Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Valóra váltottuk Balázska álmát

2011.11.29

 

 

 

 

Valóra váltottuk Balázska álmát

 

jusztin-balazs-09.jpg

Már több hónapja elköteleztük magunkat a Csodalámpa alapítvány kis betegei mellett, és baráti társaságunk segítségével próbáljuk a gyerekek kívánságait valóra váltani.

 

A CSODALÁMPA közhasznú alapítvány célja olyan, életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy saját kívánságának teljesítése, ahol a család anyagi helyzete a kívánság teljesítését nem teszi lehetővé.

 

Folyamatosan figyeltük az alapítvány oldalára felkerülő kéréseket, hogy lehetőségeinkhez mérten tudjunk kiválasztani olyan gyermeket, akinek meg tudjuk venni az ajándékot.

 

Így találtunk rá Balázskára is, aki Szécsényben lakik, 8 éves, szívműtétje volt pár hete, szívbillentyűt ültettek be neki, és kívánsága egy nagy távirányítós repülő volt.

 

Lefoglaltuk a kérést, elindult a szervezkedés.

 

Hála a sok jó embernek, akik támogatják ezt a küldetésünket, megteremtődött az anyagi háttér, és megrendeltük neki a repülőgépet.

 

Szépen becsomagolva várta a nagy doboz, hogy elinduljon útjára, s örömet szerezzen Balázsnak.

 

Az édesanyával egyeztetve tűztük ki az ajándék átadás időpontját, amiről a kisfiú nem tudott, meglepetés volt neki. Csak annyit mondtak el neki a szülei, hogy vendégek érkeznek majd hozzá.

 

Nagy várakozással, izgalommal értünk el hozzájuk, ahol az anyuka már a kapuban várt minket, szeretettel, mosollyal.

 

Bementünk a házba, ahol a nappaliban letettük a csomagot, s jött Balázska.

Tündéri csodaszép gyermek, csillogó szemekkel, huncut mosollyal. Semmi nem látszott rajta abból, hogy 3 hete műtötték. Erősen, vidáman, érdeklődéssel és nyitottsággal ült le mellénk.

 

Megkérdeztük tőle, mi is volt a kórházban a kívánsága? Elmondta, mekkora repülőt szeretett volna. Nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy ennél egy nagyobb távirányítós gépet kapott, s hogy kérése, vágya, itt van már, elérhető közelségben.

 

Nagy örömmel bontotta ki a csomagot, s vette kezébe az ajándékát. Zsolt segített összeszerelni azt, bár egy hozzáértő személy kell még, aki a távirányítást segít megtanítani a kisfiúnak.

 

Balázs arcán nagy boldogság látszott, szívesen beszélgetett velünk, de figyelme középpontjában a repülőgép állt.

jusztin-balazs-02.jpg         jusztin-balazs-07.jpg

 

 

 

Kapott még tőlünk egy szép angyalképet, egy harcos angyalt, hogy segítse őt a gyógyulásban, s olyan legyen ő is, erős, bátor, kitartó. Nagyon örült a képnek is, mert szereti az angyalokat.

 

Szívesen mutatta meg a műtét helyét nekünk, s mondta el, hogyan hallja a beépített kis műszer kattogását is.

 

Beszélgettünk még pár szót az édesanyával, majd szeretettel elbúcsúztunk.

 

Tudjuk, hogy fogunk még találkozni.

 

Öröm volt találkozni Balázskával és a családjával.

 

Köszönjük azoknak a felajánlását, akik nélkül ez a csoda nem jöhetett volna létre!

 

 

Ildikó és Zsolt 

 

jusztin-balazs-11.jpg         jusztin-balazs-12.jpg