje távozni, persze, csak ha egyetértesz velem.

 

A cselekvés, a tapasztalás igen is fantasztikus dolog és felemelő, még akkor is, ha nem úgy sül el, ahogy várod. Van, hogy síelés közben elesel, de attól még nagyszerű élmény, cselekvés, ha szereted.

Egy cselekvéssel teremthetsz értéket, és az érték másoknak fontos lehet, talán segítség is valamiben. Már ott tartunk, hogy megjelenhetnek azok az emberek, akik szeretnék megvenni, vagy használni, amit te tudsz nyújtani, egyszerűen azért, mert értékes a szemükben.

 

A téma elég tág, lehet róla beszélni bőven. Most nem kívánok ebben továbbmenni, mert nem konkrétumokról, hanem a bennünk élő tudatosságról és ennek következményeképpen a valóságunkról kell beszélni.

 

Van itt egy új tudatosság, ami be szeretne jönni.

Ami készen áll arra, hogy ezt a régi hitrendszert kisöpörje, és az álomból valóság legyen. Ez az a tudatosság, ami az új energia szárnyán jön, és itt van mindenki számára, aki nyitott, és aki szeretne szárnyalni.

 

Érezheted, talán megjelent benned ez a fantasztikus energiaérzés formájában. Belélegezheted.

Ha nem érzed, nem baj, attól még jelen van.

 

 

Encz Roland

www.tudatoseletlegzessel.eoldal.hu