Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miért alakul ki egy gyermeknél, vagy felnőttnél a Leukémia?

2011.08.23

Miért alakul ki egy gyermeknél, vagy felnőttnél a Leukémia?

 

pleyadok-2.jpg

Az elmúlt években egyre több gyermeknél jelentkezik, mint betegség tünet a Leukémia.

A mai orvostudomány legegyszerűbb kezelési módszere, hogy a betegség stádiumának megfelelő kemoterápiás kezelésnek vetik alá a betegeket. A kezelések hol sikeresek, hol pedig nem.

 

Sok függ attól, hogy a beteg gyermek, vagy felnőtt hogyan áll a betegséghez.

Mivel a gyermekek még nem igen tudják, hogy mit kezdjenek a kialakult helyzettel, addig a felnőtteknek, maguknak kell rájönni arra, hogy mi az, ami elvezetett eddig az állapotig.

 

Az elmúlt időszakban több olyan esettel is találkoztam, ami egyértelműen igazolja, hogy a betegséget  a gyermekek teremtik meg maguknak. Lehet ez egy kicsit furcsán hangzik, és sokan most azt mondják, ez teljességgel lehetetlen, hogy egy gyermek, betegséget teremtsen magának. Viszont a példák és az esetek igen is igazolják, hogy a gyermekek, ha nem is tudatosan, de saját maguk teremtik meg a betegségeiket.

 

Ezek a betegségek azért alakulhatnak ki, mert a családban nincs meg az egyetértés, és az összhang. A szeretet nem abban a formában van jelen, ahogy azt a gyermek szeretné, vagy elvárná.

 

A családon belüli, veszekedések, konfliktusok vezetnek el a gyermeknek ehhez a döntéséhez. Mivel ezek a konfliktus helyzetek, régóta és hosszan tartóan fenn állnak, a gyermek mindent elkövet annak érdekében, hogy ezen változtasson. Mivel nemigen lát, és vesz észre változást az erőfeszítései eredményeképpen, ezért a lélek olyan betegséget teremt meg a saját maga számára, amivel felhívja saját magára a figyelmet.

 

Ez a figyelemfelkeltés vagy sikeres, vagy nem. Minden attól függ, hogy a szülők, hogyan állnak az esethez. Ha felismerik, hogy hol hibáztak, akkor a gyógyulás mindenképpen bekövetkezhet. Ha viszont továbbra is úgy élnek, mint korábban, akkor a gyermek ismét visszaeshet a betegségbe.

 

Több lehetőség is van arra, hogy a kialakult helyzeten változtatni lehessen. Az orvosi kezelések mellett, fontosnak tartok alternatív terápiát is alkalmazni a családokkal.

 

Ez lehet lélekgyógyászat, kinezológia, vagy akár a Hellinger féle terápia. Mindenképpen fel kell tárni, mi vezetett el a betegség kialakulásához. Ha már tudjuk, mi váltotta ki, akkor közösen a szülőkkel azon kell dolgozni, hogy a kialakult helyzeten változtassanak. Minden attól függ milyen lesz a gyógyulás, mennyire képesek maguk változni.

 

Abban az esetben, ha elindulnak a változás útján a szülők, a gyermekkel is tudatni kell azt, hogy értelmetlen a továbbiakban is fenntartani azt az állapotot, amit megteremtett magának. Természetesen nem a szülőknek a feladata ez, hanem annak, aki segít a családnak.

 

Ha tudatosodik a gyermekben, hogy a külső körülmények megváltoztak akkor az ő érdeke is, azt kívánja, hogy elengedje a korábbi döntését, és újra teljes életet akarjon élni. Nagyon fontos, hogy a gyermekben is ott legyen az élni akarás, és lássa magát a gyermek, amint a családdal és a barátaival együtt játszik, vagy szórakozik a mindennapokban.

 

Ha sikerül mindezt végigvinni, a családon, akkor garantált a siker, és a gyermek mindenképpen meggyógyul.

 

Ezért, ha a környezetünkben, vagy a saját családunkban fordul elő ilyen megbetegedés, akkor az orvosi kezelések mellé mindenképpen ajánlom felvenni az említett segítségeket is.

Mindenkinek a környezetében vannak olyan emberek, akik ilyen terápiával gyógyítanak. Ne féljünk kérni, és elfogadni az ő segítségüket, hiszen ezzel életeket menthetünk meg.

 

Nem csak a Leukémiás betegségeknél, hanem a különböző daganatos betegségeknél is

érdemes igénybe venni az ilyen segítségeket, hiszen a közös munka közös sikereket hozhat a családok életébe.

 

A felnőttek esetében, ilyen megbetegedéseknél, mindenképpen olyan trauma történt az életükben, amit nem tudnak feldolgozni, nem tudnak elfogadni, és innentől kezdve értelmetlennek találják az életüket.

 

Ha ezen a gondolkodásmódon tudnak változtatni, akkor a gyógyulás náluk is hamarosan beindulhat, és gyógyultnak tekinthetik magukat. Nekik is a figyelmükbe ajánlom a fent említett terápiákat, hiszen azokkal nem csak gyerekeken lehet segíteni, hanem minden emberen, aki daganatos betegségben szenved.

 

Bodacz Zsolt