Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Afrikai horoszkóp

2013.11.27

 Afrikai horoszkóp 

A kevésbé ismert afrikai asztrológia egy ősi tudásból táplálkozik, melyből a személyiségjegyekre és a sorsra éppúgy következtetni lehet, mint más horoszkópoknál. Az afrikai kultúra szimbólumaira épülő rendszerben fontos szerep jut a természeten kívül a családnak is, így a születési jegyeknél is ez az irányvonal köszön vissza.

Lássuk, milyen jegyben születtél a fekete kontinens asztrológiája szerint!

afrika.jpg

Apa

Január 4. – Február 4.

A stabil és megbízható tulajdonsággal felruházott afrikai jegy a nappal és a fénnyel hozható kapcsolatba. Őszinte, megfontolt személyt takar, aki kiválóan épít kapcsolatokat és ad szükség esetén tanácsokat. Véleményét gyakran kikérik, soha nem hagyja figyelmen kívül az érzéseket. Sikeres jegy, azonban nem csak fortunában bízik, keményen meg is dolgozik azért, hogy céljait elérje.

  

Anya

Február 5. – Március 5. 

A Holdhoz kapcsolódó jegy fényével a lélek legféltettebb titkai felé mutatja az utat. Olyan személyt takar, akinek szüksége van a megerősítésekre, így tud igazán kiteljesedni és örömet okozni másoknak. Jól ismeri a vendéglátás fortélyait, társaságában mindig otthonosan, jól érzik magukat az emberek. Mindig képes másokra figyelni, azonban magáról keveset beszél, nehezen nyílik meg és fogadja az embereket a bizalmába.

  

Család

Március 6. – Április 4.

A Család jegy afrikai szimbóluma egy kör, mely az összetartozásra, az együttérzésre utal, ez a jegy szülötteinek életét is jellemzi. Hozzátartozóival szoros kapocs, különleges kötelék alakul ki, érzékeny és melegszívű. Fontos hogy törődjön másokkal, ezt azon túl, hogy örömmel tölti el, valószínűleg hivatásának is tekinti. Ahol tud, segít.

  

Fiúgyermek

Április 5. – Május 4.

A jegy szimbóluma egy vízszintes nyíl, mely az útkeresésre utal. Az összes afrikai jegy közül a legmegbízhatóbb emberek tartoznak a hatása alá. Hűségesek, mindig a szeretteik érdekeit tartják szem előtt. Ha megígér valamit, biztos, hogy teljesíteni fogja, életét jól szervezi. Rendkívül energikus, bármibe kezd, azt maximális erőbedobással végzi.

 

Lánygyermek

Május 5. – Június 4.

Szimbóluma az ötágú csillag, személyisége is olyan sokrétű, mint a csillag szerteágazó csúcsai. Lágy és nőies, ugyanakkor a bátorság és olykor a pimaszság is jellemzi. Rendkívül optimista, élet szerető személyiség, azonban nagyon sokat aggódik az élet dolgain, a szerettein. Kicsit nehezen bízik az emberekben, azonban akiket közel enged magához, azokkal önfeledten tud viselkedni.

  

Nagybácsi

Június 5. – Július 5.

Az afrikai kultúrában a nagybácsinak hatalmas erőt tulajdonítanak, hiszen hatalmat és tekintélyt parancsol. Erejét általában mindig mások szolgálatába állítja, segítőkész és bölcs. A környezete számára sokszor nyersnek és parancsolónak tűnik, de ezt jó humorérzékével képes kompenzálni, így sokan szeretik. Megérzései nagyon jók, sokszor igaza van, azonban toleranciát kell tanulnia, hogy el tudja fogadni mások véleményét és nézeteit is.

afrika2.jpg

  

Boszorkány

Július 6. – Augusztus 4. 

Misztikus, titokzatos ember, azonban negatív dolgokkal semmilyen párhuzam nem vonható nála. Szimbóluma az egyenlő oldalú háromszög, mely a magasabb szellemiségekre utal, melyek igen közel állnak a jegy szülötteihez. Türelmetlen típus, mindig azonnali eredményeket vár az életben, így sokszor megfontolatlan. Megérzései jók és az emberekkel is jól bánik. Érzékeny és empatikus, ennek köszönhetően sokszor szavak nélkül is megérti, mire gondolnak embertársai.

  

Oroszlán

Augusztus 5. – Szeptember 4. 

A jegy szülöttei rendkívül energikus, pozitív személyiségek, imádnak élni és soha nem foglalkoznak a múlt sérelmeivel. Egyéniségük igen erős, határozott, időnként mégis hatalmába keríti őket a bizonytalanság. Ösztönösen viselkedik és érzékenysége is nagy, azonban türelmetlen mások bajával foglalkozni, ez az amit még tanulnia kell. Szereti a változatosságot az élet minden területén, mindig új kihívásokat keres, melyekkel színesebbé teheti mindennapjait.

  

Antilop

Szeptember 5. – Október 4. 

Összetett jegy, melynek szülöttein igen nehéz kiigazodni. Egyúttal erős, határozott, félénk és szenvedélyes, személyiségében mindig másik tulajdonság dominál. Nagyon érzelmes és érzékeny, aki megismeri, elfogadja őt ilyennek, azonban párkapcsolataiban sokszor riadalmat kelt. Számára is nagy tanulnivalót jelent az elfogadás képessége, hogy megértsen másokat.

 

Bölcs

Október 5. – November 3. 

A Bölcs jegy szimbóluma az elefánt, mely a kontinens őslakosainak tudását jelképezi. Melegszívű, érzékeny személyiség, de óvatosan és megfontoltan közelíti meg a világ dolgait. Időnként előtör belőle a szeszélyesség, ilyenkor kiszámíthatatlan érzelmi viharokkal adja ezt környezete tudtára, sokan emiatt nem tudnak rajta kiigazodni. Megérzései kiválóak, így minden embert képes nagyon jól kiismerni, pontosan tisztában van vele, hogy kiben bízhat. 

 

Nagynéni

November 4. – December 5.

A darab fával szimbolizált jegy, a természet tekintélyét és hatalmát testesíti meg. Erős kisugárzásával és pozitív személyiségével sok embert vonz maga köré, megnyugvást, határozottságot és biztonságot közvetít. Nagyon jók a megérzései és képes mindennek a jó oldalát szemlélni. Általában önfeledt és vidám, kapcsolataiban mindig tudja, mire van szüksége, vágyait pontosan meg tudja határozni.

 

Bőség

December 6. – Január 3. 

A Bőség jegy szülöttei egész életükben nagyon szerencsések, akadályok nem övezik útjukat, mint ahogy szimbólumukat, a vízesést sem állíthatja meg semmi. Ettől függetlenül nem biztos, hogy boldogságban telnek napjaik, hiszen szerencséjüket nem mindig övezi elégedettség is, illetve sokszor nem ismerik fel a pozitív jeleket, utakat, amiket a sors küldök nekik. Mivel az emberek szeretik a kisugárzását, így gyakran keresik a társaságát, amit olykor nagy tehernek érez. Ilyenkor bezárkózik, és egyedüllétre ítéli magát. Ha tudatosabban választ barátokat és bízik a megérzéseibe, ez a probléma könnyen orvosolható…