Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hangfürdő meditációs est – élmények

2014.01.27

 Hangfürdő meditációs est – élmények

 hanfurdo-1.jpg

Bodacz Zsolt, Indiai hangtál terapeuta prezentálásával 

A hangfürdő meditációs est első részeként megismerkedhettünk a hangtálak történetével, kialakulásával. Megtudhattuk, hányféle fémből készülnek, milyen gyógyító hatásokat váltanak ki az emberi testben, illetve az energetikai rendszerben. 

Olyan magas szinten rezegnek és adják ki a hangjukat, mely által a lemerült energiájú test rezgését tudják megemelni, így biztosítva feltöltést, visszahangolva a testet az egészséges rezgésszintre. 

Hangfürdő során egyszerre sok ember tud része lenni a gyógyító hangoknak, míg személyes terápiában csak egy emberrel foglalkozik a terapeuta. Személyes kezelésnél az energia behangolás, az aura és csakrák megtisztítása után, a páciens, fekvő helyzetben van, s a tálakat a test különböző pontjaira helyezve és megszólaltatva történik a kezelés, a gyógyítás. 

Csoportos hangfürdőnél különböző méretű, különböző hangfekvésű tálakat szólaltat meg a terapeuta, akár megütve azokat különböző anyagú ütőkkel/filc, gumi, bőr, fa/, akár a körbedörzsöléssel csal ki hangokat belőlük. 

A résztvevők egy csendes, nyugodt, relaxált állapotba kerülnek. Ellazulva, megnyitva magukat a hangtálak csodás rezgésének, befogadják a hangokat. Ezek eljutnak a testbe sejtszintig, visszaállítva a sejtek tökéletes működését. Fájdalmat csillapítanak a rezgések, illetve teljesen ki-és letisztítják az aurát és a csakrarendszert, harmonizálva azok egészséges működését. A hangmeditáció közben kitisztul minden negatív energiától a test, a lélek, és a szellemi részünk is, majd feltöltődik pozitív, friss energiákkal, így tetterősek leszünk, teli energiával. Jól érezzük magunkat, megszűnnek a stresszes helyzetek, okozta feszültségek, s szinte új emberként térünk vissza a hétköznapi tudatállapotba.  

A résztvevők kellő mértékben ellazulva engedték hatni a hangtálak finom rezgését. Aki igazán el tudott mélyülni, az érzékelhette a csodát, azt a végtelen béke állapotát, melybe került. Nyugalmat és harmóniát, szeretetet tapasztalhatott, akár teljesen ellazulva bele is aludhatott.

A nagyobb hangtálak hangja mélyebben, a kisebbeké magasabban szólt. A mélyebb hangok az alsó, a magasabbak a felső csakrákra vannak igazán hatással. A gongok más frekvenciája is érdekes színfoltja a meditációnak, csakúgy, mint a csengettyűk.

 hanfurdo-2.jpg

A meditáció után minden résztvevő kezébe foghatta ezeket a csodálatos hangtálakat, kipróbálhatta azokat, kézbe fogva közvetlenül is érzékelhette, milyen hatással vannak a fizikai testre, hogyan áramlik át az energia a tálakból a testbe.  

A feltett kérdéseikre is választ kaphattak a jelenlévők.  

Többen elmondták az élményeiket is. Például, hogy könnyeztek közben, amit nem igazán értettek, volt, akinek hányingere volt, ami a tisztulás jele, boldogság érzetről számoltak be, nyugalomról, feszültség oldásáról. Egy kismama, pocakjában a picivel, azt mondta el, hogy a baba is nagyon élvezte, szinte úszott a hangfürdőben.

Az estről mindenki pozitív tapasztalatokkal tért haza.

Szécsi Ildikó 

Ha szeretnél részt venni ilyen estén, itt jelentkezhetsz információkért: zsolt.bodacz@gmail.com vagy angyalszarny68@gmail.com 

Ha úgy érzed, szervezz meg otthonodban, szűkebb környezetedben hangfürdő meditációt! Érdeklődj ez ügyben itt: zsolt.bodacz@gmail.com 

Ha személyes terápián szeretnél részt venni, itt egyeztethetsz időpontot: zsolt.bodacz@gmail.com vagy 70-3989819

Ha szeretnéd megtanulni a hangtálak használatát, itt jelezz: zsolt.bodacz@gmail.com vagy 70-3989819