Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lélekszirom klub 2011. harmadik és negyedik klubfoglakozás

2011.03.02

 

Kép

 

Február 10-én és 24-én csütörtökön este ismét összejött kis csapatunk. 

 

Első alkalommal 20-an, a következőn 12-en voltunk J

 

Megbocsátás temploma meditációra meditáltunk, melyet én vezettem le.

 

A meditációban, mindenki behívhatta a templomba a családtagjait, ismerőseit, és azokat a személyeket, akikkel ebben az életében konfliktusai vagy nézeteltérései adódtak.

A megbocsátást elsősorban minden esetben magunknak kell megtenni, majd a másiknak is megbocsátani és kérni, hogy ők is bocsássanak meg nekünk minden gondolatainkért, és cselekedeteinkért melyet velük szemben elkövettünk, akarva vagy akaratlan.

A meditáció végén átbeszéltük a történéseket, melyeket a templomban éltünk át.

 

Majd ezt követően, ismét az elengedés volt a fő témánk, hiszen erről soha sem lehet eleget beszélni és hasznos információkkal lettünk gazdagabbak abban a rövid időben melyet együtt töltöttünk.

 

Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon fontos feladata az életünknek, hiszen az emberek nagy többsége olyan szinten ragaszkodik a tárgyakhoz, és személyekhez, ami elvonhatja a figyelmét más feladatoktól.

Ezért arra az álláspontra jutottunk, hogy ha nem is azonnali megoldásokat tudunk ezen a területen elérni, de mindenképpen a felé kell haladnunk, hogy el tudjuk engedni akár a gyerekeinket vagy szüleinket. Ezt nem önzésből kell tennünk, hanem a saját és az ő fejlődésük érdekében.

 

Második alkalommal, az egyik debreceni klubtagunk hozott egy meditációt, az Angyalok útja címmel, és erre meditáltunk. A meditáció után átbeszéltük, hogy kinek milyen megtapasztalásai voltak közben és mit élt át.

 

Majd ezt követően, az önismeret témakörét kezdtük el boncolgatni, hogy kinek mit jelent és hogyan gyakorolja azt. Milyen technikákat és módszereket használ a mindennapokban, amivel saját magát segíti előbbre a mindennapi életben. Fontosnak tartottuk azt, hogy mindenképpen először magunkon kell dolgozni, és a helyére tenni az ismereteket ahhoz, hogy másoknak segíteni tudjunk.

 

A meditációban elhangzott két gondolat, ami szöget ütött az egyik klubtagunk fejében, és erről is beszélgettünk egy kicsit. Szinte majd mindenkinek volt hozzáfűzni valója a gondolatokhoz, és igen érdekes hozzászólásokat hallhattunk. Én úgy gondolom, egy érdekes beszélgetés zajlott le, melyet mindenki a saját gondolatvilága szerint értékelt. Mivel nem vagyunk egyformák, ezért mindig van olyan helyzet, amikor egy témában nem értünk egyet egymással. Viszont ez így van jól, mert a nézetkülönbségek azok melyek segítenek bennünket a feladataink minél tökéletesebb megértésében, és minél több információt kapunk egy, egy beszélgetés során annál nagyobb lesz a rátekintésünk egy, egy témában.

 

Mindkét alkalommal, hasznos információkkal lettünk gazdagabbak.

 

Természetesen a jókedv, kacagás most sem kerülhetett el bennünket, és a szünetekben finom falatokkal kényeztettük magunkat.

Ismét voltak születésnapos és névnapos barátaink, kiket hasonlóan felköszöntöttünk.

 

Köszönjük mindenkinek az élményt, angyalainknak az égi felügyeletet, végtelen szeretetet!

 

Találkozunk hamarosan ismét.

 

 Peti2

 

Kép