Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Anyu-horoszkóp 2.

2010.06.15

   

Milyen anyuka vagy? Milyen anyuka leszel? Milyen az anyukád? Tökéletes. De van, amiben még a tökéletesnél is tökéletesebb. Lássuk csak!

 

 

Kép  

Mérleg 

Barátságos, rengeteg kapcsolattal rendelkezik, amelyek a gyereket is szórakoztathatják. Szeret a gyermekével beszélgetni, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy igényesen nevelje. Életvezetési mintát ad a kicsinek, akinek felnőtt korában is jól jöhet ez a tudás. Családja nagyon büszke lehet rá, hiszen megjelenése elsőrangú, nagyon szép anyuka.

 

Ennek a jegynek a szülöttei hasonlóan az Ikrekhez, szintén nincsenek oda alapvetően a gyerekvállalás kilátásáért. Ugyanakkor a Szűz is leginkább alkalmas az anyaságra, mert ez a jegy uralja a házasságot. A párkapcsolatot, és a többi embert általánosságban. 

 

Megtaníthatja a gyerekeit tapintatra, és arra, hogy intézze a másokkal való kapcsolatait a legkellemesebb módon. Beléjük tudja nevelni a társadalmi együtt érzést, ami alapvető fontosságú az érte gondolkodásmódhoz.

 

Leggyakoribb hiba, amit elkövet, hogy túl gyakran van máshol a figyelme, mint a gyerekszobában. Hajlamos inkább magával vinni a gyerekét, és vele együtt menni látogatóban, mint hogy otthon maradjon és nézze, hogyan alszik délután.

 

A gyerek érzelmi igényei szempontjából legkritikusabb időszakban előfordulhat, hogy nem figyel oda, hogy mire van szüksége leginkább, mert a Mérlegek hajlamosak több figyelmet szentelni a férjüknek, mint a gyerekeiknek.

  

Skorpió

Lelkiismeretes a gyermeknevelésben, „erős nő”, akire a gyerek mindig támaszkodhat. Általában közösen találnak a gondokra megoldást. Annyira elszánt, hogy bármi áron megvédi a gyermekét, nem számít, hogy mit kell ezért megtennie. Nemcsak az emberekkel képes szembeszállni, ha nem az egyéb, külső körülményekkel is: rengeteg munkával, de megteremti az áhított életkörülményeket, nívósan neveli fel.  

 

Ez az anyatípus nagyon védelmezi a gyerekeit, még akkor is ha erre nincs szükség. Időnként túlságosan aggodalmaskodó is, de csak a gyerekei legjobb érdekeit tartja szem előtt, és viseli a szívén.  

 

Sok energiája van, amit befektethet az anyaságba, és általában erős szüléshez megfelelő alkata van. Nem kell engednie, hogy a harag vagy a félelem hozzák ki belőle a legjobbat, mert ez veszélyeztetné a gyerekeivel való kapcsolatát. Különösen, amikor arra ösztönzi, hogy túlzottan uralkodjon a fejlődésük felett.  

 

Mivel valószínűleg illenek rá bizonyos viselkedési jellegek, amelyek idegesítők egy idő után, el kell kerülnie, hogy szidással teli legyen kapcsolata a gyerekeivel, amikor idősebbek és felkészülnek a világgal való találkozásra. Ne nyaggassa őket, hogy ezt csinálják , meg azt csinálják, és ne vegye fel az el nem ismert anya hozzáállását, csak azért, mert a gyerekei kicsúsznak az irányítása alól.

Sok érzelmi erőt adhat a gyerekeinek, de el kell kerülnie, hogy a kicsinyesség, a féltékenység és a kontrolláthatatlan gyűlölködés példaképévé váljon.

 

Nyilas 

A Nyilas anyuka nagyon vidám, derűlátóan áll az élet kérdéseihez. Szórakozás, játék vele az élet a gyermek számára. Arra neveli a kicsit, hogy kialakítsa saját elképzelését, magasabb tanulmányokat folytasson, egyetemre, főiskolára járjon.

Ő maga is művelt, ami előnyös a gyereknek, hiszen mindig lesz kitől tanácsot kérnie. Figyelnie kell arra, nehogy rákényszerítse a gyerekre a saját véleményét!  

 

A nyilas anya is jelzőfény a gyerekei számára, talál rá időt, hogy saját elfoglaltságaitól elszabaduljon, és a felnevelésüknek szentelje magát. A nyilasok gyakran magas képzettségűek, és tele vannak eszmékkel. Ezek fontos vonások, ha a gyerekek nevelésére fordítja őket. 

 

A nyilas anya valószínűleg sokat utazik, és magába szívja más kultúrák példáját, a gyereknevelés módszereit illetően. Vallási, pszichológiai, és filozófiai értelemben, sokat adhat a gyerekeinek.  

 

Ugyanakkor gyakran pont ezek a érdeklődései vonják el az anyai kötelezettségektől. Néha túl sokra becsüli a személyes szabadságot, olyannyira, hogy a gyerekeitől vonja el az időt, amit azzal tölt, hogy a saját lelki szükségletei kielégítésén fáradozik.

Csak akkor tudja átruházni a gyerekeire a szabadsággal kapcsolatos szemléletmódját, ha nem bánják, hogy ritkábban látják édesanyjukat. Más szóval, az Ő szabadságpéldája miatt tele lehetnek szükségletekkel és függőségekkel.

 

 

 

Kép  

 

 

Bak 

A Bak anyuka komoly ember, s a gyermeknevelést élethivatásnak tartja. Ennek megfelelően lelkiismeretesen műveli, mindig lehet számítani a segítségére. Felelősségtudata óriási, felnőtt gyermekei is számíthatnak arra, hogy nincsenek egyedül a világban. 

