Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meditáció-

2011.09.13

 

 

Kép Sokan sokféleképpen magyarázzák és tanítják a meditációt.

Én a saját gondolataimat, és tapasztalataimat osztom meg veletek.

 

Sok évvel ezelőtt, amikor még nem is hallottam róla, és nem is tudtam, hogy létezik ilyen, magam sem hittem volna, hogy egyszer én is fogok meditálni. Aztán, mint sokan mások, én is megismerkedtem az ezotériával. Így közelebb kerültem a meditációhoz.

 

Eleinte még magam sem tudtam mit, és hogyan csináljak. Az ismerőseim és a barátaim tanítgattak erre, arra. Bár igazi technikát egyikőjük sem mutatott meg nekem.

 

Csak csukd be a szemed és engedd, hogy az történjen veled, aminek történnie kell, mondogatták az első időkben. Mint egy szorgalmas kisdiák elkezdtem várni a történéseket.  Egy ideig szinte semmi sem történt.

 

Már eltelt jó pár hónap, mire az ismereteimet néhány könyv elolvasása után kibővítettem ebben a témában.

Eleinte csak a légzésemre figyeltem és így próbáltam meg ellazulni. Rövid gyakorlás után, mikor elértem azt a tudati állapotot, elkezdtek időnként képek bevillanni a csukott szemeim előtt.

Furcsa érzés volt, viszont a többiek azt mondták, ez természetes jelenség. Hisz álmunkban is jelennek meg képek előttünk, és azt elfogadjuk?

 

Jó, mondtam erre, és mint egy kis felfedező, elkezdtem egyre többet gyakorolni a meditációt és vártam a fejleményeket.  Közben egyre több olyan írás került a kezembe, melyek a meditációval és annak lényegével foglalkoztak.

 

Részt vettem előadásokon, melyek a meditációról és jelentőségéről szóltak. Közben jöttek a felfedezések és a felismerések az életemben.

Egyre többször olvastam könyvekben, hogy az, amit mi meditációnak nevezünk, az igazából nem is meditáció, hanem relaxáció.

 

Ekkor kezdtem megérteni, mi is a lényege ennek az egésznek, és a meditációs gyakorlataimat már ezeknek a tanításoknak a szellemében folytattam a továbbiakban.

Megértettem azt, hogy ha igazán meditálni szeretnék, akkor ki kell üresítenem a gondolataimat. El kell engedjem a múlt, a jelen és a jövő képeit és energiáit.

 

Nem csak megértettem a tanítást, hanem meg is tapasztaltam annak csodálatos érzéseit és hatásait.

Sokat dolgoztam rajta, mire eljutottam odáig, hogy képes legyek teljesen kiüresíteni a gondolataimat és tényleg meditáljak. Ez csak a kezdete volt a fejlődésemnek.

 

A Mennyei próféciák tanulmányozása közben egyre jobban megértettem, mi ennek a lényege.

Sok gyakorlással elértem azt, hogy nappal, éber állapotban is képes legyek megteremteni magamban ezt az állapotot. Egy olyan világot teremtettem magam köré, melynek segítségével bárhol, bármilyen helyzetben képes legyek a kikapcsolódásra a test, a szellem és lélek feltöltésére.

 

Ez egyben lehetőséget is adott számomra, hogy az időmet másképpen is be tudjam osztani, hiszen csak a gondolataimtól kell megszabadulni és máris meditatív állapotot érek el.

Amint a Mennyei próféciákban is írva van, teremtsd meg magadnak a félelem nélküli állapotot, és azt tartsd fenn.

 

Ha erre képes vagy, akkor teljessé teheted az életed.

Nem tisztem eldönteni és megmondani senkinek, hogy hogyan meditáljon vagy relaxáljon, mert mindenkinek magának kell tudnia, mi és melyik a helyes út a számára. Én csak a gondolataimat és a megtapasztalásokat írtam le, és osztom meg veletek. Ez senkit sem kötelez arra, hogy hasonlóan gyakorolja a meditációt, mert azt mindenkinek a saját élete és ritmusa szerint kell.

 

-Peti2-