Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lélekszirom ezoterikus klub 2012. első és második foglalkozás

2012.02.07

Lélekszirom ezoterikus klub 2012. első és második foglalkozás

 

energi-mandala.jpg

 

Új esztendő, új energiák, új tervek!

Kevés téli szünet után ismét klubfoglalkozást tartottunk, hogy szeretet energiákban találkozva, ismét lelket építhessünk, szépíthessünk. 

Mindkét alkalommal 15-15 fő volt jelen. 

Témánk volt: A tudattalan és a tudatosított érzéseink hatása a környezetünkre és az életünk minőségére.

Nagyon érdekes volt a téma, amit Gyula barátunk hozzunk és prezentált. Beszélgettünk a tudatos és tudatalatti érzelmekről, azok hatásairól több tekintetben, mindenki elmondhatta ezzel kapcsolatban a gondolatait.

Utána két kis filmbejátszást néztünk meg az egyik ismeretterjesztő csatornán futó Csodálatos kutyadoki című sorozatból. Nagyon szemléletesen érzékelhettük az érzelmeink reakciót, s azt, hogyan hatnak tudattalan érzelmeink más élőlényekre, akár kutyákra, de a körülöttünk élő emberekre is.  

A kutyusos történetek lényege az volt, hogy bár először a gazdák azt hitték, a kutyákkal van baj, mikor szélsőségesen viselkedtek, de a kutyadoki azonnal rávilágított arra, hogy minden a gazdából ered, a kutya csak átveszi azokat az energiákat.

Átbeszéltük a filmben látottakat, s erőteljesen letisztult az érzelmeink hatásának mechanizmusa mindenkiben. Előrevivő tanításokat kaptunk a kisfilmek és a beszélgetés, illetve a téma kapcsán. Köszönjük!

A szünet, kis falatozás, tea után, meditáció, szellemi elmélyülés következett.

Aranyfényt vizualizáltunk és magunkba téve, aranyfénnyé válva közvetítettük azt mások felé, ki a világba, mindenkire, mindenre, ki az Univerzumba is.

Tisztultunk, töltődtünk, szeretet energia fény járta át testünket, lelkünket, s a szobát is, ahol együtt voltunk.

Hullámoztunk a fényben, élveztük tiszta esszenciát, kaptuk az égiek, az angyalok szeretetét és áldását! 

Köszönet és hála érte!

 

ezos-11.jpg 

 

Második klubunkban először születésnapi köszöntések voltak, hiszen ebben az időszakban többen is ünnepeltünk, sok Vízöntő csillagjegyű van közöttünk.. Énekeltünk több dalt is együtt, erősítve a baráti szeretet energiát.

Témánkat ismét Gyula hozta. Milyen automatizmusok, kondíciók működnek a beszélgetéseink, emberi kommunikációink során? 

A témát három részre bontottuk.

Gyula beszélt a Stanfordi börtönkísérlet (vagy Zimbardo-féle börtönkísérlet) ről, mely pszichológiai szempontból vizsgálta az emberek fogságban való viselkedését. A kísérletet 1971-ben végezték a Stanford Egyetemen, Philip Zimbardo vezetésével. A résztvevő önkéntes diákok foglyok és őrök szerepét játszották el egy, az egyetem alagsorában berendezett börtönben. A kísérletet azonban a befejezés tervezett ideje előtt – hat nap után – félbe kellett szakítani, mert az alanyok viselkedésükkel veszélyeztetni kezdték egymás testi és lelki épségét. 

Philip Zimbardo saját összefoglalója: 

Eliot Aronson: A társas lény c. könyvében szó szerint közöl egy részletet Zimbardónak az amerikai képviselőház jogügyi bizottsága számára készített jelentéséből: 

„Hat nap elteltével véget kellett vetnünk a játékbörtönnek, mert amit láttunk, iszonyatos volt. Többé már nem volt nyilvánvaló sem számunkra, sem a legtöbb kísérleti személy számára, hogy hol végződnek ők és hol kezdődnek szerepeik. A többség valóban »rabbá« vagy »börtönőrré« vált, és többé nem voltak képesek tisztán különbséget tenni a szerepjátszás és saját személyük között. Viselkedésüknek, gondolkodásuknak és érzéseiknek szinte minden aspektusában drámai változások következtek be. Nem egészen egy hét alatt a bebörtönzés élménye (időlegesen) elmosta az egész addigi életük során tanult dolgokat; felfüggesztette az emberi értékeket, kikezdte az énképüket, és az emberi természet legtorzabb, legközönségesebb, legpatologikusabb oldala került felszínre. El kellett borzadnunk, amint láttuk, hogy egyes fiúk (»őrök«) úgy kezelnek másokat, mintha hitvány állatok lennének, örömüket lelik a kegyetlenségben, miközben mások (»foglyok«) szolgálatkész, engedelmes, dehumanizált gépekké váltak, akiket csak a menekülés, a saját egyéni túlélésük, valamint az őrök ellen halmozódó gyűlöletük foglalkoztatott.” 

Ez után mesélt Gyula arról a saját tapasztalatáról, hogy például egy természetfilm nézése közben, az ember mennyire azonosul a különböző állatokkal, s akár pillanatról - pillanatra is változtathatja álláspontját, hol az egyik, hol a másik állat érzelmeit átvéve.

Harmadik részként Eckhat Tolle: Az ego automatikus énreparáló programjairól beszélt. 

Ezeket a témákat jártuk körbe, igyekeztünk megérteni, hozzászólni, saját véleményeket elmondani.
             

torta.jpg             

 

A szünetben tortát ettünk és süteményeket, illetve pezsgőket bontottunk, és koccintottunk a születésnaposok egészségére!

Meditációnk alkalmával rábíztam magam az istenire, és átadtam magam az érkező érzéseknek és információknak.

Egy csodálatos, többek által is angyaltáborból ismert kis kápolnánkba mentünk el a tudatunk segítségével, s ott imádkoztunk, áldottunk, töltődtünk. Csodálatos fényességben volt alkalmunk időzni, angyalok meleg szárnyai simogattak, és a végtelen, feltétel nélküli szeretet járta át mindenki szívének legmélyét.

Két hét múlva újra találkozunk!

Öröm volt veletek, ismét!