Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Pénz a barátom

2009.10.30

 Kép 

 

 

A pénz csupán energia

 

A következő gondolatok kikívánkoznak belőlem.

Belekezdtem egy üzletbe. Egy spirituális üzletbe. Sokakban ott él még a régi, régi felfogás, az üzleti világ és a spiritualitás összeférhetetlen. Üzletember vagy spirituális úton járó vagy, aki már túllép az effajta dolgokon, mint a pénz.

A kettő kizárja egymást?

 

Új energiás tudatszint

 

Én az integrálás mellett vagyok, mint mindig.

Spirituális üzletember. Mit szóltok?

 

Játszunk ezzel egy kicsit, nézzünk mögé a hitrendszereinknek, aztán emésszétek egy kicsit és alkossatok saját véleményt a témában!

 

Sokatok mögött érzem azt, alig várjátok, mikor fogok előállni az első csodálatos termékemmel, amit rátok fogok sózni. Amiért pénzt kell adni. Annyira megszoktuk, hogy ha valaki ad valamit vagy elhúz előttetek egy mézes madzagot, akkor utána jön a nem várt számla. Akkor pedig végre felkiálthatsz! TUDTAM, ÉREZTEM, hogy ez lesz!

 

Elmész egy áruházba, ahol kezedbe nyomja a hostess hölgy az ajándékot és máris megjelenik benned a fura érzés, ha elfogadod, az neked előbb-utóbb pénzbe kerül. Ismerős?

 

Nézzük a tényeket!

Szükség van a pénzre a mindennapi élethez. Kenyér, tej, reggeli. Ezt találtuk ki, egy csere értékeként. Azért van, hogy használjuk, de mégis démonná vált az életünkben, sajnos az ember nem jól használja pénzt, hanem nyomása alatt él. Kevésnek érzi, ami rendelkezésre áll, kemény munkával keresi meg. Egyre inkább ellenséggé válik, mint baráttá. Fogalma sincs, hogyan bánjon a pénzzel.

Akinek meg nagyon sok van, azt se irigylem, van vele gondja bőven, főleg a mostani időszakban.

 

De miért alakult ez ki ilyen elkorcsosult formában?

 

Mi az, amit az emberiség rosszul csinál?

Egy eszközt, fegyverré tettünk. Egy barátot- ellenséggé.

Engedjetek meg egy példát. Egy kés, egy nagy fényes kés, lehet ellenség is, ha erőszakra használom, vagy lehet a barátom is a konyhában, csodálatos ételeket készíthetek a segítségével.

 

Ez pedig attól függ, kinek milyen hitrendszere van a késről. Kinek mit tanítottak róla. Te félsz tőle vagy a barátod?

 

Nincs ez másképp a pénzzel sem.

 

Pénzügyi intelligencia

 

Bevallom neked eddig nekem sem volt barátom, igyekeztem elkerülni vagy ragaszkodni hozzá. Tudtam már elméleteket, de a gyakorlat az mégis csak más.

Ez a terület hozzátartozik az élethez, és ha nem megfelelően működik, akkor tanulni kell róla. Meg kell vizsgálnod a viszonyodat a pénzhez. Mit érzel, mikor kimondod pénz.

Kiráz a hideg? Felcsillan a szemed?

 

 

Hogyan lehet a barátod?

 

Tanuld meg helyesen használni. Ez, pedig úgy lehetséges, hogy elkezdesz vele játszani. Kezd el egy kisebb összeggel, ha van kedved.

Az a pénzt nevezd ki barátodnak.

Milyen egy jó barát?

Segít neked! Támogat.

 

Ha van egy célod, egy terved az életben, akkor a rendelkezésedre álló pénzösszeg támogatni fog téged abban, hogy elérd azt.

Vedd meg rajta azt, ami segít a célod elérésének első lépcsőjében. Ha nincs pénzed, akkor keress egy pár forint aprót. Tedd le az asztalra és nevezd ki barátodnak.

 

Nevetségesen egyszerű?

Próbáld ki. Ne várj tőlem bonyolult dolgokat, az új energia egyszerű.

Addig is, míg a barátod „csendben dolgozik” az asztalodon, gondold át mi az, mit megtehetsz, addig míg pénzed lesz.

Biztos vagyok benne sok olyan tennivalót fogsz találni, ha akarsz, ami egyáltalán nem kerül pénzbe vagy kreatívan meg tudod oldani.

A kreativitás csodálatos dolog és itt, nem csak a kézügyességet értem.

 

Engedj meg egy saját sztorit

Arra gondoltam, hogy elindítom a honlapot, ha ki tudom fizetni az egyéves díját és megbízok egy honlap készítőt, aki segít nekem a szerkesztésben. Szerettem volna, ha tökéletes felülettel találkoztok.

