Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Spők ősi mintái I.

2008.10.17

KÖR ALAKÚ KULTIKUS RAJZOK

 

 

EGY MANDALÁKBÓL ÁLLÓ VILÁGBAN MINDEN MAGÁBAN HORDOZZA  AZ ŐSKÉPET, AMI AZ EMBERRE IS IGAZ. EBBŐL A MINTÁBÓL FEJLŐDIK KI ÉLETÜNK ÉS A TEREMTÉSBEN SOHA SEMMI SEM TUDJA ELHAGYNI AZOKAT AZ ÁLTALÁNOS KERETEKET. AZ EMBER ÉLETE A MANDALA KÖZÉPPONTJÁBAN ÁLLÓ FOGANTATÁSSAL KEZDŐDIK.

 

A MATEMETIKA A PONTOT A TÉRBEN KITERJEDÉS NÉLKÜL DEFINIÁLJA, EBBŐL KIFOLYÓLAG CSAK ESZMEILEG ELKÉPZELHETŐ. A PONT EGY OLYAN SÍK SZIMBÓLUMA, AMELY NEM EBBEN A VILÁGBAN LÉTEZIK, MERT A POLÁRIS VILÁGBAN MINDENNEK MEGVAN A MAGA KITERJEDÉSE. HA ÖSSZEHASONLÍTJUK A FOGANTATÁSSAL, ELHAGYJUK A DIMENZIÓMENTES VÁGTELENSÉGET, ÉS AZ ANYAMÉHBEN LANDOLUNK, AHOL AZONBAN MÉG NAGYON KÖZEL VAGYUNK AZ EGYSÉGHEZ,

 

A GYEREK EGY AZ ANYJÁVAL. EGY A MINDEN SÉGGEL. EZT AZ EGYSÉGET AZTÁN A SPŐK KÖZEPÉBŐL A SZÉLE FELÉ HALADVA UTUNKON LÉPÉSRŐL- LÉPÉSRE ELHAGYJUK, TANULUNK ÉS FEJLŐDÜNK. EZT AZ ELMÉLET NEM BIZTOS, HOGY MINDEKIRE IGAZ, MERT LEHETSÉGES KÜLÖNBÖZŐ VARIÁCIÓ AZ ÚTUNK MEGTÉTELÉRE, KIŐL BEFENTRLE, VAGY BENTRŐL KIFELE, DE LEHETSÉGES BÁRMELYIK RÉSZELEM KÖZPONTI TÉMÁJÁBÓL KIINDULHATUNK.

 

HA KINTRŐL BEFELÉ HALADUNK, AKKOR A LEGFONTOSABB TÉNYEZŐ A FIZIKAI ÁLLAPOT KARBANTARÁSA, MAJD A LÉLEK MEGFEJTÉSE LESZ FONTOS , AHHOZ, HOGY KÜLDETÉSÜNKNEK ÉS SORSFELADATUNKNAK ELEGET TEGYÜNK. A GÖMB KÜLSŐ FELÉN A FIZIKAI TAPASZTALÁSOKKAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK TALÁLHATÓK RÉSZGÖMBÖKBE TÁROLVA, ÉS AHOGY HALADUNK BEFELÉ A LELKI ÉS SZELLEMI SZFÉRA TÁRHATÓ, ISMERHETŐ MEG. EZÁLTAL EZ A MEGISMERÉSI ÚT A FIZIKAI ADOTTSÁGAINKBÓL KIINDULVA ÉS EZT MEGTAPASZTALVA ÉPÍTI JELEN SORSFELADATUNK ALAPKÖVEIT. EZEN KÉPESSÉGÜNK ÁLTAL KELL KITELJESEDJÜNK, SZEMÉLYISÉGÜNK ÍGY BONTAKOZHAT KI A LEGTÖKÉLETESEBBEN LÉTÜNK CÉLJÁNAK MEGISMERÉSÉBEN.

 

HA BENTRŐL KIFELÉ HALAD VALAKI, A MEGTAPASZTALÁSAI A SZELLEMI MEGMÉRETTETÉSEN ÁT VEZET, TUDATOSSÁGA VESZI Á FIZIKAI TESTE FÖLÖTT AZ IRÁNYÍTÁST, OLYAN SZEMPONTBÓL, HOGY NEM A FIZIKAI TEST LESZ LÉTFONTOSSÁGÚ MEGTAPASZTALÁS ÚTJA A SORSFELADATÁBAN.  EGYSZÓVAL AZ ÖNVALÓNK MEGISMERÉSE TUDATOSSÁGUNK, GONDOLATAINK KÖRÉ ÉPÍTETT TAPASZTALÁSOKBÓL ÉPÜL FEL, VAN ELRAKTÁROZVA RÉSZGÖMBÖKKÉNT.

 

A SPIRITUÁLIS ŐSSEJTEK A TUDATOS ÖSSZPONTOSÍTÁS  KÖVETKEZTÉBEN JELENNEK MEG, EGY OLYAN REZGÉSEN, AHOL AZ EMBERI TEST FELVESZI ÉS KÖLCSÖNHATÁSBA KERÜL A KOZMIKUS FINOM VIBRÁCIÓVAL. A SPIRITUÁLIS GONDOLKODÁS KÖVETKEZMÉNYE, AMIHEZ EGY OLYAN SZEMLÉLET TÁRSUL, MELY TARTALMILAG ERŐSEBB, FORRÁSA A HIT, CÉLJA ÖNMAGUNK MEGFEJTÉSE.

 

FŰZI ERZSÉBET