Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nekem a kérés nagy szégyen, adjon úgyis, ha nem kérem.

2010.10.18

 

Minden emberi kapcsolat- mondják a bölcsek- szeretetre, bizalomra és alázatra épül, ezek keveredése nem szembetűnő, nem is elválasztható. Olyan, mint az Atya, Fiú, Szentlélek spirituális összefonódása a keresztyénvallásban.

 

Bármelyik megléte, (vallási hovatartozásunktól függetlenül), emberi mivoltunk ismérve. Lelkünkben mindegy melyik vonás van túlsúlyban, szellemünk célja, ha hiányzik belőlünk bármelyik, hogy létrehozzuk a földi tapasztalásunkhoz. Egyik vagy másik dominálhat, de fontos minden megnyilvánulásunkban a köztük lévő kiegyenlítődésre törekednünk.

 

Itt megemlíthetném a Taoizmust, mely szót pontosan nem lehet értelmezni a nyugati világ szellemében, csak érintőlegesen, de gondolatai a mostani írásommal egybevág. Kiemelném alapelvét, mely a nyitottságra és alkalmazkodásra épül és leginkább Útnak fordítják, mely a titkok titkához vezet. Minden jelenségre kiterjed, beleértve a víz folyását, tájat, a vidéket heggyel-völggyel, mindennel, amit érzékelhetünk. Az Út hármas elágazású: az egyik a harmónia útja, a másik út az ember helyével kapcsolatos a természet világában, a harmadik egy gyakorlatisa jóskönyv, mely lehetőségeket vesz számba a másik két iránnyal kapcsolatban, de nem ad egyértelmű választ, utasítást a hogyan tovább kérdésre. Azonban mindenek alapja az egyetemes energiákban való részesedés, mely gondolat a polaritással kapcsolatos:  élet és halál, fény és sötétség, jó és rossz, pozitív és negatív, apály és dagály, férfi és nő egyazon rendszer egymást kiegészítő részei, és az egyetemes energia ezeket összehangolja: „a valami és a semmi egymást teremti meg”: Lao- ce.

 

Én imáimban mindig kérem, azt, hogy az isteni energia láttassa velem tisztán, melyik hiányzik a három adottságból belőlem a harmónia eléréséhez, hiszen a környezetemben lévőkkel kell elérjem a megfelelő rezgést, hogy túllépjünk ezen a „sárfészken”. Szeretném mindezt úgy tenni, hogy közben ne legyek túl szirupos, vagy túl hideg, és kimért a viselkedésben, legyek nyitott és odaadó. Sajnos sohasem mutatja az igaz valóságot a párbeszéd, de a szemek?! Azok a valódi tükörképeink!

 

Miért vagyunk mi emberek különböző képességek birtokában, ha félünk kimutatni érzéseinket: ha ölelni akarunk, hát öleljünk, mert erről szól a 2012-es dimenzióváltás! Összehablatyolnak mindent, csak a lényegről feledkeznek meg. Igaz közben bölcseleteket, csodálatos elméleteket idéznek, előrántva a mikuláscsomagból különböző spirituális irányzatokat, csak egyről nincs szó: egymáshoz fordulni tiszta szívből, közben öt perc teljes figyelmet szentelni egymásnak!

 

Itt az idő az álarcot levenni, és szeressük egymást:

hisz isten fűben, fában, kőben…”, és időnk véges! Életünk egy szösszenet a világmindenségben! De milyen szösszenet: egyszeri és megismételhetetlen!

 

Kiemelhető a családon belüli kötődés, mert a vér szava mindent át kell hidaljon, mindent ki kell bírjon, félre kell tegyük nemcsak a nagyobb fajsúlyú problémákat, hanem a legkisebbet is. Ámbár sokszor megesik, hogy a vélt sérelmeket fújjuk fel oly módon, ami életre szóló sebet ejt úgy személyünkben, mint környezetünkben, és újfent tapasztalást építünk be a jövő életünkbe. Nem ledolgozzuk, hanem még teszünk hozzá. Bele süppedünk a mocsárba és erőlködésünk, még mélyebbre taszít a trutyiban, magunk ássuk az átláthatatlan káoszt a világosság elérése nélkül.. Ilyenkor kell szívünket, lelkünket kinyitni és kérni az Urat, hogy átlássuk a láthatatlan szálak szövődményeit, hogy önös érdekeink ne homályosítsák el tisztánlátásunkat.

 

Tapasztalatom szerint az isteni energiára való rákapcsolódáshoz lelki nyugalom és elmélyültség szükségeltetik. Ha nem így van, csak kapkodok, és segítségért könyörögök, ami a pillanatnyi helyzetet ugyan megoldhatja, de hosszú távon nem tart, mert jobban összekuszálódnak a problémáim, még az is, amit a régmúlt elfeledett.

Itt a csillaghullás ideje, merjetek kívánni valami nagyot, én azt teszem! Remélem tetten érhetek különleges Őssejteket, különleges üzenettel! 

 

Fűzi Erzsébet, a SPŐK közvetítője

www.spok.gportal.hu