Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A különböző elemű csillagjegyek egymásra hatása általánosan

2008.01.05

 

Kép

 

 

 

 

Tűz elemű jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas

Víz elemű jegyek: Rák, Skorpió, Halak

Levegő elemű jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Föld elemű jegyek: Bika, Szűz, Bak

 

A Tüzes jegyek képviselői aktívak és kezdeményezők a mindennapokban és ez jellemző rájuk a szerelem, a szexualitás terén is. Lángolnak az érzelmektől és a vágyaktól. Lételemük a hódítás. Lelkesedés és heves vérmérséklet jellemzi őket. Erejük kifogyhatatlan, önbizalmuk nehezen törhető le. Szeretik és elvárják a dicséretet, de ha kell, ők is szívesen adnak. Viszont irtóznak a korlátozástól, a szabadság fontos számukra.

 

A Vizes jegyek képviselőinél kulcsszó az érzelmi megközelítés, a szétáradás. A romantika, a gyengédség jellemzi őket. Kapcsolataiban szeretőek, kedvesek és megértik társukat. Túlérzékenységük miatt lehetnek problémák, hiszen fokozottan sebezhetőek. Vágyaik felismerése lassú lehet.

 

A Föld jegyek képviselői két lábbal állnak a földön, szorgalom és kitartás jellemzi őket. Türelmesek, odafigyelnek a társukra. Bár érzelmeiket nem mindig tudják kifejezésre juttatni. Kitartóak és hűségesek. Igényük van a biztonságra, nehezen engedik el, ami az övéké. Ragaszkodásuk birtokló is lehet, bár nem szeretnek veszekedni.

 

A Levegő jegyek képviselői könnyen elszakadnak a mindennapi élettől, hajlamosak gondolatokban és elképzelésekben élni. Ez megnyilvánul kapcsolataiban is. Első az elmélet, a fogalmak, a test csak ezután jön. A dolgokat értelmi alapon kezelik. Problémák esetén könnyen felülkerekednek, velük a legkönnyebb kijönni.

 

 

Tűz - víz elem egymásra hatása:

A nyugalomra áhítozó vizet nem hagyja békén a tűz, elpárologtathatja, megsemmisítheti a vizet. A víz kiolthatja a tüzet. Forró szenvedély a tűz oldalon, túláradó romantika a víz oldalon. Egy kapcsolatban alkalmazkodásra van szükség: elfogadni, hogy a tűz a testiségen keresztül mutatja ki érzelmeit, a víz pedig érzelmekre, odaadásra, lelkiségre vágyik.

 

Tűz - levegő elem egymásra hatása:

A levegő táplálja a tüzet.  A tűz energiát, mozgást ad a levegőnek. Erőt és serkentést kap a levegő a tűztől. Szenvedély, de hamar elillanhat. A tűznek vissza kell fognia erős szenvedélyét és ráérezni, mit akar a levegő. A levegő elemű félnek pedig el kell mozdulnia tettek irányába, a tűznek kevés csak a gondolkodás és az elmélet.

 

Tűz - föld elem egymásra hatása:

A tűz felperzselheti a földet. A föld kiolthatja a tüzet. A föld nem tudja követni a tűz lobogását. A tűznek vissza kell fognia a vágyait, az erős testiséget, törekednie kell arra, hogy vágyai ne hirtelenek és könnyen múlóak legyenek, hanem sokáig égjenek. A tűznek el kell fogadnia, hogy a föld biztonságra vágyik, akár birtokolni is akar. Ugyanakkor a föld elemű félnek is ki kell mozdulnia jól megszokott játszmáiból, sokkal kezdeményezőbbnek és szenvedélyesebbnek kell lennie.

 

Tűz - tűz elem egymásra hatása:

Két dudás egy csárdában. Versengés, rivalizálás jellemezheti a kapcsolatot. Túlzott aktivitásra serkenthetik egymást. Szenvedély, testiség előtérbe helyezése, forró hangulat jellemzi a kapcsolatot. Figyelni kell arra, hogy a testiség, a kéj mellett megtalálják egymásban az érzelmi, a lelki, az eszmei összhangot is. Csak a vágy kevés arra, hogy két kifogyhatatlan erőt összetartson.

