Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Anyu-horoszkóp 1.

2010.06.13

 

 

Kép  

  

Milyen anyuka vagy? Milyen anyuka leszel? Milyen az anyukád? Tökéletes. De van, amiben még a tökéletesnél is tökéletesebb. Lássuk csak!

 

 

Kos 

A Kos anyuka eléggé energikus ember, képes arra, hogy egész nap szórakoztassa gyermekét. Jó programokat talál ki számára, és partner a játékban. A „kisfiús” játékok sem idegenek tőle, mint a focizás vagy önvédelmi sportok. Gyakran közös sportot művel gyermekével, így sporttársak is lehetnek egyben.

 

Akkortól teljesedik ki igazán a Kos anyuka, amikor a gyerek három-négy éves lesz, s már partnernek tekinthető a szabadidős tevékenységekben.

 

A kos anyát, az energiája nagyszerűen alkalmassá teszi arra, hogy aktív gyerekeket neveljen. Osztozik a gyerekek lelkesedésében, minden új dolog iránt, amivel a világ és saját maguk felfedezése során találkoznak. A példája beléjük neveli a bátorságot, büszkeséget, illetve a az önbizalmat, amire a sikerekhez szükség van.

 

Meglehetősen őszinte minden érzésével kapcsolatban, ami a gyerekeit is ugyan erre ösztönzi, bár ők időnként jobban szeretnék, ha nem lennének mindig olyan szókimondóak.

 

Hajlamos lehet minden energiáját a gyerekeire áldozni, ami azonban nem tanácsos. A túl sok anyai buzgalom és intim kapcsolat árthat a gyerek természetes fejlődésének, mert később, amikor a gyerek a saját életét éli a világban, túlzott lehet az anyai jelenlét a tudatalattiban. Néhány gyerekével kapcsolatban, pedig végtelen türelemre lesz szüksége.

 

 

Bika 

A Bika anyuka lelkiismeretes a gyermekgondozásban, tökéletesen biztosítja azokat a feltételeket, amelyek a gyermek fejlődését a legjobban szolgálják. Emellett szilárd, megbízható alapot kínál a gyermeknek, mindig lehet rá számítani. Ám igaz, hogy nagyon erőteljesen magához köti őt. Fontos, hogy a túlféltés ne jelenjen meg a kapcsolatban, hiszen a gyereknek szüksége van az önállóságra is!

 

Anyaként a Bika gyengéd, de oda figyel a gyerekei minden kívánságára. Sokat taníthat nekik az anyagi értékekről és hagyományokról, ami hasznosak lesznek, bármilyen területet választanak is. A legnagyobb érzékenységről, érzelmekről és támogatásról tesz bizonyságot, ami a gyerekeit illeti, esztétikus környezetet teremt számukra, és megtanítja nekik a szeretet és a szépség értékét is. Ugyanakkor az a veszély fenyegetheti, hogy túlzásba viszi a birtoklást, szentimentális és lusta lesz.

 

Ha magáénak vallja a materialista életszemléletet, akkor nem lesz hajlandó senkinek átengedni a gyerekeiről való gondoskodás feladatát, és túlzottan rájuk akaszkodik. Arra is van esély, hogy annyira konzervatív gondolkodásúvá válik, ami már nem veszélyezteti a gyerekeivel való kommunikációt. Ennek az lehet az oka, hogy túl lassú a mai fiatalokhoz képest, jobban tenné, ha beismerné, hogy nem tudja tartani velük a lépést, és barátságosan megkérné a fiatalokat, hogy Ők lassítsanak.

 

Oda kell figyelnie, nehogy elveszítse a gyerekei tiszteletét azzal, hogy rájuk erőlteti a saját anyagi értékrendjét, amíg Ők arra vágynak, hogy nagyobb más módon hagyjanak nyomot a világban.

 

 

Ikrek 

Az Ikrek anyuka jó beszélgetőpartner, bár tudása néha felületes lehet. A gyerek a gondjait mindig meg tudja beszélni vele. Elegendő szabadságot és mozgásteret enged neki, így megfelelően tud fejlődni, s megtapasztalhatja önállóságát.

 

Remek partner a szabadidős tevékenységekben, szívesen megy a gyerekkel kiállításra, színházba, moziba. Figyelme néha szétszórt, így megtörténhet, hogy pont akkor nem számíthat rá csemetéje, amikor valóban szükség lenne a problémák megbeszélésére.

 

Az Ikrek jegyben született nők, nem mindig vágynak az anyaságra, de ha egyszer elhatározzák magukat, akkor nagyon gondoskodó, szerető szülők lesznek. Akkor a legjobb anya a gyerekeinek, ha már elérték azt a kort, amikor tudd velük kommunikálni, és teljesen megértik, amit értük tesz.

 

Könnyen össze lehet zavarodva, hogy mik is a pelenkás korúak igényei, de ha egyszer megtanulnak teljesen beszélni, magukat kifejezni, akkor nagy segítségükre lehet a fejlődésükben. Mivel kevésre tartja az érzelmeket, a gyerekek szenvedhetnek időnként a szeretet hiányától, kivéve, ha az anya törődik azzal, hogy mit jelent a teljes fejlődés.

 

Azokban az esetekben, amikor nem a legodaadóbb anya, akkor is azért van ez, mert éppen egy másik elkötelezettsége van, ígérete foglalja le minden idejét. Jó példát nyújt a gyerekeinek a logikus gondolkodásával és a jó kommunikációs szokásaival.

