Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brunton Paul tanításai

2013.02.01

 Brunton Paul tanításai

beke-2.jpg 

Ha rossz irányban próbálkozunk, annak visszatartó, ha jó irányban, annak előrevivő hatása van. A sors elleni lázadás nem segít - a sors elfogadása és megváltoztatása igen. 

Amikor emberileg lehetetlennek tűnik bármit is tenni egy bonyolult helyzetben, add át magadat a belső csendnek és várd meg, amíg nyilvánvaló útmutatást nyersz, vagy belső erőd megújul. 

A hely, ahol éppen vagy, az emberek, akik körülvesznek, a problémák, amelyekkel szembesülsz, az ebben a pillanatban zajlóesemények - mind különleges jelentőséggel bírnak számodra. A kompenzáció törvénye értelmében illetve lelki fejlődésed különleges szükségleteinek megfelelően jönnek mindezek az életedbe. Tanulmányozd őket alaposan, de személytelenül, én nélküliségben, és eszerint igazítsd reakcióidat. Ez nehéz lesz és valószínűleg nem lesz ínyedre, ennek ellenére ez a biztos módja összes problémád megoldásának. Erről beszélt Jézus, amikor ezt a kijelentést tette: "Ha valaki követni akar engem, tagadja meg önmagát, vegye föl az ő keresztjét nap, mint nap és kövessen. "Az egónak ez a keresztre feszítése az igazi kereszténységlényege, az, ami közvetlenül az emberfeletti Én valóságában történő megváltáshoz vezet. Legrosszabb, legirritálóbb problémádat tekintsd az emberfeletti Én üzenetének. Próbáld meghallani, amit mond. Próbáld meg lebontani magadban azokat az akadályokat, amelyekre rámutat. Tekintsd ezt a sajátos elrendelést, ezt az adott próbatételt spirituális fejlődésed legfontosabb követelményének. Minél emberpróbálóbb, annál nagyobb az erőfeszítés, hogy közelebb kerülj az emberfeletti Énhez. Életed mindenegyes pillanatában, eseményről eseményre, élethelyzetről élethelyzetre, kapcsolatról kapcsolatra a Végtelen Intelligencia ellát téged fejlődésed segédeszközeivel, ha veszed a fáradságot, hogy megszabadulj az egoizmusodtól és kihasználd ezeket. 

Az általad átélt tapasztalatok és a köréd rendeződő körülmények nem jelentőség nélkül valók. Rendszerint személyes karmikus leckét tartalmaznak a számodra, és sokkal alaposabban kellene tanulmányoznod őket, mint a könyveket. Meg kell próbálnod személytelenül megérteni az események mögötti belső jelentés tartalmat. Csak akkor bizonyosodhatsz meg valódi jelentésükről, ha elfogulatlanul próbálod szemlélni őket, értékelve mozgatóerőiket, mély magadba nézés és ima segítségével. Minden egyes ember szert tesz olyan sajátos tapasztalatokra, amelyekre senki más nem. Minden élet individuális, és a kiegyenlítődés törvényének értelmében mindenki azokra a tapasztalatokra tesz szert, amelyekre neki szüksége van, nem, pedig valaki máséra. Az a mód, ahogyan a mindennapi élet során kialakuló kellemes és kellemetlen helyzetekre reagálsz, jobbindexe a megértésnek, mint a képzelet által gyártott bármiféle misztikus vízió. 

A szépséget felismerni, érzékelni vagy éppen megalkotni annyi, mint boldogságot csempészni az életbe. 

Az elmúlt tapasztalások leckéi önmagukban nem elégségesek a jelenélethez szükséges összes útmutatást megadni. Szükségünk van belülről, önnön magasabb természetünkből az intuíció általérkező, kívülről pedig az emberiség spirituális tanítóitól és prófétáitól jövő gondolatokra és alapelvekre. 

Amikor olyan különösen bonyolult szituációval vagy kénytelen szembenézni, amelyre nem lehet azonnali megoldást találni, akkor jobban teszed, hogyha a változásra - amely előbb-utóbb be fog következni - várva kihasználod az időt arra, hogy tudatosan gyakorold a türelmet és a kitartást, illetve egy objektívabb szemléletmódot.

Brunton Paul

 ezos-3.jpg