Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lélekszirom ezoterikus klub – 3. és 4. foglalkozás

2011.10.28

Lélekszirom ezoterikus klub – 3. és 4. foglalkozás

 

 

szeretet-egyseg-szimbolum.jpg

Újra eltelt két hét, folytatódik a léleknemesítést célzó klubfoglalkozás.

 

Ez alkalommal 14-en voltunk, gyűltünk össze.

 

Várakozással tekintettünk erre az estére, hiszen érdekes témákkal készültek a barátaink.

 

Először Melinda barátnőnk tartott egy nagyon szép, érdekes és felemelő meditációt, melyben az egység megélése, átélése, az önmagunkkal való összefonódás volt a feladat.

 

Mindenkinek nagyon jól sikerült, voltak élmények, melyeket megosztottunk egymással. A meditáció levezetése nagyon jó volt, a hang és az elmélyülés érzése sok tapasztalást nyújtott.

 

Attila barátunk a Hospice-ról tartott előadást. Bár a téma elég szomorú, mégis, a beszámolója nagyon érdekes és vidám volt.

 

Elmesélte találkozását a Hospice rendszerrel, a saját megélt érzéseit, a késztetését, hogy ő ebben részt vegyen és ilyen módon is, segítsen az embereknek.

 

Részt vett egy tanfolyamon is, melyről részletesen beszámolt. Nem mindennapi volt a téma, nagy figyelemmel hallgattuk.

hospice.jpg  

Az angol hospice szót megközelítőleg „halálig való elkísérés”-ként írhatjuk körül. Mivel nincs a magyarban megfelelő szó, ami jól visszaadná e szolgálat és egyben gondolkodásmód lényegét, az angol szót használjuk mi is.

 

Hazánkban a Magyar Hospice Egyesület a következőképpen határozza meg a hospice fogalmát: „A hospice a haldokló – elsősorban daganatos – betegek humánus gondozását végző szervezet. A hospice gondozás célja a betegek életminőségének javítása (testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi tevékenységük támogatása), valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében.

 

A hospice politikailag és felekezetileg független szervezet, amely ingyenes segítséget nyújt a haldokló betegeknek és családtagjaiknak, függetlenül azok származásától, világnézetétől és anyagi helyzetétől. A hospice gondozásban orvosok, nővérek, gyógytornászok, pszichológusok, lelkészek, szociális munkások, dietetikusok és képzett önkéntes segítők vesznek részt. A munkacsoport tagjai így összetett (testi, lelki, szociális, és spirituális) támaszt tudnak nyújtani.

 

A hospice szemlélet a halált az élet természetes részének tekinti. Ennek megfelelően elutasítja az eutanázia alkalmazását, csakúgy, mint az élet mesterséges és gyötrelmes meghosszabbítását. A hospice-ban dolgozók tapintatosan, de őszintén beszélnek gondozottaikkal betegségükről és állapotukról.

hospice-2.jpg 

Ez után szünet következett, ettünk, ittunk, beszélgettünk kötetlenül.

 

A foglalkozás második részében Zsolt barátunk hozott energetikai gyakorlatot.

 

Megfelelő légzéstechnikát gyakoroltunk, majd összegyűjtöttük két tányérra a bennünk lévő negatív, majd pozitív energiákat. Ezek érzékelése volt érdekes megtapasztalás. Mindenki másképpen, de érzékelte a két energia milyenségét, minőségét.

 

Köszönjük a három embernek, hogy egy nagyon tartalmas, élményekkel teli estét szereztek nekünk!

szeretet-mandala.jpg 

Újabb klubnapunk következett, nagyon hamar eltelt a két hét.

 

A mostani alkalommal kevesen voltunk, csak heten, de mint kiderült később, most mindennek így kellett történnie. J

 

Az egyik barátnőnk elmesélte az aktuális problémáját, melyre igyekeztünk jó tanácsokat adni, megoldásokat mutatni. A beszélgetésbe belemerülve Gyula barátunk felvetette, hogy lenne egy jó gyakorlat, mellyel segíteni tudna.

 

Átbeszéltük a dogot, és nagyon jónak találtuk az ötletet, hiszen így nem csak a barátnőnknek lesz megoldása, oldása, az adott helyzetre, hanem nekünk is, hiszen mi is végigéljük ugyanezt, csak önmagunkban, saját problémáinkra kivetítve.

 

Az energetikai oldás nagyon jól sikerült, a gyakorlatot szépen sikerült végig vinni, a megfelelő energiákat beletenni, a megtapasztalásokat elmondani, kiengedni.

 

Köszönjük, Gyula!

 

Bizony, ha sokkal többen lettünk volna ezen a foglalkozáson, másképpen alakult volna az este, nem ez lett volna a téma, így már tudjuk, az égiek, az angyalok erre az estére pontos terv szerint alakították a történéseket. Mindezért hála és köszönet nekik is!

kep-004.jpg

A szünet után beszámoltam a hét eleji gyermekotthonos látogatásunkról. Elmeséltem a többieknek, mennyi adományt vittünk, hogyan vártak minket a gyerekek műsorral.

Milyen finomságok kerültek az ebédlő asztalra aznap, szolnoki barátunk, Gábor felajánlásának jóvoltából.

 

A gyermekotthonnak nagy szüksége van minden felajánlásra, segítségre, ezért nagy örömmel fogadták a sok ajándékot. Vittünk rengeteg ruhaneműt, játékot, könyveket, írószereket. Süteményeket, gyümölcsöt, rostos levelet és flakonos vizeket. Köszönet minden felajánlónak!

 

Ez az este is nagyon jól telt el, tartalmasan, vidáman.

 

Két hét múlva veletek, ugyanitt! J