 

 

 

Kép  

 

 

Rák 

Rendkívül lelkiismeretesen gondozza a gyereket, odafigyel rá, nagyon empatikus. Mindig rendelkezésre áll, hiszen ő azért van a világon, hogy anya legyen, s gyermekének éljen. Élethivatásának tekinti az anyaságot, igyekszik minél igényesebben tanítani a kicsit. Ám igaz, hogy túlságosan félti a gyereket, nehezen engedi, hogy önállósodjon. A Rák anyuka még felnőtt korában is nagy szerepet játszik gyermeke életében.

 

Erről a jegyről gondoljuk általában, hogy a legjobb jellemzői azokban a nőkben összpontosulnak, akik a Rák jegyében születtek. Ugyanakkor gyakran előfordul, hogy valamit ők is elfelejtenek, ami ugyanolyan alapvető fontosságú lehet a gyerek nevelésében, mint az érzelmi táplálás, amiben részesíti a gyerekeit.

 

Mivel a Rák uralkodó bolygója a Hold, ami a gyerekkorra van befolyással, lehet, hogy csak a fejlődés korábbi szakaszában jeleníti meg az anya sztereotípiáját. az anyaként elkövetett hibái, pedig ugyanabból a forrásból származnak, mint a jó pontjai, az a kényelmet nyújtó, figyelmes szeretet, amire egy csecsemőnek szüksége van, erősen fizikai, védelmező módon adja meg a gyerekeinek. Velük viszont nyugodtan és ésszerűen kell beszélni, amire a Rák anya nem mindig képes.

 

Jobban ki kell tennie a gyerekeit a világ minden befolyásának, mint amennyire általában teszi. Az anyáknak, a lehető legközelebb kell állniuk a gyerekeihez anélkül, hogy fullasztóan hatnának a gyerekeik intellektuális fejlődésére, bármilyen korúak legyenek is.

 

 

Oroszlán 

Az Oroszlán anyuka mindig meg tudta őrizni gyermeki énjét, partner lehet a közös játékban. Nagylelkű, mindent megad a szeretteinek. Inkább magának nem vesz semmit, de a kicsinek biztos, hogy a legjobb ruhákat és játékokat szerzi meg. Olyan, mint az anyatigris: ha valaki csúnyán néz a gyerekre, megnézheti magát! Általában megvannak a maga szórakozásai, élete, társasága, így nem „telepszik rá” a gyermekére.

 

Az oroszlán anya sok tekintetben ideális. Időnként lehet, hogy túlságosan lefoglalják a saját dolgai, de az, biztos, hogy mindig számíthatnak a támogatásukra a gyerekei. Az Ikrek anyához hasonlóan Ő is akkor nyújtja anyaként a legjobb formáját, ha a gyerekei a csecsemőkor végéhez értek, a legjobb időszak, amikor elkezdik az iskolát.

 

Nagy segítségükre lehetnek, ami a kreativitásuk fejlesztését illeti, és sok olyan dologra megtaníthatja őket, amit tudni akarnak, beleértve azt is, hogyan élvezzék az életet. Nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy kialakuljon bennük az öntisztelet és büszkeség érzése. Fennáll a veszély, hogy túl sok tiszteletet és hűséget várnak el tőlük, különösen, ha a szabadelvű csemete szemében a hazafiasságról van szó.

 

Annak a társadalomnak a képét festi le nekik, ami elavul, régimódi, és amiben Ők nem nagyon szeretnének élni. Ezen felül, el kell kerülnie a generációs szakadékot, amikor akkor szélesedik, amikor az eszmék összecsapásra, kerül sor. Szükség lesz ezen kívül még némi alázatosságra is a gyerekeivel kapcsolatban. Végül is, néha nekik is lehet igazuk.

 

 

Szűz 

A Szűz anyuka lelkiismeretesen gondozza a gyermekét, de néha túl fáradt ahhoz, hogy valóban ráhangolódjon. Számára fontos a napirend, a szokások, amitől nem lehet eltérni.

 

Elemi igénye a tisztaság, de a gyermekek szeretik magukat összekoszolni. Ezeket a „koszos” játékokat a Szűz anyuka nem szereti. De igaz, hogy a gyerek mindig építhet rá. Kötelességtudata olyan példakép, amely a gyermek számára követendő lehet.

 

Annak ellenére, hogy a Szűz jegyűek gyakran túlzottan bölcsek ahhoz, hogy nagy családjuk legyen, vannak kivételek. Akár egy tucat gyereke van, akár egy-ha egyszer elhatározza magát a gyerekvállalásra,, akkor nagyszerű anya lesz. Lehet nem pontosan, és teljesen tudja kielégíteni a gyerekei összes érzelmi igényét, de fényesen teljesíti más területeken.

 

A szolgálás jegyében a Szűz azt tartja elsődleges feladatnak, hogy tudja mi a legjobb azoknak, akiket szolgál. De pontosan itt van az egyik probléma forrása is, meg kell tanulnia bevallani, hogy nincs mindig igaza, és végeredményben a gyerekei fogják a legjobban tudni, mi is a legjobb nekik.

 

Az a veszély is fent áll, hogy elnyomja a gyerekeiben a választási képességét, és a gyerekek úgy nőhetnek fel, hogy azt hiszik, csak az édesanyjuk tudja az igazságot. Azt is meg kell tanulnia, hogy a bíráló kritikusságát vissza kell fognia a gyerekeknél, akik ártatlanabbak, és az állandó kritizálás súlyosan árthat a gyerekeknek, akik szeretetre és csodálatra vágynak.

 

 

Forrásanyag:

-Blikk-

www.interno.hu

www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=3694