Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minden, amit a Bikáról tudni kell

2011.07.27

 

A BIKA a második állatövi jegy. Hosszú évszázadok óta a hatalom, az erő, a férfiasság és a kitartás szimbóluma. Természete nyugodt és békés, azonban, ha valaki kihozza a sodrából, kisebb gonoszságra is képes lehet. Eleme a Föld, színe a zöld. Íme, további érdekesség a jegy képviselőiről!

ÁLTALÁNOS TULAJDONSÁGOK:
Aki a BIKA jegyében született (április 20. – május 20.), rendkívül kiegyensúlyozott, gyakorlatias, törvénytisztelő, és állandóan a békére törekszik. Kitartó, erős egyéniség, ugyanakkor rendkívül makacs. Zavarja a hirtelen bekövetkező változás. Nagyon szereti a kényemet, a kellemes környezetet. Ennek kialakítására otthonában is törekszik. Imádja a gasztronómiai különlegességeket, a finom borokat és a nagy étkezéseket. A jólét minden formája az ínyére van, a szép dolgok nagy rajongója. Művészi érzékére irigykedhetünk.
 

bika-csillagjegy.jpg

A BIKA MUNKATÁRS:
Tud keményen és szorgalmasan dolgozni, ugyanakkor néha rájön a lustaság. Általában remek szakember válik belőle. Nem esik le a karikagyűrűje egy-egy nehezebb feladattól. Merev, konzervatív, nehéz meggyőzni arról, ha szükség van a változásra. Lépésről lépésre éri el céljait.  Szívesen engedelmeskedik főnökeinek. Ezt jobban élvezi, mintha neki kellene parancsolgatni.

BIKA ÉS A SZERELEM:
E csillagjegy képviselője szívesen birtokolja partnerét. Szereti tudni, hogy mikor mit csinál és kivel van. Néha még félténységi jeleneteket is rendez. Ő rendkívül hűséges, párját a legritkább esetben csalja meg. Fontos számára a nyugodt családi háttér. Ne vitatkozz vele, úgysem tudod meggyőzni! Rendkívül jóindulatú, szerény, nem szereti a veszekedést és a haragot. Amíg nem köteleződik el teljesen, gyakran cserélgeti a partnerét, de soha nem bántja meg szándékosan.

A BIKA EGÉSZSÉGE:
Általában remek fizikai állapotban van. Ám a nyaka és a torka érzékeny. A BIKA hordjon magánál a hidegebb időszakban sálat, kendőt, és tartsa melegen a gyengébb részeit! Nemi szervei, a méhe, továbbá a mája, a veséje igényel nagyobb törődést. Tályoggal és reumával is többször küzdhet élete során. Mivel lusta, elképzelhető, hogy túlsúllyal küzd majd. A rendszeres mozgás sokat javíthat állapotán, a túrázás, pedig kifejezetten neki ajánlott.

Forrás: www.amaino.hu