Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Odaát egyformák vagyunk!

2014.07.01

 Odaát egyformák vagyunk!

 asztralis-korhaz-07.jpg

Egyik hajnalban arra ébredtem, hogy egy érdekes tanítás - magyarázatot kaptam.

"Odaát egyformák vagyunk".

Tanító, tanítvány, tudós, utcaseprő.. és hosszú a sor.

Azok, akik nem tudnak beilleszkedni a "rendszerbe", mert a lelkükben benne vannak a szellemi bűnök, hiúság, önzés, hazugság és lehetne folytatni a sort, azok visszaszületnek, és lehetőséget kapnak a vágyaik kiélésére, és arra, hogy ezektől a bűnöktől megszabaduljanak.

Sokan hiszik, ha átmennek a másik síkra a haláluk után, és beosztásuk volt vagy társadalmi rangjuk a fizikai síkon, és ezt várják (elvárják) a szellemi világban, nagy csalódásban lesz részük! Sokan hiszik, ha itt tanítanak, akkor odaát is tanítani fognak. Ez egyáltalán nincs így, itt kötelességünk a megszerzett tudást átadni társainknak, ez a fejlődés természetes útja, törvényszerűsége.

„…Mert a gazdagságot, örömet, tudást, tehetséget meg szabad szerezni, de jaj annak, aki hozzá nem erős. Egy része belehal, egy része eszét veszti, egy része a kincseket magába ássa, és senkinek sem ad belőle. Az elíziumi kertek fénye benne sötétséggé változik.

A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja.

A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.

Most, amikor elküldtek, az útra bocsájtó hatalom

                                    így szólt:

Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit,

Segíts,  adj enni ,  adj ruhát,  mindenkire vigyázz úgy mint magadra

és ne hagyd a sötétségben elmerülni.

Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg.

Az egész világ a tiéd. Szabad vagy a kövektől az éterig.

Ismerd meg, hódítsd meg, senki sem tiltja, de jaj neked,

ha magadnak tartod .

Elbocsájtalak téged is mint mindenkit, felelős vagy minden

emberért aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel

amit magadra költesz, minden örömmel amit magadba zártál,

s minden boldog pillanattal amit magadnak tartottál meg.

Most eredj és élj, mert a világ a tiéd!”

(Hamvas Béla)

 asztral-sik-2.jpg

Sok társadalmi rangban lévő emberkének történik komoly meglepetés, amikor rájönnek, hogy mindenki egyforma! Ha nem illeszkednek be, akkor hamar más irányba viszi őket a szellemi törvény rendezése.

Természetesen a másik világban is vannak tanítók, ők egy kicsit magasabb helyről jönnek le hozzánk tanítani, de nem nagyon magasról. Csak gondoljunk arra, ha egy egyetemi tanárnak elsősöket kellene írni - olvasni tanítani! Nem lenne türelme, vagy olyan nyelvezettel tanítana, amit a gyerekek nem értenének meg.

Most olvassunk egy pár érdekes tanítást erről ami ide illik:

" Névtelen Szellem közlése a szellemvilágról:

A Föld a megpróbáltatásokkal teli álmok hazája, itt lesz próbára téve a szellem, hogy és mind tudja felhasználni azokat a képzett javakat, tehetségeket, amelyeket ajándékba kapott.

A földön ráálmodhatja fejére a tulajdonképpeni koldus a királyi koronát és uralkodhat.

A hatalmaskodásból és gőgből gyógyulni kezdő lélek alkalmat kap, hogy megmutassa, hogy mennyit javult, a lelki szegény gazdagságot kap, hogy a lelkét gazdagíthassa jó cselekedetekkel. A rút lélek szép testet kap, hogy abban tanuljon szerény lenni.

Szellemi ébredés esetén viszont jaj annak, aki az álomvilágban nem vásárolt magának szeretetet, hanem ahelyett ellenségeket szerzett!

A szellemek birodalmában nem lehet eltitkolni semmit. Itt minden meg van világítva Isten törvényétől. A nemes beleolvad az összhangba, a törvénytelen kiválik onnan és a megpróbáltatások helyére küldik. A rossz mindig taszít, a jó vonz. Ez a világmindenség törvénye és a haladás alapja. Megszakítás nélküli mozgás van a látszólag holtam heverő kövekben, földben, ásványokban, nővényekben, állatokban, hogy feljuthassanak a hozzájuk legközelebb eső állomáshoz, ami sűrű az megritkul. Felszívódik, alakot és formát vált, de már némileg tökéletesebb és tisztább kidolgozásban. A földi világ embere, ha testét leveti, hozzá hasonló testvérei közé jut és semmivel se tud többet a nagy mindenség titkaiból, mint amennyit életében tudott. A szellemvilág nagy és hatalmas világ, onnan jön mindenki oda tér vissza mindenki."

