Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sikerhez vezető 7 lépcső

2013.03.19

 A sikerhez vezető 7 lépcső 

siker.jpg

Mindenki sikerre vágyik. Karrierre, családi boldogságra, elégedett, nyugodt életre. De hogy miként érhető ez el, azt csak kevesen tudják. Mert van, amikor a sok-sok munka sem hozza meg. És akkor marad a kesergés, az önsajnálat, a düh, a depresszió. Hogy "

Ahhoz, hogy valóban sikeres légy, ismerned és alkalmaznod kell a siker törvényeit. Sandra Anne Taylor A siker 7 törvénye című könyvében összefoglalja és közreadja, mindenki számára elérhetővé teszi a jólét és a boldogság kulcsát. Elmélete szerint az Univerzum alábbi törvényeihez kell alkalmazkodni. 

1. A megtestesülés törvénye

siker-1.jpgMegmutatja, hogyan öltenek testet a dolgok. A kvantumfizikában a tudat teremti meg a valóságot - és ez vonatkozik a saját személyes világunkra is. Személyes életedet tekintve a siker - vagy a sikertelenség - is a tudatban ölt először alakot. Minden, amit valaha létre fogsz hozni, ott van a tudatos energiád fortyogó fazekában, amely éppen azt forralja, amit később az életednek nevezel majd. A megtestesülés törvénye világosan kimondja: ha a tudatod teremti meg a valóságodat, akkor egész egyszerűen semmi olyasmit nem hozhatsz létre, ami előbb teljes valójában nem létezett volna benned.

Ahhoz, hogy használni is tudd ezt a törvényt, tudatossá kell válnod. Sokaknak fogalmuk sincs, hogy miért azt teszik, amit - vagy hogy mi a tetteik értelme. Évtizedeket élnek le úgy, hogy a tetteiket valami tudattalan és meggondolatlan életfelfogás irányítja. A szokások rabjai, érzelmi indíttatásból cselekszenek, és épen csak megteszik, amit kívánnak tőlük, sokkal többet nem. A tudatosság pedig mindig választás eredménye. Azé a döntésé, hogy a tudatodat adott pillanatra irányítsd, hogy meglásd és eldöntsd, mi az, ami igazán fontos, és mi a ténylegesen megbecsülést és érteket hozó az életedben. 

2. A mágneses vonzás törvénye

siker-2.jpg

A mai világban számos energiaminta működik. Megdöbbentően hatalmas, mégis láthatatlan erők nagyon is valós és kiszámítható eredményt hoznak. A mágneses vonzás törvénye kimondja, hogy csak azt a fajta energiát vagy képes magadhoz vonzani, amelyet magad körül kibocsátasz. Ez arra a kvantumfizikai alapelvre épül, miszerint minden és mindenki ezt a bizonyos erőt sugározza. Az univerzumot tulajdonképpen rezgések tölti k meg, amelyeket a tudósok "energiahúroknak" neveznek. Ez mozog bennünk, ez árad belőlünk és körülöttünk, szó szerint minden időpillanatban. Akár a tudatában vagy, akár nem, ezen erő mérhetetlen váltakozásának és terjedésének vagy a része, ami minden nap minden pillanatban zajlik a világegyetemben.

3. A tiszta vágy törvénye

siker-3.jpg

Ha tiszta szándék vezérel, amely mentes a félelmektől, a kételytől és a kétségbeeséstől, akkor biztos lehetsz az ügy kimenetelében. Ha megszabadulsz félelmeidtől, motivációd energiája a negatív, ellenálló rezgésekből pozitív, elfogadó rezgésre vált. A vágyakozás és a kétségbeesés energiáját behelyettesíted a remény és az elvárás, a törvény két létfontosságú elemének erejével.

A félelemben gyökerező vagy kételyekkel teli motivációk kizárólag sötét energiát termelnek a vágyad köré. Ezek az érzelmek a szűkölködésből erednek, és taszító energiahullámokat szórnak a világba. A félelem negatív jele tisztán fogható, üzenete pedig a következő: Nem vagyok rá képes. Nem érdemlem meg. Elvesztem. Ezzel a rezgéssel csakis olyan helyzeteket és embereket vonzhatsz magad köré, akik fájdalmasan azt bizonyítják, hogy negatív következtetéseid valódiak.

