Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hiteles vagy hiteltelen tanító, segítő? Jó odafigyelni!

2018.02.13

Hiteles vagy hiteltelen tanító, segítő? Jó odafigyelni!

hiteles-01.jpg

Az elmúlt időszakban, hónapokban többször előtérbe került ez a téma, szembe jött velem, velünk, illetve kerestek meg emberek e témával kapcsolatban.

Amikor az életünkben probléma van, nehéz helyzetek, kapcsolati problémák, önbizalom hiány,  vagy személyiséget érintő testi vagy lelki terhek, akkor igyekszünk segítséget keresni, olyan személyeket, gyógyítókat, segítőket, terapeutákat, tanácsadókat, akik segítenek minket végigvezetni a kilábalás folyamatában. Akikkel együtt találjuk meg a kivezető utat, módokat, cselekedeteket, tudjuk oldani a gyökér okokat, s akik valóban odafigyeléssel, ítélkezés nélkül, szeretettel fordulnak felénk.

Életemben bizony én is belefutottam néhány /később egyértelművé vált: hiteltelen/ segítőbe, akik nevezzünk finoman, nem éppen a tiszta energia vezérelt. Tanulási folyamat volt nekem is, mégpedig azt tanította meg, hogy figyeljek oda, elsősorban a megérzéseimre, s tudjam megkülönböztetni azokat, akik valóban, azoktól, akik valóban nem J

Álljak ki magamért, tudjak nemet mondani, s ne higgyek el mindent, feltételek nélkül nekik.

Én személy szerint azt tapasztaltam, hogy a nem valódi szeretet-segítőket leginkább két ok vezérli:

  • Az egyik az anyagi sík, amikor mindenáron csak a pénzszerzés a fő cél, s ennek érdekében semmitől és semmilyen ártó módszertől nem rettenek vissza.
  • Másik azon emberek tevékenysége, akiket hajt a spirituális ego, és mindenáron tudatni akarják mindenkivel, hogy ők mindent látnak, hallanak, éreznek, mindent tudnak.

Ma már tudom, fenntartással kell kezelni ezeket az embereket, megvizsgálni a valódi szándékukat, képességeiket, mi is motiválja őket, érzem-e a tiszta segítségnyújtás szándékát. Természetesen nincs csak ilyen vagy olyan ember, nem minden csak fekete vagy fehér, vannak köztes állapotok is. J

Van két nagyon jó összefoglaló írás a hiteles és hiteltelen mesterektől, érdemes mindkettőt elolvasni, szemezgetni az ott leírt információkból. Tökéletesen írja le mindkét cikk a jellemzőket, s ezekre odafigyelve egyszerű és könnyű mindenkinek megítélnie azt, akit segítőnek választott, vagy akihez jár vagy járt.

A hiteles mesterek jellemzői:

https://angyalszarny.eoldal.hu/cikkek/ezoterikus-cikkek-3/hiteles-mesterek.html

A hiteltelen mesterek jellemzői:

https://angyalszarny.eoldal.hu/cikkek/ezoterikus-cikkek-3/hiteltelen-mesterek.html

hiteles-02.gif

Nem szeretnék pontról pontra belemenni a két írás felsorolásaiba, hiszen egyértelműen olvashatjátok az ismérveket.

De kiemelek pár olyan dolgot, amivel én is szembesültem életem során, és másoktól is visszatérnek ezek hozzám, folyamatosan.

Az első ilyen az alázat, szerénység, szeretet, tisztaság, vagy ennek hiánya, ami nem csak a belsőben, hanem a külsőn is jól érzékelhető, látható.

Másik, hogy az ember elismeri-e, hogy ő emberi, emberi hibákkal és tulajdonságokkal, melyeket igyekszik folyamatosan javítani, személyiségét és életét a pozitív irányba vezetni, jobbítani, s az életében is ezt éli.

Egyértelmű számomra, kit melyik kategóriába soroljak, amikor a személy köti magához energetikailag az embereket. Az energia kötés hatására azt érezheted, nem jó neked, nem akarsz menni, de mégis ott vagy, mégis valami oda húz. Bátran mondj nemet, ha úgy érzed!

