Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsony előtt a gyermekotthonban

2012.01.11

 

Karácsony előtt a gyermekotthonban

  

 

gy.-otthon-1.jpg 

 

A Szent Ünnep előtt kis baráti társaságunk ismét akcióba lendült, és adományokat kért, gyűjtött.

 

A pártfogolt gyermekotthonunk, a Nyírszőlősi Befogadó Otthon kis lakói részére, egyre több ajándék gyűlt össze.

 

A közelünkben élő barátaink, távolabbi barátok, tanfolyamosok mozdultak meg azért, hogy ismét örömet tudjunk szerezni a gyerekeknek.

 

A garázsunkban egyre több és több zsák és doboz sorakozott, s nagy örömünkre sokasodott az adomány: rengeteg ruhanemű, játékok, írószerek, plüss állatok, könyvek, társas játékok, édességek, karácsonyi csoki csomagok. Mivel pénzbeli adományunk is volt, abból tisztálkodó szereket és tisztító szereket vettünk, ezzel is hozzájárulva a lakók mindennapjaihoz.

 

Az otthon vezetőjével egyeztetve indultunk útnak december 20-án, bepakolva két autóba a sok ajándékot. Mi és négy kedves barát vállalta a nemes feladatot: átadni a szeretet ajándékokat.

 

Az otthonban már mindenki izgatottan várt minket, épp úgy, ahogyan mi is érkeztünk. Szerető szívvel, várakozással.

 

Az otthon vezetője és dolgozói jöttek elénk már az udvarra, s baráti ölelésekkel, örömmel üdvözöltük egymást. Csodás volt érezni, hogy az ablakokban ismerős arcok jelentek meg, integetve, olyan gyerekek, akikkel pár hete már találkoztunk itt. Ők is vártak minket, örültek, hogy ott vagyunk.

 

Kipakoltuk, átadtuk a sok adományt, egyelőre egy helyiségbe bepakolva, hogy később azokat szortírozva, rendszerezve kaphassák meg a gyerekek.

 

Először bejártuk az épületet, megnéztük annak állapotát, helyiségeit, kicsit ismerkedtünk vele. A gondozónők és a vezető vitt körbe minket.

 

Köszöntöttük a gyerekeket ezután, kicsit közéjük ülve, beszélgetve töltöttünk el egy kis időt az étkezőben. Itt Gyuri barátunk beszéltette meg a gyerekeket, kicsit felszínre hozva érzéseiket, megnyitva a szívüket.

 

Majd az otthon nappalijába mentünk, ahol a gyerekek az otthonvezető gitárjátékával kísérve énekeltek nekünk, könnyeket csalva a szemünkbe.

 

A közös helyiség már szépen kidíszítve, karácsonyi hangulatban volt, szép díszített fenyővel, girlandokkal, adventi betlehemmel.

 

Öröm volt a gyerekekkel együtt énekelni, a karácsony hangulatát már behozni napokkal előbb.

 

Egyik békéscsabai barátunk jóvoltából tudtunk minden gyermeknek kedveskedni Kinder csokoládés ajándékcsomagokkal, aminek nagyon örültek a gyerekek.

 

 gy.-otthon-5.jpg

    gy.-otthon-3.jpg

 

 gy.-otthon-4.jpg

 

Mi, felnőttek ez után az étkezőbe mentünk, ahol kis süteményekkel, s az egyik dolgozó csodásan finom pogácsájával kínáltak minket. Itt volt lehetőségünk beszélgetni az otthonról, a körülményekről, a lehetőségekről, a gyerekekről.

 

Öröm volt nekünk közel kerülni azokhoz a dolgozókhoz is az otthonban, akikkel eddig nem voltunk személyes kontaktusban, de most, pár perc alatt oldódó hangulatban, baráti beszélgetésben lehettünk velük is.

 

Mindeközben újabb adományozók érkeztek az otthonba, egy katolikus gimnázium tanulói, egy kis busszal érkeztek, és rengeteg ajándékkal, műsorral is kedveskedtek a gyerekeknek.

 

Eljött az ideje a búcsúzásnak, elköszöntünk a felnőttektől, majd gyerekektől, és boldogságtól teli szívvel indultunk el haza. A kocsikban végig az élményeket, érzéseket beszéltük át.

 

Hamarosan újra találkozunk, akkor már talán más gyerekekkel, de a támogatásunk továbbra is az otthoné.

 

Öröm adni, mert személyesen is láthatjuk, milyen öröm kapni!

 

 

Bodacz-Szécsi Ildikó

 

 gy.-otthon-2.jpg