Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EFT-vel a gyógyulás felé

2009.12.14

  

Kép

Egy csodálatos felkérésnek teszek eleget azzal, hogy néhány szóban megpróbálom bemutatni a jövő gyógyító módszerét. Előtte azonban röviden magamról.

    Nagy Julianna vagyok. 2006 óta foglalkozom természetgyógyászattal. Eredetileg kineziológusként szerettem volna segíteni a hozzám forduló embereken, de végül találtam egy sokkal hatékonyabb módszert. A kineziológia egy csodálatos tudomány, de nem éreztem azt az érzést, mint amikor rátaláltam az EFT-re. Kedvenc magazinomban olvastam egy cikket arról, hogy rövid időn belül meg lehet szüntetni fóbiákat, fájdalmakat, kezelni pánikbetegségeket stb. Szinte még a végére sem értem az olvasásnak és azt éreztem: MEGTALÁLTAM! Ez az, amire nekem szükségem van. Jelentkeztem is tanfolyamra, és már az első napon éreztem, jó helyen vagyok.

De mi is ez az EFT?

     Az angol Emotional Freedom  Techniques rövidítése, magyarul Érzelmi Felszabadítás Technikája. Az akupunktúra érzelmi változataként is felfoghatjuk, csak itt nem használunk tűket, hanem ujjainkkal gyengéden kopogtatjuk a meghatározott pontokat, miközben hangosan kimondjuk a problémát. Mi az érzelmi okokat célozzuk meg, melyek nagymértékben hozzájárulnak a fizikai problémák, betegségek kialakulásához.

    Ha az energia akadálytalanul áramlik a meridiánokban (energiát szállító csatornák) akkor annak fizikai és lelki egészség az eredménye, de ha valami blokkolja, akkor az eredmény fizikai és/vagy lelki kellemetlenség, fájdalom vagy betegség. Gary Craig -aki ezt a módszert 40 évi kutatómunka után kifejlesztette- azt vette észre, hogyha a meridiánok kezdő és/vagy végpontjait gyengéd ütögetéssel stimulálja, akkor az energiarendszer kiegyensúlyozódik, a blokkok oldódnak és még a legfájdalmasabb érzelmi problémák is semmivé válnak.

       Amint elkezdünk gondot fordítani érzelmi egészségünkre, azt vesszük észre, hogy a fizikai problémák "maguktól" gyógyulni kezdenek.

       Ez a csodálatos módszer mindenki számára elérhető. Egyszerűen és könnyen megtanulható, nem szükséges hozzá semmilyen előképzettség. Nagyon jól használható öngyógyító terápiaként is, de természetesen nagyobb problémák megoldásánál terapeuta segítségére lehet szükség. Nem helyettesíti az orvosi kezelést, de nagyon szépe kiegészíti a hagyományos orvoslást.

     Történnek egy perces csodák, de legtöbb esetben kitartó munkával lehet csodaszép, maradandó eredményeket elérni.

     Célom, hogy minél több ember megismerhesse ezt a módszert, mint egy lehetőséget problémái megoldására, akár gyógyulni, akár gyógyítani szeretne vele.

Szeretettel ajánlom mindenkinek ezt a kézzel fogható segítséget! 

 

 Kép

 

 

A módszerről bővebben olvashatnak:

www.humanharmony.hu

www.emotionalfreedom.net

www.eft.lap.hu

 

Érdeklődni lehet:

                         Nagy Julianna  / Szolnok /

                        +36-30/269-5851 

                        nagyjuli@hotmail.com