Nagyon negatív és rosszul érinti a lelkemet, amikor megfélemlítésekről hallok, vagy épp a múltban ezt tapasztaltam én is. A megfélemlítés egyetlen oka, a pácienstől újabb pénzeket kicsalni. A félelem az emberek többségében nagy úr, s rá vetített helyzettől való félelem következtében már mindenre hajlandó. / Pl: átok van rajtad, átok a gyermekeden, családodon, 35 szellemi lény van rajtad, ….stb/ Igaz, van olyan, hogy ez valós, ez az energiaforma létezik, de személyes tapasztalat, hogy a hozzánk forduló emberek 95%-án nincs ilyen, pedig nekik x vagy y ezt mondta. S ugye ne menjünk bele abba, hogy akkor jó pénzért ezt az illető le is veszi a szegény megfélemlített páciensről, arany áron. Nekem anno egy hölgy mondta ezt kártyajóslás kapcsán, azonnal felajánlva, hogy az emeleten dolgozik a kedvese, aki leveszi rólam több százezer forintért. De jó, hogy a félelem helyett az eszem vezérelt! J

Ötödik dolog, amikor érzelmileg zsarol egy segítőnek mondott ember….még én érzem rosszul magam attól, hogy….

S hatodikként arról beszélnék, amikor valaki mindent tud, mindent lát, mindent hall. Neki mindent megmondanak „Fentről”. No ez már így eleve nem igaz. Ha mindent mindenkiről megmondanának, akár közvetve az embernek vagy valaki által neki, nekem, teljesen felesleges lenne a leszületés és az élet tapasztalása. Igen, vannak tiszta látó emberek, valóban látók, akik tiszta információkat kapnak és közvetítenek. Minden tiszteletem az övék.

S vannak azok, akik kapnak tiszta információkat is, de közben meg is vezetik őket más tulajdonsággal bíró szellemi lények. Elhitetik az illetővel, hogy magától akár Jézustól vagy Istentől kapják az infot, pedig nem. Vannak úgymond beetető szellemi lények, akik elhitetik a személlyel, hogy valaki nagyon magas lény beszél ……

Érdemes elolvasni a következő cikket is, mégpedig a szellemi lények csoportjairól:

https://angyalszarny.eoldal.hu/cikkek/szellemtan/szellemlenyek-osztalyozasa.html

S végül még egy ajánlás, ha bárki olyan helyzetben találja magát, hogy valakit közvetít, valaki szól általa, érdemes megvizsgálni, higgyem-e vagy sem, hogy tiszta az a szellemi lény:

https://angyalszarny.eoldal.hu/cikkek/szellemtan/osszefoglalo-modszer-a-kulonbozo-szellemek-tulajdonsagainak-felismeresehez.html

Óvatosságra intek még mindenkit az olyan személyektől, akik rácuppannak az emberekre, szinte erőszakkal rábeszélik őket, hogy ők a megfelelőek.

Az írásom végére még egy szösszenet a napokból, mely elém került és azt tükrözi egyértelműen, hogy nem minden az, aminek látszik.

Face angyalos oldal kitesz egy képet, amin egy angyali formájú felhő látszik, magáénak tulajdonítja, ő fotózta ekkor és ekkor. Aki kicsit is utánanéz, egy sok évvel ezelőtt készült kép, netről leszedve, az is valószínű, hogy photoshop, de ez már lényegtelen. Egy évek óta terjedő képet miért tulajdonít magáénak egy elméletileg tiszta angyalos oldal, amikor tudja, hogy ez hazugság. S ami a legdurvább: kéri, oszd meg és írj hozzá kommentet, mert akkor áldást kapsz. Egyértelműen like halász, követőket így kereső, kierőszakoló oldal…..nem kérek belőle, köszönöm……

hiteles-03.jpg

Vigyázat, sajnos megvezethetőek vagyunk, mindent elhiszünk válogatás és szelektálás nélkül….tisztelet a kivételnek, remélem, egyre többen vagyunk!

Ezért mindenkit arra kérek, józan eszére és legfőképp SZÍVÉRE hallgatva, a segítőket leinformálva, kellőképp tájékozódva, s mindig BELSŐ HÍVÁSRA válasszanak és keressenek fel tanácsadókat, menjenek el tanfolyamokra, iskolákba. S ha az ott tapasztaltak nem harmonizálnak vagy nem egyenlők azzal, ami én vagyok, akkor tessék lépni, változtatni, nemet mondani, kihátrálni.

Az írás gondolatmenete az ÉN igazságom, tapasztalásom, rálátásom, nem kell vele egyet érteni, de kéretik a személyes véleményemet tiszteletben tartani! Köszönöm! <3 Természetesen engem, minket is a cikkben szereplő információk alapján ítéljetek meg, mi sem vagyunk kivétel!

 

Szécsi Ildikó

Hajdúszoboszló, 2018. 02. 13.

 

A cikket, a tartalmat elviheted, de csakis a forrás, a weboldal megjelölésével, kitől, honnan hoztad, a tartalmon nem változtathatsz!