Nem volt pénzem, elköltöttem tanfolyamokra, iskolára.

Aztán 2 nap múlva láttam egy ingyenes oldalt a neten, eszembe jutott, mi van, ha kipróbálom?

Lett egy kreatív ötletem. Aztán meglátjuk, ha nagyon rossz lesz, legfeljebb elvetem az ötletet.

 

Tudjátok mit nem is lett olyan rossz! Meg vagyok vele elégedve. Soha nem gondoltam volna, hogy képes vagyok honlapot szerkeszteni! Hú! Csodálatos élmény!

Elolvasták páran, mondtak róla ezt is azt is. Hideget-meleget kaptam, de úgy éreztem az ÉN gyerekem, és alkottam tovább. Egy fillérbe nem került.

Ez kb. 3 hete volt. Ma, pedig naponta sokan megnézik az oldalt, és 450 hírlevelet küldök ki.

Amire ti jelentkezetek! 

 

Azt szeretném kérdezni, mi van akkor, mi történhet veled, ha

 

a korlátaidat átléped?

 

Azokat a tényezőket, melyeket számodra most akadályok (azaz kifogások) hogy ne lépj, kihajítod az ablakon?

Mond meg, őszintén magadnak, mit veszítesz?

Igazán, mit???

 

Ha a megfelelő összeg, rendelkezésemre fog állni, lesznek csodálatos képek a honlapon és mindenféle profi dolgok. (nem csak én fogok vigyorogni rajta) lesznek sokkal szebb dolgok is, ígérem.

 

Ez innen már üzlet lesz. Egy új energiás üzlet. Ahol sok-sok energia csere fog lezajlani.

 

 

A tudás, a Tudatosság hatalmas dolog. Megváltoztatja az életed!

 

Szerintem nagyon ráfér az emberiségre a Tudatosság növelése.

 

Ha elkezdünk erre költeni, a tanulásra, szerinted mi fog történni? Egyre több energia áramlik oda, pénz formájában. Egyre több iskola, előadás lesz elérhető és egy fellendülő gazdasági ágazat lesz.

Nem is olyan bonyolult ez a közgazdaságtan ugye?

 

Te a vásárlásoddal támogatsz valakit az életében. Támogatod az üzletét, és ezzel sok-sok embernek lesz később lehetősége a szolgáltatást igénybe venni.

 

Te döntöd el, mire költesz, mit támogatsz! Ez az egyén tudatosságán múlik!

 

Így pedig áramlásban leszel.

 

Honnan indultunk?

 

A pénz a barátod, segít neked az Önmegvalósításban. Kifejezed magad a világban úgy, hogy azt teszed, amit szeretnél, ami a szíved vágya.

Ha nem a szíved vágyát fejezed ki, hamar rájössz, mert nem fog működni. Úgy érzed majd nagyon rövid időn belül, hogy egy újabb munkahelyed lett. De megpróbáltad, keress tovább, a szenvedély érzése, az öröm érzése, az egyszerűség érzése, elvezetnek téged a Lélek célodhoz.

 

Aztán megjön a barátod is hamar, a pénz. Elkezd áramlani, Te pedig tovább adod, elköltöd a Tudatosságod szerint arra, amire szeretnéd.

 

Hiszem azt, hogy az ember alapvetően jó és nem akar rosszat senkinek. Ma nem azért veszel meg környezetkárosító termékeket, mert a Földet a pusztulás szélére szeretnéd sodorni. Azért mert a legtöbb embernek nincs pénze a drágább, természetbarát termékekre és technológiák megvásárlására.

 

Talán segítenek ezek az írások, egy új módon megközelíteni a pénzt, mint eszközt.

Hogy tudatosan tudj vásárolni, ne kényszerből. Tudod mi a hasznom belőle? Végtelenül szeretem Gaiát, a földanyát.

 

Mi emberek fogjuk a világot megváltozatni ilyen kicsi jelentéktelennek tűnő apró lépésekkel. Ne várjatok senkire, ha kedvet éreztek hozzá!

 

A költéseddel pedig támogatsz másokat, mások Önmegvalósító üzletét és szép lassan kialakul egy új társadalom.

Új pénzügyi szabályokkal.

Ez a cikk ennek az alapjait teszi le.

 

Jó messzire elmentünk, de nem bánom. 

  

Cselekedj mindig saját hited és belátásod szerint. Az vagy TE. Légy hű önmagadhoz, légy egy kicsit önző, ne hagyd magad korlátozni!

 

 

Szeretettel:

Encz Roland

http://www.tudatoseletlegzessel.eoldal.hu

 

 

Kép