Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lélekszirom klub 2011. 7-8-9-dik foglalkozás

2011.06.05

 

Rövid összefoglalót írok nektek az elmúlt három összejövetelünkről.
 
Már közhelynek tűnhet, de mindhárom alkalommal vidám, szeretettel érkező és távozó emberek, barátok gyűltünk össze azért, hogy egymással legyünk, mindenkit érdeklő ezoterikus témákról beszélgessünk, segítsük egymást gondolatokkal, ha kell tanácsokkal, ha kell, gyógyítással.
 
A csoport létszáma mindig változik, aki tud, jön, s változik a társaság összetétele is. 12-16 fő az, aki rendszeresen itt van, lelket épít, szépít J
 
Témánk volt a Húsvét, annak misztériuma. Beszéltünk az ünnepről, a hagyományokról, a jelentéséről, a húsvéti szokásokról, az eredetéről. Mindannyian elmeséltük, nekünk mit jelent a húsvét, hogyan készülünk, és hogyan ünnepeljük meg. Érdekes volt az, hogy mennyire másképpen zajlik le az embereknél a megélése, hittől, hozott családi szokásoktól függően.
 
A mantrák is a beszélgetésünk témái voltak. Többen is elmondtuk, amit tudunk a mantrákról, s egy rövidebb mantra meditációt is csináltunk, ahol az OM mantrát gyakoroltuk, éltük és éreztük át, annak rezgését, gyógyító vibrációit.
 
om-mantra.jpg
 
 
 
A mantrákat eredetileg az indiai jógik használták, megfelelő tudat állapotuk eléréséhez. A régi írások, 70 millió alap mantrát tartanak számon, de ezekhez, még hozzá jönnek a variációik, így tuajdon képen a mantrák száma végtelen.

Két szóból tevődik össze. A man = gondolkozni, és a tra = védelem szavakból áll. Összeolvasva a jelentése – gondolkodási eszköz. Hiszen olyan gondolkodási és beszédeszközöket jelent, melyek révén az idegrendszer, a tudat alatti befolyásolható.

A mantra - tulajdon képen olyan szótagok, szavak, mondatok összefoglaló neve, melyek folyamatos ismételgetésével speciális lelki hatásokat tud a mantrát kántáló, illetve azt hallgató személy elérni.
 
A mantrák olyan varázsigék, szent szótagok, melyeket az ősi rishik mély meditációs állapotukban tapasztaltak meg és vibrációjukat a hang ruhájába öltöztetve hozták őket el az anyagi világba kinyilatkoztatva azokat. Úgy tartják, az egész világegyetem hang által teremtetett.
 
Egyik alkalommal kedves barátunk élménybeszámolóját hallgattuk meg, aki Peruban járt egy spirituális csoporttal. Sok fényképet hozott, nagyon érdekes történeteket mesélt az útról, az ottani kultúráról, emberekről, a spirituális megtapasztalásairól. A képek hűen tükrözték a perui energiákat, s szinte oda kerültünk mi is.
 
Spirituálisan érdekes volt a Nazca vonalak képeit látni, melyeket a barátunk repülőről készített.
 
                     
         nazca-vonalak-1.jpg               nazca-vonalak-2.jpg
 
Dél-Peruban, az Andok és a Csendes-óceán között húzódó száraz, sivatagos térszínen rejtélyes emberi alkotások tartják élénken a tudományos kutatók és műkedvelő elméletgyártók fantáziáját: sok kilométer hosszú egyenes és görbe vonalak, amelyek megfelelő magasságból nézve emberekké, állatokká vagy éppen szabályos geometriai alakzatokká állnak össze.
 
E misztikus ábrák funkciójával kapcsolatban már hosszú évtizedek óta folynak a találgatások: a tudósok és áltudósok tartották már őket egyszerű művészeti alkotásoknak, precíz csillagászati naptárnak, sőt földön kívüli lények leszállópályáinak is.
 
 
Meditációnk volt egy csodálatos téren és időn keresztüli utazás is, Egyiptomba. Itt találkozhattunk akkori szellemi tanítónkkal, elolvashattunk a hieroglifákkal teleírt kőtömböket, s egy energetika kristálypiramist is kaptunk a testünkbe. Élmény volt a meditáció, melyről mindenki elmondta a megtapasztalásait.
 
 
Ismét jó kedvben, pozitív, segítő energiákban teltek el az esték, közös teázás, zsíros kenyér mellett, s új ismeretekkel, élményekkel töltődtünk fel.
 
Hamarosan újra találkozunk!
 
Angyal