Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A karmát befolyásoló tényezők-I. rész

2008.01.21

 A karmát befolyásoló tényezők - I. rész

Kép

 

 

 

 Negatív érzések:
A negatív érzések és gondolatok könnyen behatolnak a tudatalattinkba.
Ez összefüggésbe kerül az egészség állapotával, ami idővel nemkívánatos következményekhez vezet.

 

Sok kellemetlenséget okoz a megbántónak és magától értetődően a megbántottnak is sértés és megbántás. Különösen veszélyes az eltitkolt sérelem, melyen az ember hosszú idő elteltével sem tud felülkerekedni. Az emberek intuitív módon néha megkisérelik feloldani a bennük rejlő sértődöttséget pl. sírással, keze ügyébe kerülő tárgy földhöz csapásával stb. Amikor azonban az ember a sérelmet már hosszú ideje folyamatosan éli meg, annak veszélye, hogy az illetőre károsan hat megsokszorosódik, ami ránk nézve is kellemetlen hiszen gyűrűzik a környezetre.

 

A közelállókra hosszasan megsértődni soha nem szabad, mert nagyon szoros energiakapcsolatban állnak velünk és a következmények az egész családot érintik. Ezért ha megsértettek minket, elsősorban kérjünk bocsánatot saját magunk részére, mert megsértettük a minket megsértőt – ez blokkolja ránk és az őseinkre irányuló karmikus programokat, azokét akik a helyzetet létrehozták. Utána kell bocsánatot kérnünk azért, mert azonnal nem tudtunk megbocsátani és megsértődtünk. Csak ezután lehet megbocsátást kérnünk a minket megsértőre azért, mert megsértődött ránk és ezért sértett meg minket.

 

A lényeg az, hogy bármilyen sérelem esetén meg kell próbálni megérteni a megbántónkat és utána megbocsátani neki. Csak ilyen viselkedéssel lehet megsemmisíteni a hozott negatív programot és megőrizni a lelki harmóniánkat.

 

A felfokozott negatív érzések, pl.: harag, irigység, kapzsiság stb földhöz ragadttá teszi az embert és pusztítólag hat saját szervezetére.

 

Szeretet hiány:
A legmagasztosabb érzésekről való lemondás eltorzítja az ember energiamezejét és ez fizikai szinten gyakran gyógyíthatatlan betegség formájában nyilvánul meg. Ha elfolytjuk magunkban a szeretet, a másokkal összekötö pozitív érzéseket nemcsak magunknak, de másoknak is kárt okozunk. Pl.: a különböző nőgyógyászati megbetegedések, meddőség, prosztata gyulladás oka gyakran a szeretet elfolytásának.

 

Az embereknek minden embertársát szeretni kell. Az általános minden emberre ható szeretetnek a szexuális szeretet csak kis hányadát alkotja, a nagyobb hányadát az Isteni szeretet-kisugárzás szétáradó ereje.

 

A szellemileg fejlett ember semmi körülmények között sem adja át magát a negatív érzelmeknek. Pl.: azzal kezdi aa napot, hogy szeretteinek, ismerőseinek ugyanazt kivánja, mint magának: szeretetet, egészséget, türelmet stb, mert tudja jól, hogy ez mind visszaht őrá is.

 

Rágalmazás, rossz szándék, gonosz gondolat:
 A rosszindulatú gondolatok, megjegyzések az adott személy ellen támadás az illető energiaszntjén.

 

E támadásokat mindig az elszámolás követi, hiszen közismert:

 

Ne itélj, hogy ne itéltess,

 

hiszen amilyen itélettel itéltek,

 

olyannal lesztek itélve.

 

Amilyen mértékkel mértek,

 

olyannal lesztek ti is megmérve.”

 

 

A rágalmazásból eredő trauma nem feltétlenül a fizikai test szintján jelenik meg. Nem biztos, hogy azonnal megbetegszik a személy, hanem a probléma kezdődhet a szellemi struktúra szétesésével. Amikor elkezdődnek a családban a szerencsétlenségek, a rokonok nem is sejtik, hogy az ok egymás rágalmazásában keresendő.

 

A rágalmazás a rosszindulat megrövidíti életünket. Kisérletek eddig igazolták, hogy a hosszú életet megért emberek körében egy közös vonás van, az pedig a jólelküség. Pl.: a japánok közismerten hosszú életüek, egyben a legudvariasabbak.

 

 -Sueee-