Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újévi papírtekercsek

2019.12.28

Újévi papírtekercsek

paper-7926_640.jpg

A kínai újév fontos részei a papírtekercsek, amelyeket a bejárati ajtó felé akasztanak ki, hogy köszöntsék a tavaszt, és magukhoz vonzzák a bőséget.

Mi évek óta használjuk ezt a szokást, csak picit magunkhoz igazítva J

Kínában ősidők óta, társadalmi rangtól függetlenül használják a tekercseket, egyrészt, hogy megmutassák írásbeli kézügyességüket, másrészt, hogy kifejezzék a jövőre vonatkozó vágyaikat, reményeiket.

A tekercseket fejtetőre állítva akasztják fel, mert a kínai nyelvben a fejtetőre állítva kifejezés azt jelenti, hogy: valami megérkezik, bekövetkezik.

A kínaiak a nyugatiakhoz képest sokkal természetesebbnek tartják azt, ha maguk írják meg „varázslataikat”. Ők így vonzanak, magnetizálnak. Amit kigondolnak, leírják, kiteszik a falra. Akármikor ránéznek az üzenetre, annyiszor erősítik meg magukat. Az üzenet beágyazódik a tudatukba, s így valósul meg a vonzás, a beteljesedés.

No lássuk, hogyan is alkossuk meg mi, az Újévi tekercsünket!

Vegyél egy szép papírlapot, akár tollat, vagy színes filcet! Légy mindvégig kreatív, alkoss rád jellemző tekercset!

A papírlapra írd rá kéréseidet, kívánságaidat, vágyaidat! Akár mondatokkal, mindig jelen időben, úgy megfogalmazva, hogy már benne vagy! Egészséges vagyok, boldog családban élek, a bőség jelen van otthonomban, stb. Légy bátor, merj nagyokat álmodni és kérni!

Lehet a papírlapra szimbólumokat is felrajzolni, melyek jelképezik a vágyakat!

Akár képeket is ragaszthatunk rá, mint a már ismert Kívánságtáblára.

Vannak, akik különböző versikéket, „varázsigéket” írnak a tekercsre. Például: „Minden egyes nap, egy font arany.” Vagy: „Üdvöz légy jó szerencse, bárhonnan is érkezel!” Vagy: „Túl sokáig voltam magam szabadon, vezesd hozzám szerelmemet utamon!”. Vagy: „Most azonnal pénzre vágyom, legyen tele a padlásom!” Vagy: „Védve vagyok, biztonságban, nyugalomban!” Vagy: „Szorgalmasan dolgozom, vágyom a sikerre, büszke is vagyok előreléptetésemre!”

A fantáziánknak semmi sem szabhat határt!

Írjunk, rajzoljunk, fessünk, mindeközben éljük át a megvalósulások örömét és boldogságát!

Ha kész a tekercs, sodorjuk össze alulról felfelé, így van rendesen az írásunk. Kössük össze egy piros cérnával vagy szalaggal! A piros a jószerencse színe! Majd ahogy most van a kezünkben a tekercs, fordítsuk meg, így lesz fejjel lefelé benne az írásunk, és akasszuk, tegyük fel a bejárati ajtó felé!

paper-scroll.jpg

Nem lesz feltűnő, általában észre sem veszi más, hogy ott van a tekercs J

Amit még kérhetünk, mi angyalosok: Áldást kérünk a tekercsre, és a rajta szereplő vágyakra, áldást a Létezéstől, az Istenitől, és az angyaloktól!

Egy év múlva, pedig nézzük meg, mit is írtunk fel egy éve, mik voltak a vágyaink, s mik azok, melyek már meg is valósultak! Adjunk hálát, mindenért!

Használd szeretettel ezt a módszert is!

 

Szécsi Ildikó

 

A cikket, a tartalmat elviheted, de csakis a forrás megjelölésével, kitől, honnan hoztad, a tartalmon nem változtathatsz!