Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az igaz szeretet tíz titka

2019.12.28

 

Az Igaz Szeretet első titka- a gondolat ereje

cherubskissingtop.jpg

A szeretet a gondolattal kezdődik. Azzá válunk, amiről gondolkodunk.

A szeretettel teli gondolatok szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak

létre.

A pozitív megerősítések meg tudják változtatni másokkal és magunkkal kapcsolatos

meggyőződésünket és gondolatainkat.

Ha szeretni akarsz valakit, akkor figyelembe kell venni az ő kívánságait és igényeit,

elvárásait.

Az ideális partnerről kialakított elképzelés segít felismerni őt, amikor találkozol vele.

Az Igaz Szeretet második titka— a tisztelet ereje

Nem lehet szeretni valamit, vagy valakit, ha nem tiszteltük korábban, mindenekelőtt

magunkat kell tisztelnünk.

Ahhoz, hogy tiszteletet ébresszünk magunkban magunk iránt, kérdezzük meg magunktól;

mit tisztelek magamban?

Ahhoz, hogy tiszteletet ébresszünk magunkban mások iránt- azok iránt is, akik nem

tetszenek nekünk — kérdezzük meg magunktól: mit tisztelek ebben az emberben?

Az Igaz Szeretet harmadik titka- az adni tudás ereje.

Ha szeretetet akarsz kapni, egyszerűen csak adnod kell. Minél több szeretetei adsz, annál többet kapsz.

Szeretni- azt jelenti, hogy egy részt adsz magadból, fizetséget, nem kérve és feltételek nélkül. Cselekedj jót, csak úgy! Mielőtt egy életre szóló kapcsolatba lépnél, ne azt kérdezed magadtól, hogy a másik ember mit, tud adni a számodra, hanem azt, hogy Te mit tudsz adni a másik embernek. Az egész életre szóló, boldog szerelmes kapcsolatok titkos receptje a következő: sohasem arra kell figyelni, hogy mit; kaphatunk, hanem mindig, azt keli nézni, hogy mit adhatunk.

Az Igaz Szeretet negyedik titka- a barátság ereje.

Ahhoz, hogy megtaláljuk az igaz szerelmet, először igaz barátra kell lelnünk, Szeretni azt

jelenti, hogy nem egymásra nézünk, hanem együtt nézünk azonos irányba

Ahhoz, hogy igazán szeressünk valakit, azért kell szeretnünk őt. AKI, és nem azért,

ahogy kinéz.

A barátság- táptalaj, ahol a szerelem éltre kelhet. Ha szerelmet akarsz vinni egy kapcsolatba, akkor először barátságot kell vinni bele.

Az Igaz Szeretet ötödik titka- az érintés ereje.

Az érintés- a szeretet egyik legerősebb megnyilvánulása, amely legyőzi a gátlásokat és megerősíti a kapcsolatokat. Az érintés megváltoztatja a fizikai és érzelmi állapotunkat, és érzékenyebbé teszi az embereket a szeretetre. Az érintés meggyógyíthatja a testet és felmelegítheti a szívet. Ha ölelésre tárod karjaidat, azzal szíved is kitárod.

 

Az Igaz Szeretet hatodik titka: a szabadnak hagyni elv ereje.

Ha szeretsz valakit, engedd szabadon. Ha visszatér hozzád, akkor ő a tiéd, ha nem, akkor soha nem is volt a tiéd. Még az igazi szeretetteljes kapcsolatban is szükségük van az embereknek mozgástérre. Ha meg akarsz tanulni szeretni, akkor először meg kell tanulni megbocsátani és megszabadulni a múltbéli sérelmektől és fájdalmaktól. A szeretet azt jelenti- megszabadulni a félelmektől, előítéletektől, egótól és fenntartásoktól.

„Ma megszabadulok minden félelmemtől, a múltnak nincs hatalma felettem— ma van az új élet kezdete."

Az Igaz Szeretet hetedik titka - a szavak ereje.

Amikor tanulunk nyíltan, és becsületesen kommunikálni, az élet megváltozik. Szeretni valakit, ez azt jelenti, hogy ápoljuk a vele való kapcsolatunkat. Adjuk tudtára az embereknek, akiket szeretünk, hogy szeretjük és értékeljük őket. Soha ne féljünk kimondani a varázsszót: SZERETLEK! Ne hagyjuk ki az alkalmat, ha valakit megdicsérhetünk, mindig fejezzük ki a szeretetünket annak, akit szeretünk - lehet hogy utoljára látjuk őt. Ha megtudnád, hogy hamarosan meghalsz és lehetőséged: lenne felhívni azokat, akiket szeretnél - kit hívnál fel, mit mondanál miért nem teszed meg ezt most?

Az Igaz Szeretet nyolcadik titka- az elkötelezettség ereje.

Arihoz, hogy a szeretet igaz szeretet legyen, elkötelezettnek kell lenni felé, és ennek az elkötelezettségnek tükröződnie kell a gondolatokban és cselekedetekben. Az elkötelezettség-a szeretet valódi próbája. Ahhoz, hogy igazi szeretettel teli kapcsolatunk, lehessen, ahhoz elkötelezettnek kell lennünk ebben a kapcsolatban. Ha elkötelezettjei vagyunk valakinek, vagy valaminek, akkor feladni— az nem lehet alternatíva. Az elkötelezettség különbözteti meg a felszínes kapcsolatot a tartós kapcsolattól.

Az Igaz Szeretet kilencedik titka- a szenvedély ereje.

A szenvedély lángra lobbantja a szeretetet és nem hagyja kihunyni. AZ örök szenvedély nem egyedül fizikai vonzalom, hanem erős elkötelezettség lelkesedés, érdeklődés és örömteli izgalom együttes segítségével jön: létre. A szenvedélyt újra lehet éleszteni, a múlt eseményeinek újbóli átélésével, amikor éreztük ezt a szenvedélyt, A szeretet és boldogság lényege egy és ugyanaz: szenvedéllyel kell élni minden nap.

Az Igaz Szeretet tizedik titka- a bizalom ereje.

A bizalom életbevágóan fontos az igaz szeretettel teli kapcsolatokban. Bizalom nélkül az egyik partner gyanakvóvá válik, nyugtalanná és tele lesz előítéletekkel, félelmekkel, a másik úgy érzi lélektani csapdába került, azt hiszi; hogy nem hagyják szabadon lélegezni, s érzelmileg megfojtják. Lehetetlen valakit igazán szeretni, ha nem bízunk meg benne teljesen, Cselekedjünk úgy, mintha kapcsolatunk a szeretett emberrel sohasem érne véget. Az egyik módja annak, hogy eldöntsük, megfelel-e nekünk a másikember, meg kell kérdeznünk magunktól: feltétlenül és teljesen megbízom a partneremben? Ha a válasz nem, akkor alaposan el kell gondolkodnunk, mielőtt elköteleznénk magunkat.

Kivonatok Ádám J. Jackson könyvéből