Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A segítségnyújtásom határai

2014.11.21

A segítségnyújtásom határai

sugarzo.jpg

Nagyon hálás vagyok a sorsnak azért, hogy egyre több és több ember kér és vár tőlem segítséget. Egyik életfeladatom, hogy segítsek a tőlem telhető mértékben azoknak, akik megkeresnek. De tudni kell, hogy az én lehetőségeim is végesek.

Miért is írom ezt?

Több csoportba sorolom azokat, akik megkeresnek.

Az egyik csoportba azok tartoznak, akik kérdéseket tesznek fel, s válaszokat várnak. Én igyekszem a tudásom és élettapasztalataim, tanulmányiam alapján válaszolni. Ugyanakkor vannak olyan kérdések, melyekre én sem tudom, vagy tudhatom a választ. Ha jön egy ilyen kérdés: mondjam meg, XY vajon mit érez, vagy gondol az illetőről. Én nem vagyok látó, én ezt nem tudhatom.

Vannak olyan kérdések is, amikor a kérdezőnek önmagának kell a válaszokat megtalálni.

Másik dolog, hogy sokszor a kérdések olyanok, melyekre a válaszok igen összetettek, s olyan nagy témát, vagy területet ölelnek fel, melyeket csak tudáshétvégéken, tanfolyamokon, előadásokon van módom átadni, azok időbeli és nagyságbeli terjedelme miatt.

Akár egy facebook üzenetváltásban nem tudom leírni, megtapasztaltatni vagy megtanítani ezeket. A legtöbb ember ezt megérti, de van, amikor mégis azt érzem, ezt várják el tőlem az emberek.

Másik csoportja a hozzám fordulóknak azok, akik konkrét esetekben, helyzetekben kérnek tanácsot vagy várnak megoldást. Ekkor is igyekszem őszinte és tiszta szívvel a segítségemet nyújtani, a technikáim és módszereim által. De ezek száma és hatása is véges.

Vannak olyan élethelyzetek, amikbe nem avatkozhatunk bele, más emberek szabad akaratát nem befolyásolhatjuk. Sem én, sem más. Ilyenkor csak az Univerzum Tiszta Szeretetét tudjuk áramoltatni, s rábízzuk az Istenire a megoldást.

Imádkozunk, kérünk, gyertyát gyújtunk, teremtünk, meditálunk, vizualizálunk, de mindig alázattal elfogadjuk azt, hogy kérésektől függetlenül csak az történhet meg, ami az isteni Tervbe beleilleszthető. Ezt sem én, sem az angyalok nem tudják felül írni.

Minden olyan esetben, ahol a kérés összhangban áll az elvállalt sorsunkkal, életünkkel, feladatainkkal, a segítséggel megerősíthetjük, felgyorsíthatjuk a pozitív változásokat, tehetünk az eredményesség érdekében.

Még egy nagyobb csoport van, akik megkeresnek. Akik csak önmaguk megerősítését kérik, vagy másokét, például, vizsgák előtt, küldjek angyalokat, műtétnél, vagy nagyobb helyzeteknél, gondoljak rájuk, vagy segítsek imával, kérésekkel, szeretettel, fénnyel. Ilyen jellegű megkereséseknél, természetesen mindig segítek!

Fontos tudni, hogy mindenkinek elvállalt sorsa, karmája van, melyet hozunk erre az életre. /Erről itt is olvashatsz: http://www.angyalisegitok.eoldal.hu/cikkek/irasaink--folyamatosan-bovul-/mit-vallal-fel-a-lelek-a-leszuletese-elott.html

Mindenkinek a helyzetei, a döntései, problémái, fájdalmai, életnehézségei, feladatai, a sajátja, ami önmagából fakad, s melyet a személynek magának kell megoldani.

Én és más segítők ebben támogató kezet nyújthatunk, megoldási lehetőségeket ajánlhatunk. Feltárhatjuk az összefüggéseket, segíthetjük a megértést, a történtek feldolgozását. A megoldás viszont mindig az adott személy feladata. Felismerni, tenni, lépni, akarni, hinni, kérni és befogadni.

Összegzésképpen: szívesen, szeretettel, Angyalok Fényével karöltve segítek, de Mindenható én sem vagyok.smiley

Ha a személy ezt tudja, és nincs olyan elvárása, hogy majd én oldom meg a helyzetet helyette, majd én teszem helyre az ő életét, csak azt érzi, pozitívan hat rá a támogatás, az útmutatás, akkor közösen csodákra lehetünk képesek.

Megemlítem még azt a csoportot, melybe azok az emberek tartoznak, akiktől szinte minden nap kapok személyes megkeresést, üzenetet, melyben beszámolnak, tájékoztatnak, sikerről, örömről, a megoldódó helyzetekről. Biztosítanak szeretetükről és köszönik a hozzáállásom, segítségem, bármilyen módon is történt az. Lehet egy facebook poszt, egy idézet, egy válasz, egy jó szó, egy módszer a megoldás felé, a figyelem, az őszinteség és a tisztelet.

Hálásan köszönöm ezt mindenkinek!

Írásom végére egy mondás, idézet, mellyel egyet értek:

A tanító megmutatja az ajtót, de átmenni neked kell rajta…….megmutatja az utat, fényeket gyújt, de végigmenni rajta neked kell!

Áldás mindenkire!

Szécsi Ildikó

 

A cikket, a tartalmat elviheted, de csakis a forrás megjelölésével, kitől, honnan hoztad, a tartalmon nem változtathatsz!

sejtelmess.jpg