Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A spők ősmintái- életminták

2009.03.23

 

" NEM A TÖKÉLETESSÉG A CÉL, HANEM A TELJESSÉG MEGÉLÉSE"

 

 

AZ ÉLET ŐSMINTÁJÁNAK TEKINTIK A MANDALÁT, AMI MINDEN KULTÚRÁBAN KÖZÖS SZIMBÓLUMKÉNT JELENTKEZIK. A SPŐK HATÁSUKKAL MAJDNEM AZONOS A MANDALÁK TARTALMÁVAL, HASONLÓSÁGUK SZIMBÓLUMUKKAL IS FELLELHETŐ.

 

YUNG AZ EMBERI PSZICHÉ REJTELMEINEK A KULCSÁT LÁTTA A MANDALA SZIMBOLIKÁJÁNAK. ÁLTALUK RÁJÖTT, HOGY MINDEN EMBER ÉLETMINTÁJA EZEKBEN TALÁLHATÓK. M INT AZ EMBER FEJLŐDÉSI ÚTJÁNAK ARCHETÍPUSA A LEGSZOROSABBAN ÖSSZEFÜGG NEMCSAK A MI VILÁGUNK, HANEM AZ EGÉSZ UNIVERZUM LÉTEZÉSÉVEL.

 

ÉLETÉBEN FONTOS SZEREPET JÁTSZOTT A MANDALA, MERT ÁLMAINAK, TUDATTALANJÁNAK MEGFEJTÉSÉRE SZOLGÁLT, SZERINTE A TUDAT KÉPBEN JELENIK MEG, UGYANAKKOR EGY VISELKEDÉSI MINTÁT IS KÉPVISEL. SZERINTE AZ ALKOTÁSUKKOR " KÖRBE KELL JÁRNI ÖNMAGUNKAT ÉS A SZEMÉLYISÉG LEGKÜLÖNBÖZŐBB ASPEKTUSAIT FELDOLGOZNI". ERRE SAJÁT MAGA SZOLGÁLTATOTT ÉLŐ PÉLDÁVAL.

 

RENDSZERESEN TANULMÁNYOZTA ÁLMAIT, PAPIRRA VETETTE MANDALA FORMÁJÁBAN ÁLMAIT, AZ ABBAN SZEREPLŐ SZIMBÓLUMOKAT TÁRSÍTOTTA  A MANDALÁK JELENTÉSÉVEL. EZEKET TANULMÁNYOZVA RÁJÖTT SZEMÉLYISÉGE LEGFONTOSABB KARAKTERÉRE- ISTENHITÉRE.,

 

ERŐSEN HITT AZ ÁLMAI LENYOMATAKÉNT LÉTREHOZOTT MANDALÁK ÜZENETÉBEN, HITT ABBAN, HA MEGFEJTI ŐKET RÁJÖN TUDATTALANJÁNAK REJTETT TARTOMÁNYAIRA. EZ ALATT NEM SZEMÉLYISÉGÉNEK MEGFEJTÉSÉRE UTALOK, HANEM AZ ELŐZŐ ÉLETEK TUDÁSÁHOZ SZERETETT VOLNA HOZZÁFÉRNI. YUNG "NYILTAN TITKOLTA" A REINKARNÁCIÓBAN VETETT HITÉT, AZT HOGY AZ ELŐZŐ ÉLETEK TAPASZTALÁSAI ÉS AZ EBBŐL SZÁRMAZÓ TUDÁS A TUDATTALANBAN VAN ELRAKTÁROZVA, ÉS EHHEZ VALÓ HOZZÁFÉRÉS KULCSA A MANDALÁKBAN SZIMBÓLUMOK FORMÁJÁBAN VANNAK ELREJTVE.

 

ROSSZ ÁLMA, ROSSZ ÉRZÉSE MEGRAJZOLT MANDALAKÉNT VOT TANULMÁNYOZVA, ELEMEZVE EZEKET ÉS ANALÓGIÁKAT KERESVE SAJÁT ÉLMÉNYEIVEL, ARRA A MEGGYŐZŐDÉSRE JUTOTT, HOGY:

 

"AZ EMBER ÉLETÉBEN NEM A TÖKÉLETESSÉG ELÉRÉSE A CÉL, HANEM A TELJESSÉG MEGÉLÉSE!"

 

A KOLLEKTÍV TUDATTALAN TANULMÁNYOZÁSÁVAL ÖSSZEGEZTE MEGGYŐZŐDÉSÉT, HOGY A LÉLEKNEK VAN EGY OLYAN RÉSZE, AMELY NEM SZEMÉLYES REKVIZITUUM, HANEM EGY KÖZÖS TUDÁS TÁRHÁZA, BENNE AZ ÖSZTÖNÖS TUDÁS: ISTEN JELLEGÉT MEGOLDANI.

