Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újabb bölcsességek

2009.06.04

"Ha figyelmedet a mostra irányítod, az nem azt jelenti, hogy letagadod életed szükségleteit. Azt jelenti: fölis­mered, hogy mi az elsődleges. Ezt követően már na­gyon könnyen tudod kezelni a másodlagos dolgokat. Nem azt mondod, hogy „többé már semmivel sem foglalkozom, mert csak a most létezik." Nem. Találd meg először az elsődlegeset, és tedd a mostot a barátoddá, s ne az ellenségeddé! Ha életed alapja és elsődleges szempontja a most, akkor az életed már könnyedén kibontakozik."

Eckhart Tolle

 

 

„Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez...”

Veronica A. Shoffstall

 

 

"Válasszatok magatok, válasszatok mindig a szívetekből, drága barátaim, és lökjetek el magatoktól minden olyan tanítást, tanítót és állítólagos térképészt, aki számotokra bármilyen utat meg akar határozni.
"Emésszétek, drága barátaim, az itt leírtakat, érezzétek az igazságát a szívetekben, kövessétek logikáját az elmétekben, és csak akkor haladjatok tovább, ha ez a kettő egységben van, és nem okoz zavart az információ az agyban, és nem okoz rossz érzéseket a szívben."

St Germain

 

 

"Ha ott van a szíved, mindig találsz megoldást,ha nincs ott a szíved, mindig találsz kifogást."
Bhakti Abhay Narayan

 

 

"Aki szeret, az nincs többé egyedül, mert az, akit szeret, mindig jelen van. Aki szeret, az már nem akar többé a saját élete középpontja lenni. Engedi, hogy életének más legyen a központja, és ezt nyereségnek és boldogságnak érzi."

 

 

 

 

’’Minden nap ott van a lehetőség a kezedben, hogy egy

ember életét megváltoztasd, egy társad létét felemeld.

Ráadásul, amikor szíved ad, nemcsak a másik, de te is

több leszel:ha közel engedsz magadhoz valakit,
tekintetetekben fellobban az öröm fénye…

S talán örökre ott ragyog.”

 

 

"Hiszek a jelekben. Amikor végigmentem Szent Jakab útján, minden teljesen megváltozott: amit meg kell tanulnunk, az mindig ott van a szemünk előtt, csak alázatosan és figyelmesen körül kell néznünk, hogy meglássuk, mit akar tőlünk az Isten, és melyik a legjobb lépés, amit a következő pillanatban tehetünk. Megtanultam azt is, hogy tisztelni kell a misztériumot: ahogy Einstein mondta, Isten nem dobálózik csak úgy az adatokkal, minden mindennel összefügg, és mindennek van értelme.”

Paulo Coelho:

 

 

"A megelégedettség érzése a befejezett dolgokból származik, befejezetlen ügyeid, pedig szétszórják energiáid. Törekedj lezárni mindent, amit elkezdtél, és ez még inkább vonatkozik minden lezáratlan kommunikációra, érzésre, fájdalomra, legyen az a két perces, vagy a tízezer éves."

Lucien de Mar

 

 

"A világ tágas, barátom, és tele van fájdalommal, de örömmel is. Az előbbi tart téged a növekedés ösvényén, a második, pedig segít elviselni az utat."

Robert Anthony Salvatore

 

 

„A hit a szélhez hasonló csilingelésre készteti a szélcsendben hallgató csengettyűt. A hit megszólaltatja lelked hangjait, és az öröm felé röpíti. „

Sylvia Browne

 

 

"Tanulni annyi, mint rájönni, mi az, amit már tudsz. Cselekedni annyi, mint megmutatni, hogy tudod. Tanítani annyi, mint másokkal tudatni, hogy ők is éppúgy tudják, mint te magad" (R. Bach)

 

„A halogatás ostobaság. Holnap ugyanúgy döntened kell, miért ne tennéd meg már ma? Azt hiszed, holnap bölcsebb leszel? Holnap csak öregebb leszel.”

Osho

 

 

„A béke útja: az „én” hegyének megmászása. Ha önzetlenül tudunk szeretni másokat, az megkönnyíti a mászást. Addig látjuk sötéten a dolgokat, amíg a szeretet fénye ki nem árad a lélek lámpásából.”

