Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Delejes dimenziók

2008.05.09

Delejes Dimenziók

 

Van első, második, harmadik, negyedik, ötödik, hatodik, hetedik, sőt egyesek szerint még ennél is több dimenzió.

 

Ám, ami az én mondanivalómat illeti, e cikkben a harmadik, negyedik és ötödik dimenzió ismertetését tűztem ki célul.

 

A harmadik dimenzió az emberi élet létsíkja. Ebben élünk. Itt van a tér és idő. Ide születünk, és innen távozunk, mégpedig szinte mindenki a negyedik dimenzióba. (Azok az isteni lények, akik valamilyen fontos célból inkarnálódnak, a felsőbb dimenziókba is távozhatnak, mivel nem tervezik az újjászületést, de ez most nem részletezem.)

 

A negyedik dimenzió két szintből áll. Az alsó szintből, ahová azok a lelkek érkeznek haláluk után, akik nem hisznek a tovább létezés misztériumában. Itt azonban meg kell állnunk egy pillanatra, hogy a test és a lélek kapcsolatát elemezzük, ugyanis ez szükséges a megértéshez. A születés pillanatában a lélek már finom-testbe öltözve érkezik. A fogamzás során kezdődik el az anyaméhben az anyagi testépítés. A lélek akkor még nem költözik be teljesen a testbe. A negyedik dimenzió és a fejlődő test között ingázik.

 

A negyedik dimenzió az a hely, ahol megszületik az életterv, mely tartalmazza az életút főbb állomásait a létfenntartáshoz, spirituális célokhoz és a karma törvényeihez hangolva. Három fő cél kerül megfogalmazásra, a karma szülte adósság letörlesztése az elsődleges feladat, az adott inkarnációban való személyes fejlődés a második, ezt követik a lélek köré szerveződő más emberekkel való kapcsolatok, melyek által a lelkek egymás életterveit kölcsönösen segítik.

 

Sokan kérdezik, hogy mi az az életterv? Honnan lehet tudni, hogy jó úton halad-e az ember. Mielőtt ezt a kérdést tovább bonyolítanánk, egyszerűen azt kell eldöntenünk, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, ha jól, akkor a kijelölt úton haladunk, ha rosszul, akkor komoly önvizsgálatra van szükségünk és változtatnunk kell még ha fájdalmas is.

 

A jó közérzethez az egészség, a jó pár- vagy családi kapcsolat és a munka szeretete egyaránt hozzá tartozik. Ha bármelyikkel probléma van, az mentális vizsgálatra szorul. A születés pillanatában a lélek komplett élettervvel érkezik és a testet azonnal egy láthatatlan burok- ma már a köznyelvben is használatos nevén - aura veszi körül, mely a több részből áll, minden résznek más a funkciója:

 

1. Étertest: szorosan simul a testhez, szinte védi ezt. Születéskor alakul ki és a halál után 3-4 nappal felbomlik;

 

2. Az asztrál test: érzelmeink hordozója, képes arra, hogy ki-be sétáljon a fizikai testből. Láthatatlan ezüstzsinór köti össze köldök táján a testtel.

 

3. A mentáltest: gondolataink hordozója, a spirituális test, lényünk legbelső része, aki tudja múltunkat, jelenünket és jövőnket egyszerre.

 

Amikor meghalunk az asztráltest, benne a mentális és spirituális lényünkkel, a fejtetőn át távozik és az ezüstzsinór elszakad. Visszaút nincs. Testünk az étertesttel együtt elenyészik, visszakerül a földanyába, és asztráltestünk megérkezik a negyedik dimenzióba. De vajon hová?

 

Sok tapasztalat azt igazolja, hogy az átmenet sötét alagúton át történik, sokszor félelmetes árnyakon keresztül küszködve, nagy zaj is lehetséges, de sokan látják a fényt az alagút végén. Aki a fényt észleli az a negyedik dimenzió felső részébe érkezik, ahol csodálatos fénylény ölelő karjaiba kerül.

 

Ezt megelőzően szeretteivel is találkozhat. A megérkezés után lepereg az élet filmje, melyből kiderül, hogy a születés előtti élettervből mit, és hogyan valósítottunk meg. Sok hitelesnek tartott átélés bizonyította, hogy nincs haragvó Isten, aki jól fejbe csap a rossz cselekedetekért és megtorlásként a pokolba taszít. A pokolbéli fájdalom az, amikor szembesülni kell mindazon cselekedetünkkel, melyekkel másnak fájdalmat okoztunk. Méghozzá úgy, hogy át kell élni azokat, mint személyes élményt.

 

Édesanyámat nagyon-nagyon szerettem, haláláig együtt laktunk. Sohasem akartam, hogy másképpen legyen. Gyerekkorom óta betegeskedett, de törékeny egészségi állapota ellenére lelke mindig tettre kész volt, s ez megmutatkozott cselekedeteiben és a család mozgató rugójaként szervező képességében. 59-ik életévének nyarán vettük első kocsinkat, mely akkoriban nagy dolognak számított. Soha sem voltunk gazdagok, de valahogy összehoztuk az árát. Az első vasárnap kirándulni indultunk. Az úti cél Eger volt. Anyám számára, mélyen vallásos katolikusként, az első teendő az egri dómban való elmélyülés volt. Utána ebéd és borozgatás, majd hazaindulás a zuglói lakásunkba. Jókedvvel, boldogan szeretetteljes hangulatban érkeztünk haza. Semmi jele nem mutatkozott a bajnak, tragédiának amikor is édesanyám egy pillanat alatt meghalt. Már halott volt, amikor megérkeztünk a kórházba. A mentőben fogtam kihűlni készülő kezét, és eszelősen hajtogattam: Nem halhatsz meg.

 

Az orvosok jóváhagyták a körzeti orvos diagnózisát, pontosabban azt, hogy a halál ténye megkérdőjelezhetetlen. Betolták egy üres szobába és becsukták az ajtót. Az ajtó előtt ültem és hajtogattam tovább, hogy: "nem halhatsz meg". Kb. fél óra múlva megérkezett a család többi tagja és akkor együtt bementünk a szobába, ahová anyámat betolták. Odaléptem hozzá, megfogtam a kezét, mire lassan nyitogatni kezdte a szemét mindenki megdöbbenésére, és a következő mondatokat mondta: Kislányom, miért hoztál vissza? Gyönyörű fényes helyen voltam. Átölelt egy fényes szeretet. Rétről, virágról, állatokról beszélt lassan, de ragyogó arccal, mesélt-mesélt, de szinte senkit sem érdekelt a története. A fontos az volt, hogy él. Nem volt pontos diagnózis. Nem derült ki soha, mibe is halt bele pontosan és hogyan jött vissza. Megfigyelés alatt tartották három hétig, majd hazajött és ezután a szörnyű eset után még négy évig élt.

 

Ma már tudom, azért jött vissza, mert el kellett mondania, hogy van egy működő túlvilág. Ez volt a spirituális hitem első megfellebbezhetetlen bizonyítéka.

 

 

 

 

 

Schmidtné Dr. Holló Erzsébet