 

AZ ŐSI SZIMBÓLUMOKBAN ÖNMAGÁT ÉS ISTENT KERESTE, ENNEK A RÉSZNEK A MEGFEJTÉSÉÉRT DOLGOZOTT EGÉSZ ÉLETÉBEN, FOLYAMATOSAN TANULMÁNYOZVA MANDALÁIT.  FELTÉTELEZTE, HOGY AHOGY EBBEN A TARTOMÁNYBAN, - KOLLEKTÍV TUDATTALANBAN MEGLELJÜK ISTEN LENYOMATÁT, ÚGY AZ EMBER LELKÉBEN IS- ŐSNYOMATOT HAGY. EZEKET YUNG ARCHETÍPUSOKNAK- MAGATARTÁSI MINTÁKNAK NEVEZTE, AMIBEN AZ ÖSZTÖN MEGNYILVÁNULÁSÁT ÉS VISZONYULÁSI MINTÁIT MEGTALÁLJUK:

 

"AZ EMBER LELKÉBEN A KRITIKUS IDŐSZAKOK MÉLY LENYOMATOT KÉPEZNEK, ÉS EZEK ÉLETEKEN ÁT KIHATNAK AZ ALAKULÓ SZEMÉLYISÉGÉRE". AZ ARCHETÍPUST EGY KIFEJEZHETETLEN FELFOKOZOTT ÁLLAPOTRÓL LEHET MEGISMERNI. ILYEN A MÉLY ÉNNEK EGYIK IGEN JELENTŐS ARCHETÍPUSA AZ " ISTENÉLMÉNY". EZEK AZ ÉLMÉNYEK AKKOR JELENNEK MEG, HA VALAMI EGYOLDALÚSÁGOT KELL KOMPENZÁLNI, VAGY EGY MEGBOLYDULT EGYENSÚLYT STABILIZÁLNI.

 

A NEHÉZ IDŐSZAKBAN EZ AZ ÉLMÉNY ELŐRELENDÍT, ÉS GYÓGYÍTÓ HATÁSA VAN A SZEMÉLYISÉGRE. EZEK ŐSI PSZICHÉS ÉLMÉNYEK A VALLÁSOS TUDATOSSÁG FELÉ.

 

HOGY ELÉRJÜK EZT A TUDATOSSÁGOT, A MEGFELELŐ MAGATARTÁSSAL MEGTEHETÜNK ÉRTE MINDENT, DE CSAK OBJEKTÍV HOZZÁÁLLÁSSAL:

 

" A KÉPEK BELŐLÜNK JÖNNEK, DE TÖBBEK, MINT MI VAGYUNK".

 

MEG KELL SZŰRJÜK A VALÓSÁGOT, HOGY FELFEDEZZÜK A KÜLSŐ VALÓSÁGBAN FELLELHETŐ ISTEN IDEÁT ÖNMAGUNKBAN.  HA BAJBAN VAGYUNK ÉS SIKERESEN MEGJELENTEK KÖRÜLÖTTÜNK A SPIRITUÁLIS ŐSSEJTEK, SEGÍTSÉGÜKKEL ELÉNK SIET LÉNYÜNK AZON RÉSZE, MELY NEM LÁTHATÓ, DE ENERGIAGÖMB FORMÁJÁBAN INFORMÁCIÓT TARTALMAZNAK ISTEN LENYOMATÁRÓL.

 

A SAJÁT TAPASZTALATAIM EZEKKEL A SEJTEKKEL KAPCSOLATBAN, MEGERŐSÍTETTEK NEMCSAK EGY MÁSIK VILÁG LÉTEZÉSÉRŐL, HANEM AZ ONNAN JÖTT ÜZENETEK SEGÍTSÉGÉVEL JAVÍTHATTAM SORSOMON OLYAN FORMÁBAN, HOGY KÖNNYEBBEN VISELTEM EL AZ ÉLETEMBEN HIRTELEN FELMERÜLŐ SZÁMOMRA KATASZTRÓFÁNAK VETT HELYZETEKET.,

 

 MEGERŐSÍTETTEM MAGAMBAN AZT, HOGY VANNAK KÖRÜLÖTTÜNK ÉS HA KELL SEGÍTENEK A LEGNYOMORÚSÁGOSABB HELYZETÜNKBEN.  VAGY AZZAL, HOGY ELFOGADJUK A KIALAKULT HELYZETET, VAGY AZZAL, HOGY INFORMÁCIÓT KAPUNK ANNAK MEGVÁLTOZTATÁSRA. MINDEN A SORSFELADATTÓL FÜGG, ÉS A SZABADNAK VETT VÁLSZTÁSI LEHETŐSÉGEKTŐL.

 

FŰZI ERZSÉBET