 

Általában az anyagi kérdésekkel nincs is baj, hiszen a Bak anyuka jó anyagi körülményeket teremt.  

A Bak jegyében születet nők, nem mindig szeretik a nagy család gondolatát, gyakran a karriert választják a gyerek helyet. A legjobban teszi, ha, csak akkor megy férjhez, ha biztos a szerelemben, és hogy családalapításra vágyik. Ha ezzel szemben azért köt házasságot, mert úgy gondolja, ezt kell tennie, és ha még gyerekei is vannak, akkor könnyen eljöhet a nap, amikor feladja az anyai szerepet.  

Ha viszont teljesen átadja magát az anyai feladatoknak, akkor a leggondoskodóbb anya lesz belőle.

 

A természetes rendtudatossága miatt, a megjelenése időnként inkább apai lehet, mint anyai, mert ez az egyik gyengesége anyaként.  

 

Érzékenyen elrejti az élete érzelmi oldalát, és ez gyakran a gyerekei kárára válik, pedig nekik a saját érdekükben szeretetre és gyengédségre van szükségük. A Bak anyának, túl kell jutnia a kétségein, hogy nem képes elég meleg szeretetet adni a gyerekeinek és ez jelentheti számára a legnagyobb kihívást.  

 

Másrészt viszont később akkora támogatást tud adni nekik a karrierjüket illetően, ami felbecsülhetetlen értékű.

  

Vízöntő

Különleges ember, nyitott a különböző kultúrákra, emiatt Vízöntő anyuka gyermekéből is széles látókörű, érdeklődő felnőtt válhat. Ez a szemléletmód arra ösztönzi a gyereket, hogy ő maga is rengeteg kapcsolatot kössön.  

 

A Vízöntő anyuka egyenrangúként kezeli a gyermeket, kikéri a véleményét, s a döntési helyzetekben meghallgatja őt. Figyelnie kell azonban arra, hogy a határokat is be tudja tartatni a gyerekkel!

 

A Vízöntő nőt gyakran más dolgok érdeklik, mint az anyaság. Valószínű, hogy népszerű, és annyi barátja van, hogy nagyon nehezen viselné el, ha egész nap otthon kellene ülnie a gyerekek miatt.  

 

De van egy sokkal megbízhatóbb oldala is a természetének, és ha egyszer elhatározza magát a gyerekvállalásra, akkor odaadó anya lesz belőle. Mivel a kommunikációval kapcsolatban minden nagyon érdekli, élvezettel fogja figyelni, hogyan kezd el beszélni a gyereke, hogyan használja egyre jobban a szavakat, és mindent meg fog érteni, amit csak mond.  

 

Az egyik kedvenc anyai kötelessége, az esti mesemondás lesz, mert nagyon szereti a könyveket, és még felnőttként is élvezi a jó történeteket, akár mese formájában is. Amikor a gyerekei kicsik, meg kell tanulnia türelmesnek lenniük velük, mert folyamatosan úgy érzi, hogy lépésekkel előttük jár. Ez jó a saját értékelésében a gyerekeiről, de ezzel azt fogja elérni, hogy a gyerekei teljesen összezavarodnak.

 

A büszkeség és a dac természetes fázisa a gyerekek fejlődésének, és ez néha eltart egész a felnőttkorig. A Vízöntők nem nagyon szeretik ezt a tulajdonságot, és oda kell figyelniük a gyerekek nevelésére, nehogy túlságosan előtérbe kerüljön a személyiségükben, viselkedésükben ez a vonás.

 

Az általa tanított igazságokat, ritkán lehet megkérdőjelezni, elvitatni és figyelmen kívül hagyni.

  

Halak 

Érzelmi ember, szinte együtt lélegzik a gyerekkel. Pontosan ráérez arra, hogy milyen kívánságai vannak a kicsinek, s azokat igyekszik is teljesíteni. A gyerek gondjait komolyan veszi, nem neveti ki.  

 

Jószívű, de gyakran túlontúl lágyszívű is. Engedékeny a nevelési kérdésekben, pedig a következetességre óhatatlanul szüksége van a kicsinek. Megtörténhet, hogy nehezen osztja be az idejét, így nem tudja ellenőrizni a gyerek iskolatáskáját, leckéjét.  

 

A Halak anya, nagyszerűen gondoskodik a gyerekeiről, különösen, amíg kicsik, és sok szeretetre és figyelmességre van szükségük. Túlzottan érzékeny, ami a gyerekek viselkedését illeti, és elrejti őket az igazi világ és az igazi élet elől.  

 

A halak anya szilárd elveket követ, de ezeket valamilyen módon helytelenül teszi. Szándékaik jók, de a módszereit felül kellene vizsgálnia. Gyakran becsapják saját magukat, úgyhogy, ha ez az anya azt érzi, hogy most a lehető legracionálisabb, akkor szándékosan kihagyja az igazság legfontosabb részét, mert fél valamitől. Ez a zavar átvehetődnek a gyerekeivel való kapcsolatának bizonyos szakaszaira is, ami miatt időnként nem lesz olyan hatékony és eredményes szülő.  

 

Valahol mélyen egy tiszta látomás él benne arról, ami- hogy tisztán fejezzük ki, egy iránymutató fény lehet a gyerekek számára a lelki, spirituális fejlődésük számára. Fel kell készülnie fizikailag minden gyerekre, mert a testalkata miatt a szülés feleslegesen fájdalmas lehet. 

 

 

Forrásanyag:

-Blikk-

www.interno.hu

www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=3694