A remény erőt ad, felemeli a lelket és megnyitja a szívet, és ez a lelkesedés és az izgatottság forrása. Az izgalom és a lelkesedés energiával tölti fel a vágyakozás folyamatát. De nem elég vágyakozni valamire, azt is tudnod kell, hogy megérdemled, amire vágysz. Ez a tiszta vágy törvényének következő legfontosabb eleme.

Ha valamit akarsz, engedd el a kétségbeesett görcsöt, hogy valóra váltsd az álmodat. Kétségbeesetten nehéz tiszta vágyat érezni.

4. A paradox szándék törvénye

siker-4.jpg

 A siker utáni vágy természetes és egészséges törekvés, energetikai természetét azonban azok az érzelmek határozzák meg, amelyek miatt vágyunk rá. A bizalom könnyű, légies rezgés, ami eredményt hoz, a kétségbeesés törött, zavaros rezgés, ami befagyasztja az eredményt. A félelem az elégedetlenségből fakad. Mindenki birtoklási kényszerben él, olyat akar, mint a másik, neki is kell, több kell, készek az emberek eladósodni, kevesebb időt töltenek a családjukkal és a végtelenségig dolgoznak, csak hogy egyre több mindenük legyen. És amikor megszerezte vágya tárgyát, elégedetlen, mert megint arra tud gondolni, hogy "jó, jó, ez megvan, de ez meg ez még nincs?" Tehát épp a kétségbeesés teremti meg az eredeti szándék paradoxonját - ellentétét - és ítél bukásra a siker helyett.

Az Univerzum azt akarja, hogy mindent elérj, amire vágy, és amikor ráhangolódsz a siker törvényire, mindent megteszi, hogy segítsen az utadon - de a kétségbeesés és a sürgetés mindent tönkre tesz. 

5. A harmónia törvénye

siker-6.jpg

Amikor tudatosan úgy döntesz, hogy egyensúlyt teremtesz, és az univerzumhoz igazodsz, akkor a szándékod és az energiáid megnyitják az univerzális bőség zsilipjét, hogy hozzáférhess mindahhoz a bölcsességhez, erőhöz és áldáshoz, amelyet a világ csak adhat. Ahhoz, hogy ezt a fenséges állapotot elérhesd, az energiádnak rá kell hangolódnia mind a belső, mind a körülötted lévő rezgésforrásokra. Hangold hát össze az energiádat magaddal, a többiekkel és az Univerzális áramlással. A kiegyensúlyozott gondolkodás szeretettel rezeg - akkor is, ha a gondolataink tárgya mi magunk vagyunk. Ha elégedetlen vagy magaddal, utálod magad, nem tudod elfogadni magad, akkor nem lehetsz harmóniában másokkal, azt sugárzod a többi ember felé, hogy jobb, ha elkerülnek, mert te "vacak" vagy. Így pedig aligha tudsz meggyőzni bárkit az ügyednek. 

 

6. A helyes cselekedet törvénye

siker-7.jpg

Ez a törvény kimondja, hogy az energiád önfenntartó a világban. Az érték, a megbecsülés és a méltóság ugyanolyan szinten fog megjelenni az életedben, ahogyan a saját környezetedben gondozod őket. Másfelől, ha a saját tetteiddel aláásod mások értékét, megbecsülését és méltóságát, akkor idővel mindez a pusztítás a saját fejedre fog visszaszállni. E szerint az elv szerint bármely döntési helyzetben mindössze egyetlen alapvető kérdést kell feltenned: Saját magam és mások becsületére szolgál-e majd?

7. A növekvő befolyás törvénye

siker-5.jpg

Ez a törvény arra utal, hogyan hatsz másokra a rezgéseiddel - és hogyan hat a többiek rezgése rád. Megmutatja, hogy a saját energiád terjed a világban, és mind a személyes "arénádra", mind a nagyvilágra kihat. A saját céged termelékenységétől a családi harmónián keresztül egészen a világbékéig mindenre lehet - és van is - befolyása. Személyes rezgésed ereje ennek a törvénynek az értelmében globálissá válik. Ha a szívedben megbecsülés lakozik, és ezt a körülötted élőkre irányítod, ez a pozitív energia az egész hatókörödben mindenhová eljut.

 

Sandra Anne Taylor: A siker 7 törvénye