Sylvia Browne

 

 

"Csak a lelkiismereted lehet bírád, hóhérod vagy pártfogód, senki más. Ha írsz, csak a lelkiismeretednek tartozol számadással, senki másnak. Mindegy, mit várnak tőled, mindegy az is, mivel büntetnek, ha nem azt adod nekik, amit remélnek tőled, vagy amit hallani szeretnek!...Csakis a lelkiismeret tud büntetni, csak ez a titkos hang mondhatja:"Vétkeztél." Vagy:"Jól van." A többi köd, füst, semmiség."

Márai Sándor

 

 

"Amíg nem adsz helyet a lelkedben valakinek, aki éppolyan fontos neked, mint saját magad, addig mindig magányos maradsz."

Richard Bach

 

 

Weöres Sándor: A teljesség felé

"Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét.
Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik."

 

 

"Megérteni egymást örömben, szenvedésben, segíteni, ha csak egy szóval, egy gondolattal is,nagyobb művészet, mint végig barangolni a világot, gazdagnak lenni és szórni a pénzt. Mert lelkeink kincse talán a legnagyobb ajándék és legszebb öröm, amit egymásnak adhatunk,
s amiért nem tudjuk elégszer mondani, hogy……KÖSZÖNÖM. "

 

 

"Sok minden van amit adhatnék Neked….

Szeretnék Neked bölcsességet adni,

De azt csak a múló évek adhatják meg.

Szeretnék Neked sikert adni,

De annak csak akkor van értéke, ha megdolgozunk érte. :-)

Szeretnék Neked boldogságot adni,

De az oda vezető utat mindenkinek magának kell megtalálnia.

De van egy olyan ajándék , amit adhatok Neked,

Ami mindig Veled lesz és az nem más,

Mint az én szeretetem.

Kívánok Neked szerető szivet, ami vezet azért,

Hogy oda, ahol vagy – békesség költözzön!"

 

 

"Növekszünk, változunk, néha észreveszünk magunkban egy-egy hibát, amit ki kell javítani, nem mindig a legjobb megoldást választjuk, de a megpróbáltatások közepette tovább élünk, létezünk, és igyekszünk szilárdan állni, hogy méltóságot kölcsönözzünk, de nem a falaknak, s nem is a kapuknak és az ablakoknak, hanem annak a belső, üres térnek, ahol imádjuk mindazt, ami számunkra kedves és fontos."

Paulo Coelho

 

 

"Hétköznapokon csaknem észrevétlen a szeretet. Ám ha baj van, nagyon tud fájni. És te is, én is, akkor döbbenünk rá érzelmeink méreteire és fájdalmasságára, mikor veszély fenyeget. Miért így kell megtudnunk, mennyire szeretünk?! "

Vavyan Fable

 

 

"Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég. "

Dan Millman

 

"Vannak pillanatok, amikor Isten engedelmességet követel. De olyanok is vannak, amikor akaratunkat teszi próbára, s arra kíváncsi, hogy fel tudjuk-e fogni az isteni szeretet lényegét."

Paulo Coelho

 

 

"Úgy alakul az élet, ahogy mi alakítjuk. De olyan dolgok is vannak, amelyekre az istenek köteleznek bennünket. Nem számít, hogy milyen okból teszik, és az is hasztalan, ha minden lehetőt megpróbálunk, hogy messziről elkerüljük ezeket a dolgokat."

Paulo Coelho

 

 

"Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem a váratlan örömöket és magaslatokat! Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie! Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek, kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk! Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő bátorsága és szeretete az igazság kimondásához! "

Antoine de Saint-Exupéry

 

 

"Az egyetlen mód arra, hogy helyes döntést hozzunk, az, ha tudjuk melyik a hibás döntés. Azaz meg kell vizsgálni a másik utat, félelem és gyávaság nélkül, s azután dönteni."

Paulo Coelho

 

 

"Gazdag akarsz lenni? Gondolj a rigóra és az ősemberre. Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra, és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a földön. Csak az a tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez. "

Wass Albert

 

 

A magabiztosság - miként a művészet - soha nem abból fakad, hogy tudod a válaszokat,

hanem abból, hogy nyitott vagy minden kérdésre."

/Gary Stevens/

 

„A jó dolgoknak véletlenül, meglepetésszerűen kell megtörténniük velünk. Ha valami után nagyon vágyakozunk, úgy járunk, mint az, aki túl erősen szorít magához egy léggömböt: az álom egyszer csak kipukkan, s darabkái a semmibe hullanak. "

Virginia Cleo Andrews