Most nézzük meg, hogy a szellemi bűneink feloldására milyen segítséget kapunk:

" A lélekből történő betegségek gyógyítása karmikus hatással.

Példa esetek.

Önzés és gőg.

A szellemtípus gyógymódként önzésre először földi gazdagságot, gőgjére pedig az előkelő származást kapja meg kiélésre.

Következő testetöltésre már bekövetkezik a szellemi operáció. Az önzés megkapja a szegénység kegyelmi állapotát, a gőg pedig a megvetett származást, például a cigánysors kegyelmi állapotát, vagy Amerikában például a néger gettó lakóinak megvetett állapotát.

A szellemi tályogok felnyílnak, kifakadnak és megindul a szellemi tisztulás gyógyító folyamata.

Hiúság és hírnév.

A szellem megkapja a hírnév dicsőségét, érzékiségre pedig testi vonzerőt kaja kiélésre. Következő testetöltésre a hiúság megkapja a meghurcoltatás kegyelmi állapotát, az érzékiség pedig a visszataszító külső kegyelmi állapotát.

Nagyratörés és kapzsiság

A szellem megkapja a nagyratörésre a magas társadalmi pozíciót, kapzsiságára pedig a fényes vagyoni helyzetet. Következő testetöltésre megkapja a megalázó élethelyzet kegyelmi állapotát, a kapzsiság pedig a tönkremenés kegyelmi állapotát.

Ezek a gondolatok Makk István munkáiból lettek összeállítva.

Nézünk egy másik példát a karma működésére:

      Egy kedves rendőr ismerősömnek megnézte a feleségem a karmikus horoszkópját.
Előző életében bűnöző volt, és most ebben az életében a rendőri hivatást választotta, hogy harcoljon – törlesszen – a bűn ellen.
                   Ilyen az is, mint amikor valaki mondjuk „náci tömeggyilkos volt”, részt vett a gyilkosságokban, és most mondjuk orvosként Afrikában aids-es betegeket gyógyít, egyszerre több ember életét megmentve!
                    Vegyük egy másik példát, az un. „vénlányok” esetét, akik sok esetben egyedül élnek, de mégis végigszolgálják az egész életüket! Nagy eséllyel előző életükben őket szolgálták ki, és most törlesztenek! És itt jöhet szóba a szabad akarat kérdése is, mert bármit tesz az ember, akkor is abba helyzetbe fog kerülni, amiben be kell töltenie ezt a szerepet. Ebből is látszik, hogy a lélek egy előre megírt színházba jön le játszani, amit a szellem rendezett, és a bolygóállások lelki ráhatásai olyan élethelyzetbe sorolják, ahol a lélek be tudja a legjobban tölteni ezt a szerepet!
Természetesen a „vénlány” szerepnek egy másik mozgatórúgója a duál –törvényben elért fejlődési foka, mert az is lehetséges, hogy abban a ciklusban van, amikor nem vonzódik a férfiakhoz még, nem igényli a szeretet áradását, nincsenek párkapcsolati érzései.

Edgar Cayce, Amerika „alvó prófétája” karma tanítása:

Bumeráng karma

  1. vakon született egyetemi tanár Cayce-től tudta meg, hogy előző életében egy barbár perzsa törzs tagjaként ellenséges katonákat tüzes vassal megvakított. Tehát amit másokkal tett, ugyanazt tette vele a sors.
  2. Egy manikűrös lányról, akinek, akinek két lába gyerekkorában paralízisben megbénult, kiderült, hogy egyik előző életében mágikus ráolvasással több ellenségét megbénította.
  3. Egy asszony súlyos allergiában szenvedett. Előző életében kémikus volt és több embert szisztematikusan megmérgezett. 

Organizmus karma

  1. Egy férfinak gyomordaganata volt, mivel előző életében nagyon sokat evett, és túl mohó volt.
  2. Egy asszonynak a mája volt beteg, mert elmúlt életében nem tudott a drogoktól szabadulni. 

Szimbolikus karma

  1. Egy férfi vérszegénységben szenvedett, mivel előző életében nagyon sok ember vérét oltotta ki.
  2. Egy kisfiú ágyba vizelt, mivel egyik előző életében boszorkányüldözésként ártatlan asszonyokat vízbe fojtott.
  3. Egy dadogó férfiről kiderült, előző életében notórius hazudozó volt.

 

Összeállította:  Karsay István

 

asztral-sik-7.jpg