Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A spárga gyógyító hatása

2011.12.12

Spárga (növény) 

 

sparga.jpg

 

"Pépesített egy adag spárgát és 4 evőkanállal vett be belőle reggel és 4 evőkanállal később a nap folyamán.  Ezt egy hónapig csinálta.  Egyébként kemo tablettákat szed a 3-as típusú tüdőrákra.  A rákos cellák száma 386-ról 125-re csökkent az elmúlt héten.  A onkológus azt mondta nem szükséges mennie hozzá 3 hónapig." 

A cikk:  

Néhány évvel ezelőtt egy ismerősöm kutatott a spárga után, akinek a barátja lett rákos beteg.  Adott nekem egy fénymásolatot egy cikkről

"Spárga a rák ellen" kiadva Cancer News Journal,  1979. decemberi számában.

Ezt ismertetem az alábbiakban, ahogy én is kaptam az információkat:

Egy biokémikus vagyok, aki specializálódott az egészséges táplálkozásra az elmúlt 50 év során..Néhány évvel ezelőtt hallottam Richard R. Vensal, D.D.S. felfedezéséről a spárga gyógyító hatásáról.  Azóta foglalkozom ezzel a témával.  Összegyűjtöttünk számos kedvező történetet és most közreadunk belőle néhányat: 

1. eset:  Egy férfi reménytelen  Hodgkin-szindróma betegségben szenvedett (nyirokmirigy rák) és teljesen legyengült.  Egy év folyamatos spárga terápia után a doktorok nem találtak nála semmilyen rákra utaló jelet, valamint visszanyerte teljes fizikai erejét is. 

2. eset: Egy sikeres, 68 éves üzletember húgyhólyag ráktól szenvedett 16 éven keresztül.  Több éves gyógyszeres és sugárkezelés is eredménytelennek bizonyult, mikor elkezdte a spárga kúrát.  3 hónap után a vizsgálatok nem találtak nála rákos daganatot és a veséi is normálisan működtek. 

3. eset: Egy férfi, akinek tüdőrákja volt és 1971 március 5.-én műtőasztalra került.  A műtétre nem került sor, mert az orvosok úgy találták, hogy nagyon szétterjedt a rák és reménytelen a gyógyulás.  A férfi április 5.-én hallott a spárga kúráról és azonnal elkezdte alkalmazni.  Augusztusra a röntgenképen semmi nyoma nem volt a rákos megbetegedésnek. 

4. eset:  Egy asszony évek óta bőrrákban szenvedett. Többféle bőrrákot is diagnosztizáltak nála.  3 hónapos spárga kúra után a bőrgyógyász specialista azt mondta, hogy a bőre teljesen rendbejött. Ez az asszony beszámolt arról is, hogy a spárga kúra meggyógyította a vesebetegségét is, ami 1949-ben kezdődött. 10 alkalommal esett át vesekő eltávolításon, levolt százalékolva a veséje állapota miatt. A spárga kúrának tulajdonítja a veséje gyógyulását is.

Nem voltam meglepve az eredménytől, mert mar 1854-ben a Pennsylvania-i Egyetem professzora is beszámolt a spárga népszerű használatáról a vesekövek gyógyításában a 'The elements of materia medica' cikkében.  Megjegyzendő, hogy 1739-re utal, amikor már foglalkoztak a spárga vesekő elhajtó hatásával.

Nekünk lenne még néhány történetünk, de az orvostudományi szervezet akadályozza az esetekhez való hozzájutást.  Ezennel felkérem az olvasótábort, hogy tovább népszerűsítse a jó hírt és segítsen minket hozzá, hogy további nagyszámú esetről kapjunk információt, melyekkel sikerül meggyőzni a kételkedő egészségügyi szervezeteket a természetes orvoslásról. 

A kezeléshez  a spárgát megfőzzük (használhatunk konzerv spárgát is, épp olyan jó, mint a friss).  A konzerv típusok közül a Giant és a Stokely márkát javaslom, ezek nem tartalmaznak káros mellékanyagokat.

A megfőzött spárgát turmixoljuk össze pépes állagúra és tegyük be a hűtőszekrénybe. 

Alkalmazás: 4 evőkanállal enni belőle reggel és 4 evőkanállal este.

A beteg érzékeli a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével.

Lehet higítani vízzel és fogyasztani hideg vagy meleg italként egyaránt.

Az ajánlott mennyiség a kapott visszajelzéseken alapszik, de nagyobb mennyiség fogyasztása sem káros, esetleg jótékony hatású bizonyos esetekben.

Mint biokémikus megvagyok győződve a régi mondás igazáról, "ami a gyógyításra jó, az a megelőzést is elősegíti."

E teória alapján a feleségemmel közös egyetértésben használjuk a spárga pürét, mint italt az étkezéseink kísérőjeként.  Mi 2 evőkanálnyit higítunk vízben az ízlésünknek megfelelően.  Én forrón iszom, míg a feleségem hidegen fogyasztja.  Mióta ezt iszogatjuk a rendszeresen végzett vérképvizsgálatok eredménye is javult, jó egészségnek örvendünk.

Mint biokémikus széleskörű tanulmányokat folytatok a rákbetegségek különböző fajtáinak a gyógyítását illetően.  Az eredmények alapján megvagyok győződve róla, hogy a spárga megállja helyét a rákbetegségek gyógyításában.

A spárga tartalmaz egy bizonyos fehérjét, melyet "histones"-nek hívnak és aktív szerepe van abba, hogy megakadályozza a sejtek növekedését.  Ez okból hiszem azt, hogy a spárga birtokol olyan anyagot, mely normalizálja a sejtek növekedését.  Ezek a tulajdonságok szerepet játszanak a rákbetegség legyőzésében és az egész testre üdítőleg hatnak.

Az FDA nem akadályozhatja a használata elterjedését.  A US National Cancer Institute (US Nemzeti Rákbetegek Intézménye) általi jelentésben az áll, hogy a spárga a legmagasabban tesztelt növény, mely tartalmaz glutathione-t.  Ezáltal sikeresen használható a rákbetegségek gyógyításában.

Kérlek, terjeszd a hírt, ez a legönzetlenebb dolog, mit bárki megtehet.

József Csík