Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A természet varázsa, és ereje – meditáció

2011.04.05

 

napsutes.jpg

 

Helyezkedj el olyan testtartásban ahogyan a legkényelmesebb Neked! Végy egy mély lélegzetet, majd szépen lassan fújd ki. Érezd ahogyan a nyugalom körülvesz…..

 

Ismételten mélyegezz mélyet, majd fújd ki a levegőt saját ritmusodban…

 

Ellazulnak tetsrészeid….

 

Lélegezz egyenletesen….

 

Minden egyes levegő kifújásánál érezd, hogy ezzel egyidőben távozik belőled a feszültség, és minden apró negativ gondolat….

 

Tested ellazult….

 

Figyelmedet vidd a homlokod középpontjába!

 

Egy vándor vagy, és az utazásod egyik megállójához érkezel, és egy pillanatra megpihensz……….

 

Képzeld el, hogy egy gyönyörű mezőhöz érkeztél meg egy hosszú út után…. figyeled a tájat, melynek minden parányi részlete kibontakozik előtted….

 

Képzeld el ahogyan leülsz egy kis sziklára melyet itt-ott kis pihék és fűszálak leptek el…. behunyod a szemed….

 

Érezni kezded egy lágy szellő fuvallatát, ahogyan megsimogatja az arcodat…. Érezd a frissességet, a lágyságot a tisztaságot, és érezd az illatokat, amit magával hozott Neked a kis szellő. Szívd magadba a nyugalmat…

 

Lásd magad előtt a tájat, egy csodaszép rétet, ahogyan a szellő végigsiklik rajta, és minden meghajlik előtte…..  Életre kelnek a fűszálak, a levelek, táncot járnak a szélben….A nap narancssárgán beragyogja ezt a végtelen mezőt, minden színekben pompázik…. Melegséget érzel, tested minden porcikáját elárasztja a narancssárga napkorong szeretetteli ereje, Átjárja testedet a szeretet…..

 

Pihenj meg ebben a szeretetben és nyugalomban….. töltődj a természet adta energiákban, a melegségben  a gyengédségben, a színekben, illatokban. Mindenben amiben a végtelen szabadság kibontakozik, ahol szabadon szárnyalhatsz….

 

             

 termeszet.jpg                             

 

Lásd és érezd, hogy lelked egy szabadon szárnyaló madár képében szemléli tovább a tájat.Érezd ahogy a tested végtelenül könnyű , és ekkor felemelkedsz…. Szárnyaidat széttárod és engeded hogy képzeleted szárnyaljon tovább…Belesimulsz a világoskék égbe a hófehér felhőkbe……

 

Lenézel és látod a fák gyönyörűszép zöldes, itt ott sárgás lombkoronáját, a lágyan ringatózó fűszálakat . Szíved megtelik a határtalan szabadság érzésével. Nincs benned görcs, nincs benned félelem, csak a sugárzó szeretet, boldogság és öröm símogat. 

 

Ha úgy érzed, hogy gátak vannak benned akkor kérlek nyisd ki ezeket a gátakat, engedd el ezeket a akadályozó dolgokat, hogy fel tudj szabadulni. Kérd meg az angyalokat, hogy segítsenek a gátak feloldásában és kérd meg őket arra, hogy alakítság ezeket át pozitív energiákká…..

 

Fogadd szíved legnagyobb szeretetével mindazt, amit a szárnyaló kismadár segítségével érezhetsz.

 

Engedd, hogy átjárjon a szárnyalás szabadsága…

 

Átsuhansz kis szines virágokkal teli részen, és megpillantod kedvenc virágaidat…. Képzeld el őket, érezd az illatukat, csodálatos látvány tárult eléd. Vidáman repdesel tovább.

 

 

                                kismadar.jpg                

 

Most szép lassan ereszkedj le egy dús fa ágára, hallgasd a levelek suttogását az ágak pattanását, érzékeld az életet bennük. Csicseregnek a madarak, és a madár csicsergés közben a lelked visszabújik a testedbe….

 

Köszönd meg a kismadárnak, hogy ezt az élményt megosztotta veled, és részese lehettél parányi életének……

 

Tudatod lassan visszatér azzal a mély érzéssel, hogy magadba szívhattad a természet szabadságát és végtelenségét. Pihenj meg a látvány után, és a pihenőnk részévé vált kis sziklán ülve szépen lassan nyisd ki a szemed, és térj vissza közénk. Most…

 

 

Anzsalka, 2011.01.11