 

Levegő - víz elem egymásra hatása:

Labilis kapcsolat; "elszállhatnak ", illetve "elúszhatnak" egymás mellett. Fontos a kölcsönös odafigyelés egymásra. A levegő gondolatai, elméletei tetszenek a víz romantikus énjének. Oda kell figyelniük arra, hogy tényleg mélyen érzően szeretik a másikat, vagy csak az egonak tetszeleg a másik jelleme.

 

Levegő - föld elem egymásra hatása:

Nagyon nehéz a kapcsolatteremtés- és megtartás; a föld nem tudja követni a levegő mozgékonyságát. A föld jegyű fél kételkedő a levegő jegyűvel szemben. A levegő szabadságra vágyik, szárnyalni akar, a föld visszafoghatja. A levegő szexualitásra vágyik, míg a föld konzervatívabb.

 

Levegő - levegő elem egymásra hatása:

Nem zavarják egymást. Bizonyos életterületeken együtt tudnak működni, de a tartós és tartalmas kapcsolat megteremtése nehéz lehet. Folytonos elmélkedés, szárnyalás, érvek, elméletek. A legfontosabb dolgok náluk a fejben történnek, de ez mindkét félnek jó. El kell mozdulniuk a tettek irányába is, a testiséget kevés csak elméletben megélni.

 

Föld - víz jegy egymásra hatása:

Harmonikus találkozás lehet. A víz megtermékenyíti a földet.  A föld medret ad a víz folyásának. A két jegy rokon. Ugyanakkor, ha nem figyelnek eléggé egymásra, előfordulhat, hogy az érzelmek és szenvedélyek elfolynak a messzeségbe. Ha megvan a kölcsönös odafigyelés, akkor könnyen egybeolvadnak, eggyé válnak és megszűnik a –te- és –én- és kialakul a –mi-. A víz odaadása harmóniába hozható a föld ragaszkodásával.

 

Föld - föld elem egymásra hatása:

Mindkettő birtokolni akar. Határokat szabnak, egyik sem enged könnyen. A túlzott ragaszkodás miatt nehezen léphetnek ki a már lejárt időminőségű kapcsolatból. Nem valószínű mindent elsöprő szenvedély és testi vágy. Az érzelmek lassan alakulnak ki, de akár hosszú távú kapcsolat is lehet belőle. Figyelni kell arra, hogy a kapcsolat ne maradjon sablonos, az új dolgok mindig előrébb mozdítják a kapcsolatot.

 

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezek csal általános alapigazságok, egy egyén személyisége ennél sokkal bonyolultabb. Itt csak a napjegy elemi minősége szerint vizsgáltam a kapcsolatok általános lehetőségeit. Gondoljunk csak arra, hogy mennyi más befolyásoló tényező is fellép egy adott kapcsolatban, akár a két személyiség alapvonásait illetően, akár a környezet, a család, a hit, anyagi vonatkozások kapcsán. Két ember kapcsolatának lehetőségét legpontosabban a pontos születési időpontok és helyek ismeretében érdemes megvizsgálni. Ez garantálja azt, hogy csakis arról a két emberről beszélünk és minden részletében aprólékosan vizsgálhatjuk a segítő vagy a hátráltató tényezőket. Még ezek vizsgálata után sem mondható, hogy két ember együtt marad-e élete végéig vagy nem. A szabad akarat, a lelki fejlődés, a döntéshelyzetek mindig lehetőséget teremtenek a választásra, csak az egyénen múlik, él-e ezzel. Tud-e változni, változtatni elsősorban önmagán, tud-e elfogadni vagy megbocsátani, képes-e felülkerekedni adott helyzeteken. Ha egy kapcsolatban mindkét fél képes tenni azért, hogy az kellőképpen működjön, akkor tartós, érzelmes, kielégítő párkapcsolatban élhetnek. Sok siker hozzá!

 

-Angyal-