Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Növény horoszkóp

2011.09.01

Tudtad, hogy ha zodiákus jegyedhez illő virággal veszed körbe magad, akkor nem csak a látványban gyönyörködhetsz, hanem pozitív energiát is kaphatsz tőle? 

ciklamen02.jpgKos (03. 21.- 04. 20.) Ciklámen

 

A ciklámenről kevesen tudják, de a népi gyógyászatban hashajtónak, gilisztaűzőnek használták, és úgy tartották, hogy aki egy gyökérdarabkát magánál hord, vagy a növény a házában van, azon semmiféle gonosz varázslat nem fog. A Kosok gyermeki, tiszta lelküket, mindent legyőző optimizmusukat megőrizhetik a segítségével.

gyongyvirag.jpgBika (04. 21.- 05. 20.) – Gyöngyvirág

 

A gyöngyvirágról köztudott, hogy mérgező, a „legvonzóbb gyilkosként" emlegetik, és afrodiziákumként tarják nyilván - a termékenység és a női csáberő szimbóluma. Az elbűvölő Bikák tovább fokozhatják vonzerejüket, ha magukba szívják varázsát, de vigyázat: mindent a szemnek, semmit a kéznek!   

kamilla.jpg

Ikrek (05. 21.- 06. 21.) – Kamilla

 

A kamilla számtalan gyógyhatása mellett talán kevéssé közismert, hogy nagyszerű nyugtató és idegerősítő szer: oldja a stresszt, ellazítja a testet, könnyebbé teszi az elalvást. Az örökké nyugtalan Ikreknek igazi gyógyír a jelenléte: segíti őket a koncentrációban, és a pihentető relaxációban.  

levendula.jpgk (06. 22.- 07. 22.) – Levendula

 

A levendulát is nyugtató hatása miatt szeretjük, a népi gyógyászat azonban megkülönbözteti a valódi kimerültségoldó és a lelki eredetű panaszok füveit – a levendula ez utóbbiak közé tartozik. Az aggodalom varázsszere. A Rákok labilis idegrendszerét, bajokra való hangoltságát remekül gyógyítja.

menta.jpgOroszlán (07. 23 - 08. 23.) – Menta

Mi is hűsíthetné jobban a forrófejű Oroszlánokat, mint a menta bódító illata? Már a szemnek is megnyugtató az üde zöld növényzet, de a mindig aktív, harcra kész Oroszlánoknak különösen tanácsos az illatát beszippantani, vagy teában kortyolgatni, ezt az emésztést és fertőtlenítést segítő, gyógyfüvet.  

mezeizsalya.jpg

Szűz (08. 24. - 09. 23.) – Zsálya

 

Az ókoriak a bölcsesség és a kifinomult gondolkodás növényeként tartották számon a zsályát - hiszen jól hat a memóriára, és antioxidánsokban gazdag. A Szüzek filozofálgatós, magukba mélyülő hajlamait jó irányba tereli, jelenléte segít meditálni, és elűzi az ártó szellemeket. 

narcisz2.jpgMérleg (09. 24.- 10. 23.) - Nárcisz

 

A nárciszt már a régi görögök is termesztették és kedvelték; nem annyira pompás virágjáért, mint inkább a belőle készíthető, bódítóan illatos olajért. A szépség feletti elmélkedés szimbóluma volt, ezért a hiúságra hajló, ugyanakkor a szépre fogékony Mérlegeknek igazi csodaszer lehet.

kankalin.jpgSkorpió (10. 24.- 11. 22.) – Kankalin

 

Az orvosi, vagy tavaszi kankalint varázserejű gyógynövényként tartották számon, ami kinyitja az összes zárat, és segít megtalálni a kincseket. Az örökké kíváncsi, kutakodó Skorpióknak ez a szerény, de bűvös kis virág fokozza „vesébe látó" képességüket és mágikus erejüket.

 

rozmaring.jpgNyilas (11. 23.- 12. 21.) – Rozmaring 

 

A meglepően sok gyógyhatással bíró rozmaring a hűség jelképe, és a szívproblémák egyik remek ellenszere. A folyton kalandot és kihívást kereső, Nyilasokat nemcsak tetterejükben, de „elkötelezettségükben" is támogatja – ha más nem, tegyünk egy cseréppel kicsapongó párunk éjjeli szekrényére...!

koromvirag.jpgBak (12. 22.- 01. 20.) – Körömvirág

 

A vidám, élénk színű körömvirág a hagyomány szerint a Nap energiáját hordozza magában. Antibiotikus-, vírusölő- és gyulladáscsökkentő hatással bír, valamint kiváló kedélyjavító, így a kissé komor, pedáns Bakok szigorát enyhíti, ugyanakkor tisztaságot és derűt hoz az otthonukba.

 

kovirozsa.jpgVízöntő (01. 21.- 02. 19.) – Kövirózsa

 

A különc Vízöntőknek egy különc kis növényt ajánlunk: a kövirózsát. A néphit szerint a ház köré vagy a háztetőre ültetve elhárítja a villámcsapást, azaz távol tartja a bajokat. A Vízöntőket rettenhetetlenségükben erősíti, ugyanakkor – mivel lázongó hajlamaikkal igencsak vonzzák a bajt – meg is óvja őket önmaguktól. 

 

ibolya.jpgHalak (02. 20.- 03. 20.) – Ibolya

Ki gondolná, hogy a szerény, de varázslatos kis ibolyát komoly gyógynövényként tartották régen számon? Hashajtó- és köptetőszerként, valamint vértisztításra használták, de leginkább mágikus erejében hittek, miszerint a hit és a képzelet teremtő erejét hordozza. A gyakran céltalanul álmodozó, vagy vakbuzgó hitben élő Halakra valódi csodaszerként hat!