Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az én igazságom – a te igazságod… avagy kinek van igaza?

2019.09.30

Az én igazságom – a te igazságod… avagy kinek van igaza?

az-en-igazsagom-01.jpg

Hányszor futunk bele életünk és napjaink során olyan helyzetekbe, amikor mindenáron ki akarunk állni a saját igazságunk mellett? Bizonygatjuk, akár konfliktusokba keveredünk, akár veszekedés vagy harag lesz a vége az értelmetlen összezördüléseknek.

Nézzük meg ennek a hátterét!

Feltételezhetjük, hogy ami mellett én kiállok, azt igaznak hiszem, vélem, s ezért harcba is szállok másokkal.

Feltételezhetjük, hogy a másik ember is a saját igazságáért áll ki, azt véli igaznak, hiszi és kitart a saját véleménye mellett.

No akkor hogyan is van ez?

Elsődlegesen el kell fogadnunk, hogy nincs abszolút igazság.

Mindenkinek a saját igaza az igaz. Mindenkinek van egy saját nézőpontja, ahonnan rálát egy szituációra, helyzetre, eszmére, tulajdonságaira, történésére.

Mindenkinek más az ez életi neveltetése, hite, tanulmányai, körülményei, s főleg tapasztalatai, s ezek összessége támogatja őt a saját véleménye meghozatalában.

Nem beszélve a spirituális tudatosság és tapasztalás sokféle lehetőségeiről. Ide tartoznak akár az előző életek tapasztalatai is.

Nézzünk példának egy spirituális témát.

Akit nem így neveltek, tiltottak minden ilyen jellegű dologtól, aki nem tapasztalta még, csak a fizikai síkú világot, annak hiába beszélünk karmáról, angyalokról, rezgésekről, szellemi vagy univerzumi energiákról. Nem tapasztalta, nem hiszi, saját igazsága szerint ez nem létezik, s talán igazság-véleménye alapján azt ezt másképp gondolók: „hülyék”! J

Van egy másik ember, aki gyerekkora óta érzi és tapasztalja az égi segítők jelenlétét, akinek számtalanszor bizonyították a létezésüket, annak az igazsága szerint van és létezik, s talán a másikról azt gondolhatja, hogy az: „hülye”.

Elnézést a szóhasználatért, de ezt szokták mondani, ezt a szót használják ilyen esetekben is J

Tehát: A saját nézőpontodat sok összetevő határozza meg. Így a te személyiséged, sorsod és megtapasztalásaid soha nem lesznek azonosak senkiével. Lehetnek hasonló gondolatok, egyetértések, s bizony még így is lehet, hogy ugyanazon érmének a két oldalát látjátok.

Mik lehetnek ezek az összetevők:

  • Karmikus múlt, hozott tapasztalatok
  • Tudatosság a lélekfejlődés útján
  • Neveltetés
  • Környezet
  • Tanulmányok
  • Mások véleményének figyelembe vétele, elvárások
  • Saját életbeli tapasztalások

az-en-igazsagom-02.jpg      az-en-igazsagom-03.jpg

Ugye ismeritek ezt a két képet? Az egyiken két ember két oldalról néz egy számot. Az egyik azt látja, ez egy 6-os. A másik azt látja, ez egy 9-es. Kinek van igaza?

A félig tele vagy félig üres pohár képe is ismerős, ugye? Kinek van igaza?

Mindenkinek!

Ha hiszem, hogy tűzbe mennék a saját igazamat illetően, és a másik is ezt kijelenti, akkor hogy is van? Én állítom – ő állítja. Ő feketének látja, én fehérnek. Az ő igaza szerint ez jó, szerintem rossz. Az ő igaza szerint ezt lehet, szerintem nem.

A lényeg és a tanítás abban van, hogy higgadtan, elfogadóan, alázattal kell, hogy kezeljük a nézetkülönbségeket, hiszen én nem értem, a másik miért azt tartja igaznak, ő meg azt nem érti, én miért nem azt? J

Ugye kezditek érteni, hogy felesleges vitáktól, energia harcoktól, sértődésektől, szakadásoktól és szakításoktól kímélnénk meg magunkat akkor, ha elfogadnánk, el tudnánk fogadni, tudomásul vennénk, én, én vagyok, saját véleménnyel, ő, pedig ő, saját véleménnyel.

Sajnos a mai világban az ego mindig győzni akar, a maga igazát akarja bizonygatni, vagy éppen ráerőltetni másokra.

az-en-igazsagom-04.jpg

Az alázat és elfogadás az, amikor elmondom: Ez az én igazságom, de elfogadom a tiedet is, ha az nem is azonos az enyémmel. Kérlek, fogadd el te is az enyémet!

Mennyivel szebb és békésebb lenne a világ!

Én a tanfolyamaimon is azt mondom, s így kezdem: Minden, amit hallani fogsz tőlem, az, az én igazságom. Életem, tanulmányaim és legfőképp tapasztalásaim szerinti. Ebből annyit fogadj el, annyit fogadj be, ami számodra megfelelő, ami hasonló a tieddel. De gondolkozz el a többin is, ki tudja? J Én is szívesen meghallgatom, te mit gondolsz, vagy hiszel, az életed alapján. Mi a te véleményed, mi a te igazságod?

Összegzés:

Lélekfejlődésed során minél inkább tudatosabb és megértőbb, elfogadóbb leszel, annál inkább békésen, ego harc nélkül tudod elfogadni úgy a saját, mint mások igazát.

Következő cikkem: A lélekfejlődés útján, avagy mindenki annyit ért meg belőled, ahol ő tart.

 

Szécsi Ildikó

Hajdúszoboszló, 2019. 10. 01.

Az írás gondolatmenete az ÉN igazságom, tapasztalásom, rálátásom, nem kell vele egyet érteni, de kéretik a személyes véleményemet tiszteletben tartani!

A cikket, a tartalmat elviheted, de csakis a forrás megjelölésével, kitől, honnan hoztad, a tartalmon nem változtathatsz!