Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Immunrendszer erősítése - meditációs gyakorlat

2011.10.06

IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSE - MEDITÁCIÓS GYAKORLAT

meditacio-3.jpg

 

Létezik egy egyszerű, de igen hatásos öngyógyító meditáció, amit bármikor használhatsz, ha úgy érzed, hogy immunrendszered erősítésre szorul.

 

Különösen hatékony, ha a betegség első tüneteinek jelentkezésekor alkalmazod, de ha gyakran és intenzíven összpontosítva végzed, akkor olyan betegségeknél is beválik, amelyek már mélyen beásták magukat a szervezetedbe. Azt is megakadályozza, hogy a negativitás egyes formái fölszakítsák az energiameződet.

 

Lássuk hát a módszert!

 

Amikor néhány percre ráérsz – és különösen este, közvetlenül elalvás előtt, valamint reggel, közvetlenül fölébredés után -, „áraszd el” testedet tudatossággal!

 

Hunyd be a szemedet! Feküdj a hátadra! Először rövid ideig figyelj a tested különböző részeire: kezedre, lábfejedre, karodra, alsó végtagjaidra, hasadra, mellkasodra, fejedre stb.!

 

Olyan intenzíven érezd az életenergiát ezekben a testrészekben, amilyen intenzíven csak tudod! Kb. 15 másodpercig, időzz egy-egy testrésznél!

 

Utána fuss át néhányszor figyelmeddel a testeden, akár egy hullám, tetőtől talpig, majd vissza. Ez kb. 1 percet, vesz igénybe.

 

Ezt követően érezd át a belső testedet, teljes egészében, egyetlen, összefüggő energiamezőként! Tartsd meg ezt az érzést néhány percig! Ez idő alatt légy intenzíven jelen tested minden sejtjében!

 

Ne aggasszon, ha elmédnek egyszer-egyszer sikerül elvonnia a figyelmedet a testről, és valamilyen gondolatba keveredsz! Amint észreveszed, hogy ez történt, egyszerűen irányítsd vissza figyelmedet a belső testre!

 

Egészségedre!