Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Látogatás a gyermekotthonban, sok-sok adománnyal

2014.01.03

 Látogatás a gyermekotthonban, sok-sok adománnyal

gyermekotthon-06.jpg 

Az idén is, mint több éve már, meglátogattuk a Nyírszőlősi Befogadó Gyermekotthon kis lakóit és az ott dolgozókat. Kapcsolatunk már évekkel ezelőttre nyúlik vissza, Bálint Andrea nevelőnő jóvoltából, akivel barátságunk szövődött, s így került látóterünkbe az intézmény, a munkahelye, az itt dolgozók, és az itt lakó gyermekek. 

Az intézmény egy családias hangulatú befogadó otthon, ahol a gyerekek ideiglenesen vannak elhelyezve, innen kerülnek tovább nevelőszülőkhöz, vagy gyermekotthonokba. 

Mostani látogatásunkkor kevesen voltak benn, csak nyolcan, egyébként az otthon befogadó képessége kb 20 fő.

Már karácsony előtt sok adomány gyűlt össze, illetve kérésemre, sokan küldtek csomagot, hoztak el személyesen adományokat hozzánk, amit itt is hálás szívvel köszönök!

Összegyűlt rengeteg ruhanemű, játékok, írószerek, édességek, sok hasznos dolog. 

Pénzadományokból tudtunk venni tisztítószereket, még foglalkoztató eszközöket, csokit, gyümölcsöket, 

Karácsony után tudtunk elmenni a kis csoporthoz, telepakolva egyik barátunk furgonját. Öröm volt látni, ahogy telik a kocsi a sok ajándékkal.

         

gyermekotthon-07.jpg gyermekotthon-13.jpg  

gyermekotthon-14.jpg

12-en mentünk, barátok, hogy meglepetéseinkkel boldogságot, mosolyt csaljunk a gyerekek szemébe.

Az otthon vezetője, Bessenyei Gyula és az ott dolgozó nevelők, nagy örömmel és szeretettel fogadtak minket.  Azok, akik még nem voltak velünk itt, körbejárták az intézményt, megnézték a szobákat, milyen körülmények között vannak a gyerekek, milyen lehetőségeket tudnak itt biztosítani nekik.

Miután kipakoltuk a hozott dolgokat, közösen megebédeltünk a gyerekekkel, így láttak vendégül minket. A finom ebéd és a sütemények után a nagy nappaliban töltöttük az időt, együtt a kicsikkel és nagyobbakkal.

gyermekotthon-08.jpg 

Az otthon vezetője beszélt nekünk a helyzetükről, milyen rendszerben, hogyan működnek, mi az, amire folyamatosan szükségük van, hogyan is élik a mindennapjaikat itt. Elmondta, mennyire fontosak a kapott adományok, hiszen a központi pénzből nem futná olyan dolgokra, amiket mi viszünk, s továbbra is szívesen fogadnak segítséget, de a jó szó, a támogató erő, és a szeretet is, épp olyan fontos nekik is! 

Ezek után előhozta a gitárját, és együtt énekelgettünk jó hangulatban.

gyermekotthon-11.jpg

Az otthon kis lakói megmutatták nekünk a karácsonyra kapott játékaikat, beszélgettünk velük, hamar feloldódtak, és szeretettel vettek körül bennünket, mint ahogyan mi is ezt sugároztuk feléjük.

A nagyobbak elmondták, milyen iskolába járnak, milyen terveik vannak a jövőre nézve. 

A vendégség alkalmával ismét betekinthettünk a nevelők nehéz, de áldásos munkájába, odaadásukat látva bizton mondhatjuk, mindent megtesznek azért, hogy az átmeneti időszakban is szeretettel teli környezetben, szeretetben legyenek a gyerekek. 

            gyermekotthon-09.jpg gyermekotthon-10.jpg                         

gyermekotthon-12.jpg

Nagy öröm volt számunkra, hogy ismét itt lehettünk, hogy segíthettünk! 

Hamarosan újra találkozunk, újabb szeretet-csomagokat adunk át!

Gyerekek! Áldott legyen az életetek!  

 

Szécsi Ildikó 

Ui: Ha bárki szeretne segíteni, adományt küldeni, a következő címen keressen: angyalszarny68@gmail.com!