Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


„ Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé!” Dr. Bubó

2016.10.18

„ Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé!” Dr. Bubó

 

bubo.jpg

 

A címben szereplő idézet, bölcselet témájában szeretném veletek megosztani a tapasztalataimat. Hasonló témában már írtam régebben egy cikket: Beleragadok, vagy változtatok? – címmel, melyet itt el is olvashattok: http://www.angyalisegitok.eoldal.hu/cikkek/irasaink--folyamatosan-bovul-/beleragadok--vagy-valtoztatok-.html

Nos, az ott leírt gondolataim mellett a következő helyzetekkel találkozom igen sokszor:

Mivel én vagyok az, aki aktív a Facebookon, ezért legfőképp engem keresnek meg emberek segítségkérő üzenetekkel. Ezekben leírják, mi van velük, mi a problémájuk, vázolják helyzetiket, testi, lelki, élethelyzeti nehézségeiket, s kérik, segítsek.

Amit én tenni tudok, és ezt vissza is írom: kérem az angyalok közbenjárását a pozitív megoldások érdekében. S mindig elmondom, kérjék ők is. Ennél többet én általában nem tudok tenni, esetleg még pár jó tanáccsal tudok szolgálni. De egy internetes üzenetváltásban nem lehet terápiázni, egy üzenet által nem lehet megoldani nagy problémákat, ezernyi mondattal leírni dolgokat. Ez nem vezet megoldáshoz, pedig ugye ezt keresné a segítséget kérő.

Ha úgy érzem, én még tudok tanácsokkal, tapasztalatokkal szolgálni, kérem, hogy keressenek fel személyesen.

Az esetek 80%-ban úgy érzem, az a helyzet, amit leírnak, annak megoldásai, nem az én hatáskörömbe tartoznak, nem az én praxisomba tehetők. Ezért átirányítom őket a páromhoz, férjemhez, /Bodacz Zsolt/, aki lélek terapeutaként, életvitelei és párkapcsolati tanácsadóként is dolgozik.

Pontosan tudom, hogy ő képesítései, tapasztalatai, tanulmányai és sok éves terápiás munkája az, ami segíteni tudna az illetőnek. Ezért elküldöm a segítséget kérőnek az ő elérhetőségeit, hogy keresse meg, beszéljék meg, tud-e az adott témában segíteni, milyen módszerekkel, milyen időtartamban, milyen módon.

Ez egy előzetes megbeszélés lenne, mely semmire nem kötelez, pénzbe nem kerül. Ez után a személy eldönthetné, készen áll-e egy terápiára, a munkára, a változtatásra vagy sem. Ha igen, tovább lehet/ne/ lépni.

Megdöbbentő az, az arány, amivel szembe kerülünk. A segítséget kérők 10% jut el egy első megbeszélésig, a 90% a fáradtságot sem veszi, hogy megkeresse Zsoltot, írjon neki egy üzenetet, skypon vagy telefonon felvegye vele a kapcsolatot. A 10%-ból is csak 1-2 ember jut el addig, hogy maga is hajlandó tenni a helyzetének megoldása érdekében.

Kérdem én: az, az eget rengető probléma, a nagy fájdalom és teher, amivel a panaszkodó üzenetek érkeznek, ilyenkor hová lesznek? A segítséget kérő kéri a segítséget, de egy lépést sem hajlandó önmaga tenni a megoldás felé!!!!! Talán azt gondolják, majd valaki helyettük megteszi?

Na ja, igaz a mondás: „Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé!”

Dr. Bubó

Számomra az a megdöbbentő ebben az egészben, hogy aki kér, kapaszkodót keres, de azt, nem fogja meg……nem hajlandó a változásért tenni…..

Óriási kontraszt van a között, hogy mély testi – lelki – szellemi – kapcsolati - élethelyzeti válság ----- és nem teszek semmit….csak a panaszkodás, önsajnálat, az okok kivetítése másokra, a külvilágra…..

Tisztelet azoknak a kivételeknek, akik lépnek, keresik a segítő kezet, s hajlandóak változtatni. Akik az első lépést megteszik és haladnak előre, s az égiek is óriási segítséget adnak ahhoz, hogy kilábaljanak a nehézségekből.

Tisztelettel: mindenkinek saját döntése mit tesz, vagy mit nem tesz, de akkor nem panaszkodni….

A legfontosabb tudni: Egy külső ember, legyen az, terapeuta, gyógyító, segítő, családtag vagy barát, NEM TUDJA és NEM OLDHATJA MEG mások  helyett az adott személy feladatait, terheit. Ha ilyen egyszerű lenne, akkor senkinek nem lenne semmilyen feladata, mert valaki azt mindig megoldaná helyette.

S akkor nem beszéltünk a karmáról, a karma törvényeiről, a leszületések értelméről, az egyéni megtapasztalások szerepéről és fontosságáról.

Tehát: minden belülről fakad, minden megoldás is belülről kezdődik, és hozza helyre a kibillent egyensúlyi állapotokat.

Egy külső segítő csak TÁRS a gyógyulás útját, aki vezet, rávilágít, megértést hoz, módszereket mutat, szeret, s általa, vele EGYÜTT, KÖZÖSEN történik a gyógyulás, minden téren.

Azt javaslom, adott helyzetében mindenki tekintsen a szíve legmélyére, s kérdezze meg magától: FÁJ-E MÁR ELÉGGÉ?

Ha igen, s ha lépni szeretne, kilábalni, változni és változtatni, akkor keressen a környezetében hiteles segítőt, terapeutát, s kezdjék el a közös, EGYENSÚLYI ÁLLAPOTBA hozó munkát.

Aki úgy érzi, eljött a pillanat, mi is állunk rendelkezésére, itt megtalál minket:

angyalszarny68@gmail.com

zsolt.bodacz@gmail.com

70-3989819

 

Mottód legyen ez: Változok és változtatok, keresem a megoldásokat. Életem a teljesség felé halad. Boldog vagyok, egészséges vagyok, sikeres és örömteli. Kapcsolataim harmonikusan működnek.

Természetesen ez az én véleményem, az én igazságom, s mindenkinek meg van a maga igazsága, amit el is fogadok.

 

Szécsi Ildikó

Hajdúszoboszló, 2016. 10. 18.

 

A cikket, a tartalmat elviheted, de csakis a forrás, a weboldal megjelölésével, kitől, honnan hoztad, a tartalmon nem változtathatsz!